reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny od kiedy dawałyście smoczki maluchom??
Mój ciagle chce do cyca, nie je tylko trzyma to w buzi A jak wyciągam się wybudza i tak w kółko.
W dzień jest w miarę ok ale wieczorami nie może się odkleić. A ja mam jakieś opory żeby podawać smoczek
chce się przytulać :) moj mial tak samo. Nie daje mu smoczka w ogole. Chcialam mu dac z mc temu jak mial takie mega kolki, zeby sie uspokoil ale wypluwal.
Teraz jak zje wieczorem to czekam az zasnie i wyciagal delikatnie cyca.

reklama
Mój ciagle chce do cyca, nie je tylko trzyma to w buzi A jak wyciągam się wybudza i tak w kółko.
W dzień jest w miarę ok ale wieczorami nie może się odkleić. A ja mam jakieś opory żeby podawać smoczek
mój wcale nie chciał smoczka 😜 mówił ze nic sztucznego ssać nie będzie

U mnie już w szpitalu pielęgniarki same dawały smoka dzieciom więc mój już kumał o co chodzi.
Mam w domu taka książkę i tam piszą, że jeśli dziecko ma silny odruch ssania to powinno dawac smoka a jeśli nie go nie toleruje to nie wciskać na siłę. I tak jak że wszystkim, trzeba zachować umiar a nie ze dziecko będzie miało smoka w buzi 24godz na dobę

U mnie już w szpitalu pielęgniarki same dawały smoka dzieciom więc mój już kumał o co chodzi.
Mam w domu taka książkę i tam piszą, że jeśli dziecko ma silny odruch ssania to powinno dawac smoka a jeśli nie go nie toleruje to nie wciskać na siłę. I tak jak że wszystkim, trzeba zachować umiar a nie ze dziecko będzie miało smoka w buzi 24godz na dobę
Moja miala mega duzy odruch ssania.Gdybym kp to non stop by wisiala na cycu.Ale smoka to tak srednio.Troche ciumkala ale bez przesady.No i szybko sie go pozbyla mysle ze 5-6 miesiac to juz tylko od czasu do czasu.

Moja miala mega duzy odruch ssania.Gdybym kp to non stop by wisiala na cycu.Ale smoka to tak srednio.Troche ciumkala ale bez przesady.No i szybko sie go pozbyla mysle ze 5-6 miesiac to juz tylko od czasu do czasu.
Fajnie ze ci tak szybko odrzuciła smoka. Mój uwielbia i gdybym mu dała to najchętniej przełazil by z nim w buzi cały dzień. Daje mu smoka tylko do spania.
Ej, a kiedy mogę zrezygnować z nocnego karmienia?

Fajnie ze ci tak szybko odrzuciła smoka. Mój uwielbia i gdybym mu dała to najchętniej przełazil by z nim w buzi cały dzień. Daje mu smoka tylko do spania.
Hehehe moja prawie 2 lata a wstaje na karmienie raz,a jak zasnie wczesniej to i 2 razy🥴jezeli Kajtek sie nie budzi i nie chce jesc sam to nie dawaj.Mojej jsk nie dam a tylko poloze obok nas to wyje i pokazuje palcem na butle wiec daje.Bywa ze tylko wstaje o 5 ale to rzadko.

juz spokojnie. Roczniak nie potrzebuje karmienia w nocy. 2-3 dni placzu czy zlosci i juz nie bedzie chcial

reklama
Do góry