reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Boziu jakie wy dziewczyny matki polki jesteście, ja nawet nie wiem jak się robi ciasto na pierogi. Dobry news jest taki że w końcu moja @ przyszla hehehe więc może samopoczucie mi się polepszy , jupii

Boziu jakie wy dziewczyny matki polki jesteście, ja nawet nie wiem jak się robi ciasto na pierogi. Dobry news jest taki że w końcu moja @ przyszla hehehe więc może samopoczucie mi się polepszy , jupii
Ja jestem kucharzem z zawodu, a gotuje z zamiłowania i z konieczności od 13 roku życia jak mama pracowała praktycznie do samej wigilii - mama z zawodu cukiernik wiec pracowała do ostatnich chwil.

yyy maka, sol, woda 🤣🤣 ewentualnie jajko jak ktos chce.
Ja sobie za punkt honoru postawilam, zeby dziewczyny wiedzialy co to prawdziwe Swieta, z polska kuchnia. Nie mam tak dobrze, ze do mamy czy gdzies moge na gotowe wbic wiec sila rzeczy trzeba bylo sie nauczyc i czas znalezc zeby choc podstawy ogarnac.

Nie martw się, ja pierogi robię okazjonalnie. Prawie co święta jedziemy na gotowe😜 w sumie jak zrobię to nawet zjadliwe ale roboty z tym za dużo. Podobnie jak ciasto, upiekę i ostatnio mąż prawie sam zjadł. No sorry ale do ciasta na dużą blachę idzie kostka masła i szklanka cukru, kompletnie niepotrzebne kalorie i cholesterol. Właśnie tak usprawiedliwiam moje lenistwo 😂😂😂

Ja na święta ryby ogarniam i do teściów i do mamy, pierogi to nie mój poziom wiedzy , chociaż mąż się śmieje ze za to umiem narkotyki zrobić w pracy więc po co nam pierogi .... 🤣🤣🤣🤣

Ja nie lubie gotowac wole piec ciasta.A pierogi robie dosc czesto i powiem nieskromnie ze wychodza mi bardzo dobre Ciasto jest zawsze mieciutkie,nie wiem czy kiedykolwiek wyszlo mi twarde😉Ot tak trzeba sie pochwalic😅

reklama
Moja Misia uwielbia zlobek.Niestety od 3 dni jest tam smutna i poplakuje,jak ja zanosze to sue tuli.Myslalam ze ja bierze znowu chorobsko.Ale w domu humor ma,dzis miala superowy,a poszla do zlobka to minka w podkowke.Mysle ze spowodowane jest to adaptacja nowych dzieci ktore ciagle placza a ona nie wie co sie dzieje.Ja pelna empatii nawiedzona matka jak ja wczoraj taka biedna odboeralam to w domu sama sie poryczalam bo nie wiedzialam co jest mojemu dziecku.Mama mnie opieprzyla ze ciagle placze a to ze Misia chora a to ze do lekarza nie moge sie dostac a to ze Misia smutna🤦‍♀️No ale jak nie wiem o co chodzi bo ona mi nie piwie to ja z tej bezsilnosci placze.Czy juz mi calkiem odwala🤷‍♀️

Do góry