reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
i co? Wzielas sie za to? Diagnozujesz go w strone wybiorczosci? Robilas mu badania na anemie?
chciałam mu zrobić to powiedzieli ze tak małemu dziecku nie robią tu badań krwi. Kazali mi kupic multiwitaminy. Powiedziała ze nie wyglada na dziecko któremu coś dolega - tryskał energia i roznosił gabinet. Tutaj nic nie zdziałam a w pl będę dopiero w lipcu i wtedy zrobię badania. Teraz ma okres ze nawet już ziemniaki nie zawsze je. Je jogurty, owoce i pieczywo, pije mleko. To tyle. Mięsa tez już nie chce jesc.

Spróbowałam podawać na talerzu z przegrodami - wyrzuca wszelkie rzeczy których nie akceptuje. Jak weźmie coś innego do buzi od razu wypluwa. Nie chce próbować nowości.

chciałam mu zrobić to powiedzieli ze tak małemu dziecku nie robią tu badań krwi. Kazali mi kupic multiwitaminy. Powiedziała ze nie wyglada na dziecko któremu coś dolega - tryskał energia i roznosił gabinet. Tutaj nic nie zdziałam a w pl będę dopiero w lipcu i wtedy zrobię badania. Teraz ma okres ze nawet już ziemniaki nie zawsze je. Je jogurty, owoce i pieczywo, pije mleko. To tyle. Mięsa tez już nie chce jesc.

Spróbowałam podawać na talerzu z przegrodami - wyrzuca wszelkie rzeczy których nie akceptuje. Jak weźmie coś innego do buzi od razu wypluwa. Nie chce próbować nowości.
wg mnie to wybiorczosc pokarmowa. Totalnie tak to wyglada. A to chyba diagnozuje psycholog i neurologopeda. Ja bym na Twoim miejscu tam szukala.

No niby szybko ,szybko A jednak ponad 4 lata ;))
Czuję się dobrze, bardzo bym chciała SN. Mam nadzieję się się uda. Chociaż mały ma już 3500 i podobno głowę duża, ale kobietą udaje się nawet za pierwszym razem większe dzieci urodzić bez problemu.
A jak Ty się spełniasz w macierzyństwie ?? Jakieś dobre rady na początek??
Hmm mi tez mowili ze 3500 czy 3200 a urodzila sie 2800… takze roznie bywa. Oby był mniejszy niz wiekszy o 0,5 kg:)
Bralas metformine moze w ciazy? U mnie dlatego malusia taka. Znaczy szczuplutka. Potem puckow nabrala.

Nie nastawiac sie na nic😃
Jak bedzie - tak bedzie dobrze! Ja sie pozytywnie wszystkim zaskoczylam. I ten rok to tak malo czasu w porownaniu z calym dziecinstwem… tulic kochac i calowac ile wejdzie💕💕💕 ja w szpitalu ile chciala tyle przy cycu i tulilam… nie plakala mi wcale.
I poradzicie sobie… dla mnie te 3 miesiące pierwsze byly takie „stresujace” tzn ja sie bardzo przejmowalam. A potem juz luuuz.
Klasc sie spac w dzien, lub przynajmniej odpoczywac na lezaco w dzien (dobra rada mojej poloznej).

Brac kazdy dzien jakim jest i cieszyc sie pomimo niewyspania, do ktorego przywykniesz zanim sie obejrzysz😃 bedzie przepieknie!! I zycze Ci aby dzien porodu byl najpiekniejszym dniem Waszego zycia❤️

A ja - jest przecudnie… mam swoj nowy etat i naprawde jest mi dobrze❤️ nie chce wracac!

A nic nie mów. Mały zazwyczaj z rana poplakiwał a po drzemce pani mówiła, że zaczepiał dzieci i się bawił. No i teraz z pewnością wszystko się zesrało, bo jest jakaś awaria w żłobku i od wczoraj jest zamknięty. A 4 dni przerwy to bardzo długo i będzie się od początku przyzwyczajał

najpierw muszę mieć skierowanie które musi mu wypisać domowy, nie ma prywatnie gabinetów lekarskich typowo płace i mam. To nie Polska
u mnie publiczna sluzba zdrowia tez tak dziala jak piszesz. Prywatnie moge isc jak zaplace.
No i sorki, ale jak powiesz ze 2 i pol latek je 4 rzeczy na krzyz i lekarz odmowi Ci szukania przyczyny to zmien lekarza, bo jakis problem na bank jest. Jedna rzecz to wybrzydzanie, druga rzecz niejedzenie prawie niczego. To
Moze prowadzic do anemii i ogormnych niedoborow.
Ale oczywiscie, zrobisz jak zechcesz.

reklama
u mnie publiczna sluzba zdrowia tez tak dziala jak piszesz. Prywatnie moge isc jak zaplace.
No i sorki, ale jak powiesz ze 2 i pol latek je 4 rzeczy na krzyz i lekarz odmowi Ci szukania przyczyny to zmien lekarza, bo jakis problem na bank jest. Jedna rzecz to wybrzydzanie, druga rzecz niejedzenie prawie niczego. To
Moze prowadzic do anemii i ogormnych niedoborow.
Ale oczywiscie, zrobisz jak zechcesz.
lekarza nie tak łatwo zmienić bo musiałabym zmienić cała przychodnie bo tam gdzie jesteśmy tylko 2 praktyki lekarskie są i w jednej już nie ma miejsca a w drugiej właśnie tak nas leczą. Musiałabym co chwile zmieniać lekarza i pytać czy zrobi mu badania 🤦🏻‍♀️ i tak od przychodni do przychodni. Nie ma prywaty wszystko państwowo. Serio pisze nie ma prywatnych gabinetów wszystko na ubezpieczenie. Bez skierowania nic nie zdziałasz. Nawet ginekologa nie zobaczysz na oczy jeśli lekarz rodzinny nie widzi powodu - kontrolne usg narządów to nie powód. Tu nie robią nic na wyrost jeśli nie ma objawów. Nie zrobisz sobie skanu organizmu bo tak chcesz. Musi być powód.

Do góry