reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja dzisiaj wyje caaaly dzień, nastrój do doooopy, teściowe zabrali młodą więc jestem sama w domu , przy dzieciach staram się nie płakać. Nie wiem o co chodzi , jeszcze okres mi się spóźnia o prawie 2 tygodnie , zaraz mąż wraca to ma mi testa przywieźć 😩
jprdl u mnie nie ma znowu 3 miesiąc wraca historia z przed ciąży że okres raz był raz go nie było 🤦

reklama
Z reguły mam wolne od stresu świątecznego, jadę na gotowe. Nie robię nic. Ubrałam już choinkę, w sobotę zrobimy pierniczki. Choć może się okazać, że w przypadku infekcji u dzieci zostaniemy w domu. Wtedy wigilia na wariata, ze śledzikiem z pudełka, bo już tak bywało 😜 kiedyś syn w poranek wigilijny obudził się z gorączką 40 stopni, trzeba było ogarnąć lekarza i zakupy🤦
to się ciesz że jedziesz do kogoś a nie wbijają Wam na nową chatę 🤣u nas Wigilia u rodziców moich później opłatek u babci zawsze jeździliśmy jeszcze do Grześka mamy ale ja zabiera córka w tym roku do siebie a my tam zaproszenia nie mamy więc uważam że nie ma się co pchać na siłę wiem że będzie mu przykro ale co ja mogę 🤷

a to po co jej rajstopki jak nie od zimna? 🤣
Wybacz, ja wiem, ze takie teorie i chlodny chow sa modne, ale na litosc boska. Czyli jesli Twoje dziecko bedzie biegac po pustym parku, wolnym od wirusow czy bakteriii, w krotkich spodenkach i koszulce w temp 0C, to sie nie pochoruje, bo nie zakazila sie niczym, a zimno nie ma znaczenia?!
Aha, no jaaasne 🤦🏻‍♀️😁🤣
Haha wiedziałam że tak będzie.
Chorujemy głównie przez kontakt z drobnoustrojami. Przecież dziś było jakieś -2 oC, rajstopy, spódniczka plus zimowe buty, kurtka, szalik. Zwykła bluzka pod kurtką. Proponowałam czapkę, odmówiła. Gdym już teraz zakładała kombinezon to nie wiem co mam założyć przy -10? Chyba tylko zostać w domu 🤭 sama latam jeszcze w jesiennym obuwiu. Starszak bez szalika, bo i tak zgubi😂 serio kupuje i jakaś ameba zjada. No skoro niepotrzebne to na razie nie ma, otrzyma zestaw na wyjazd narciarski, z tradycyjnym przykazaniem tylko nie zgubić.

Haha wiedziałam że tak będzie.
Chorujemy głównie przez kontakt z drobnoustrojami. Przecież dziś było jakieś -2 oC, rajstopy, spódniczka plus zimowe buty, kurtka, szalik. Zwykła bluzka pod kurtką. Proponowałam czapkę, odmówiła. Gdym już teraz zakładała kombinezon to nie wiem co mam założyć przy -10? Chyba tylko zostać w domu 🤭 sama latam jeszcze w jesiennym obuwiu. Starszak bez szalika, bo i tak zgubi😂 serio kupuje i jakaś ameba zjada. No skoro niepotrzebne to na razie nie ma, otrzyma zestaw na wyjazd narciarski, z tradycyjnym przykazaniem tylko nie zgubić.
no nie o to pytalam, ale ok 😁
Kwestia ubioru indywidualna sprawa, tu sie zgadzam. Ale w to, ze nie chorujemy od zimna to nie uwierze 😁

to się ciesz że jedziesz do kogoś a nie wbijają Wam na nową chatę 🤣u nas Wigilia u rodziców moich później opłatek u babci zawsze jeździliśmy jeszcze do Grześka mamy ale ja zabiera córka w tym roku do siebie a my tam zaproszenia nie mamy więc uważam że nie ma się co pchać na siłę wiem że będzie mu przykro ale co ja mogę 🤷
OMG jakby wszyscy mieli się zjechać to nie wiem. Od męża kulturalnie 7 osób, z mojej strony to bliżej 20. Już musiałabym gotować 😂
Na oględziny domu będziemy zapraszać sukcesywnie partiami 😜

Z tym zaproszeniem to nie wiem....do rodziców jeździmy bez zaproszenia, w końcu to najbliższe nam osoby i jakoś wszystko samo wychodzi.
Zapraszanie rodzica do siebie jest niekomfortowe ze względu na rodzeństwo, wtedy wypada zaprosić wszystkich. Kto wie może u was też tak będzie.

OMG jakby wszyscy mieli się zjechać to nie wiem. Od męża kulturalnie 7 osób, z mojej strony to bliżej 20. Już musiałabym gotować 😂
Na oględziny domu będziemy zapraszać sukcesywnie partiami 😜

Z tym zaproszeniem to nie wiem....do rodziców jeździmy bez zaproszenia, w końcu to najbliższe nam osoby i jakoś wszystko samo wychodzi.
Zapraszanie rodzica do siebie jest niekomfortowe ze względu na rodzeństwo, wtedy wypada zaprosić wszystkich. Kto wie może u was też tak będzie.
do rodziców wbijamy kochana bez tylko chodzi teraz o ta siostrę że jak bierze jego matkę do siebie a nam nic nie mówi a druga siostra też tam będzie to tak trochę czuje jak by nas nie chcieli no nie wiem 🤷
Pewnie że lepiej partiami niz wszyscy na raz 😁

no nie o to pytalam, ale ok 😁
Kwestia ubioru indywidualna sprawa, tu sie zgadzam. Ale w to, ze nie chorujemy od zimna to nie uwierze 😁
No nie chorujemy, najpierw musi być patogen potem reszta.

Dziewczyny dołączyłam do grupy na FB, grupa w moim zamyśle miała propagować ćwiczenia, sport itp. a tam sami napakowani faceci 😂😂😂 chyba tam nie pasuje haha.

do rodziców wbijamy kochana bez tylko chodzi teraz o ta siostrę że jak bierze jego matkę do siebie a nam nic nie mówi a druga siostra też tam będzie to tak trochę czuje jak by nas nie chcieli no nie wiem 🤷
Pewnie że lepiej partiami niz wszyscy na raz 😁
Dziwna sytuacja, co robić, najlepiej nic na siłę. Jest jeszcze czas, może się wyjaśni i siostra zadzwoni do twojego męża.

reklama
Ja za to jestem fanką kombinezonów dla 2, 3 latków:) Oczywiście moja 5 latka już nie chodzi w kombinezonie, ale 3 latka tak. Mam swoją ukochaną firmę, patrzę również na parametry techniczne i oddychalność kurtek czy kombinezonów na zimę. Do przedszkola chodzą na piechotę około kilometra w jedną stronę i oczywiście po drodze młodsza zalicza ze dwie wywrotki, więc kombinezon to dla mnie wybawienie. Do tego w okresie przejściowym na spodnie/rajtuzy zakładam spodnie funkcyjne, bo inaczej nie dotrwałyby w czystości do przyjścia do przedszkola. Dodatkowo wiem, że w przedszkolu jak usiądzie na mokrej zjeżdżalni to nie zmoczy pupy.

Do góry