Ruda08
Fanka BB :)
Nie ma mało miejsca .. jak byłam z córką w pl to wynajęliśmy z 8 gwiazdek właśnie tego britaxa.Ten Joie też fajny. A ma ktoś britax romer dualfix 2r? Bardzej się skłaniam ku britaxowi ale coś mi się obiło o uszy ze jest mało miejsca na nóżki jadąc tyłem do kierunku jazdy .
Ten Britax 2R dostał 4 gwiazdki w adac a joie 3. Ale jeśli joie ma więcej miejsca na nóżki to raczej jego kupię
A co do fotelików, temat przejrzany przeze mnie w wzdłuż i wszerz. Mój chrześniak ma 9 lat, cały czas jeździ w foteliku- ma jakieś 135cm . Jak widzę słowo podkładka to aż mnie trzęsie .. nie wiem kto to wgl wymyślił z bezpieczeństwem to nie ma nic wspólnego. Jeżeli dziecko nie chce jeździć w foteliku to albo trafił się taki „egzemplarz” (co jest rzadko spotykane, może jakiś skok rozwojowy?) albo fotelik nie jest dopasowany do dziecka i do samochodu. Może dziecko jeździ w kurtce .. co także jest niebezpieczne.
Ja kupowałam oba foteliki w 8 gwiazdek. Pierwszy był Maxi Cosi Peble pro a drugi Axkid one. W drugim pełno miejsca na nogi, odsuwany na szynach i na isofix (23 kg, 125 cm).
Odpisałam na Twój post Werka ale tak ogólnie chciałam zabrać głos w tej sprawie.
Aaa, jeszcze mojej przyjaciółki syn ma 4,5 roku. Cały czas jeździ tylem i nigdy się nie skarżył. Jak sobie obejrzałam testy z fotelikiem przodem i tyłem, to aż mi się słabo zrobiło .. Tak szczerze to nawet dla nas jest bezpieczniej jeździć tylem, No aleeeee