reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny od kiedy dawałyście smoczki maluchom??
Mój ciagle chce do cyca, nie je tylko trzyma to w buzi A jak wyciągam się wybudza i tak w kółko.
W dzień jest w miarę ok ale wieczorami nie może się odkleić. A ja mam jakieś opory żeby podawać smoczek
chce się przytulać :) moj mial tak samo. Nie daje mu smoczka w ogole. Chcialam mu dac z mc temu jak mial takie mega kolki, zeby sie uspokoil ale wypluwal.
Teraz jak zje wieczorem to czekam az zasnie i wyciagal delikatnie cyca.

reklama
Mój ciagle chce do cyca, nie je tylko trzyma to w buzi A jak wyciągam się wybudza i tak w kółko.
W dzień jest w miarę ok ale wieczorami nie może się odkleić. A ja mam jakieś opory żeby podawać smoczek
mój wcale nie chciał smoczka 😜 mówił ze nic sztucznego ssać nie będzie

U mnie już w szpitalu pielęgniarki same dawały smoka dzieciom więc mój już kumał o co chodzi.
Mam w domu taka książkę i tam piszą, że jeśli dziecko ma silny odruch ssania to powinno dawac smoka a jeśli nie go nie toleruje to nie wciskać na siłę. I tak jak że wszystkim, trzeba zachować umiar a nie ze dziecko będzie miało smoka w buzi 24godz na dobę

U mnie już w szpitalu pielęgniarki same dawały smoka dzieciom więc mój już kumał o co chodzi.
Mam w domu taka książkę i tam piszą, że jeśli dziecko ma silny odruch ssania to powinno dawac smoka a jeśli nie go nie toleruje to nie wciskać na siłę. I tak jak że wszystkim, trzeba zachować umiar a nie ze dziecko będzie miało smoka w buzi 24godz na dobę
Moja miala mega duzy odruch ssania.Gdybym kp to non stop by wisiala na cycu.Ale smoka to tak srednio.Troche ciumkala ale bez przesady.No i szybko sie go pozbyla mysle ze 5-6 miesiac to juz tylko od czasu do czasu.

Moja miala mega duzy odruch ssania.Gdybym kp to non stop by wisiala na cycu.Ale smoka to tak srednio.Troche ciumkala ale bez przesady.No i szybko sie go pozbyla mysle ze 5-6 miesiac to juz tylko od czasu do czasu.
Fajnie ze ci tak szybko odrzuciła smoka. Mój uwielbia i gdybym mu dała to najchętniej przełazil by z nim w buzi cały dzień. Daje mu smoka tylko do spania.
Ej, a kiedy mogę zrezygnować z nocnego karmienia?

Fajnie ze ci tak szybko odrzuciła smoka. Mój uwielbia i gdybym mu dała to najchętniej przełazil by z nim w buzi cały dzień. Daje mu smoka tylko do spania.
Hehehe moja prawie 2 lata a wstaje na karmienie raz,a jak zasnie wczesniej to i 2 razy🥴jezeli Kajtek sie nie budzi i nie chce jesc sam to nie dawaj.Mojej jsk nie dam a tylko poloze obok nas to wyje i pokazuje palcem na butle wiec daje.Bywa ze tylko wstaje o 5 ale to rzadko.

juz spokojnie. Roczniak nie potrzebuje karmienia w nocy. 2-3 dni placzu czy zlosci i juz nie bedzie chcial

reklama
Do góry