reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
o zdolniacha u nas 10 miesięcy ale Werka nie dawno sama zaczęła siadać a fizjo nie karze nam na nogi stawiać bo mała nie chce raczkować tylko pełza 🤷
nasz pełzał jak mial 7 miesiecy a potem już poszła lawina wstawania i odrywania się od mebli. Wszystko robił sam w niczym nie pomagałam i nie przyspieszalam. Ale on od początku był bardzo mobilny - nie spał mi w dzień wiec ćwiczył na podłodze. No ciałka to on za dużo tez nie miał - chudzinka straszna

nasz pełzał jak mial 7 miesiecy a potem już poszła lawina wstawania i odrywania się od mebli. Wszystko robił sam w niczym nie pomagałam i nie przyspieszalam. Ale on od początku był bardzo mobilny - nie spał mi w dzień wiec ćwiczył na podłodze. No ciałka to on za dużo tez nie miał - chudzinka straszna
nie pełzał z raczkował 😆pełzał w sumie pierwsze kilka dni potem już na kolana i czworaczek

no u nas to Werka nabita jak jej matka 😂😂

I dałam tego smoczka ale za bardzo mu nie pasuje.
Mały szuka cyca czasami co 5 minut , jak chce zasnąć. Uśnie wyciągam i za 2 minuty się budzi i znowu cyca szuka. Nie pomaga noszenie , tulenie, sobie z cycka smoczek zrobił.
Jak mam ssakowi zasygnalizować, że pierś jest do jedzonka. Sutki mi nie wytrzymają

No ja tez „duża” 85kg przy 165cm ale zwalam to na Io i moja miłość do jedzenia. Wiktor wdał się w dziadków bo oni obaj chudzi tzn mój teściu skora i kości a mój tata w wieku 20 lat był wieszakiem na ubranie ślubne 😂
hahaha ja 158 w kapeluszu i 73 kg do wagi z przed ciąży brakuje mi jakieś 6 kg 🤷też uwielbiam jeść szczególnie jak jestem w domu 😂

Mały szuka cyca czasami co 5 minut , jak chce zasnąć. Uśnie wyciągam i za 2 minuty się budzi i znowu cyca szuka. Nie pomaga noszenie , tulenie, sobie z cycka smoczek zrobił.
Jak mam ssakowi zasygnalizować, że pierś jest do jedzonka. Sutki mi nie wytrzymają
przez pierwsze 3 miesiace moze tak byc, ze bedzie ciagle wisiec… U nas tak bylo.
Przez pierwszy miesiac 20h na dobe na piersi, bo jak nie to placz straszliwy. Niestety okazalo sie, ze nie przybierala na wadze i byla glodna. A mlodsza po 2 ksiazkowych tyg i karmieniach co 3h nagle tez na piersi co godzine przez 30minut. Ale przybierala ok wiec po prostu pozwalalam wisiec. Siadalam wygodnie, wlaczalam netflixa i wisiala.

przez pierwsze 3 miesiace moze tak byc, ze bedzie ciagle wisiec… U nas tak bylo.
Przez pierwszy miesiac 20h na dobe na piersi, bo jak nie to placz straszliwy. Niestety okazalo sie, ze nie przybierala na wadze i byla glodna. A mlodsza po 2 ksiazkowych tyg i karmieniach co 3h nagle tez na piersi co godzine przez 30minut. Ale przybierala ok wiec po prostu pozwalalam wisiec. Siadalam wygodnie, wlaczalam netflixa i wisiala.
Dzięki.
Na szczęście synek przybiera , ale ulewa bo jest nakarmiony A pierś, woła zawsze coś tam pociumka i jest pod korek.
Ćkawke ma chyba z 8 razy na dobę..dostaliśmy od położnej dicoflor baby. Zobaczymy może coś pomoże

reklama
Nie każdy smoczek będzie pasował, mają różne kształty moim dzieciom przypasował Nuk , gdyby nie smoczek to bym chyba zwariowała bo one robiły że mnie smoczka. Z odstawieniem też nie było problemu, one używały tylko do spania potem smoczek był w koszyczku.

Do góry