jprdl u mnie nie ma znowu 3 miesiąc wraca historia z przed ciąży że okres raz był raz go nie byłoA ja dzisiaj wyje caaaly dzień, nastrój do doooopy, teściowe zabrali młodą więc jestem sama w domu , przy dzieciach staram się nie płakać. Nie wiem o co chodzi , jeszcze okres mi się spóźnia o prawie 2 tygodnie , zaraz mąż wraca to ma mi testa przywieźć
reklama
to się ciesz że jedziesz do kogoś a nie wbijają Wam na nową chatę u nas Wigilia u rodziców moich później opłatek u babci zawsze jeździliśmy jeszcze do Grześka mamy ale ja zabiera córka w tym roku do siebie a my tam zaproszenia nie mamy więc uważam że nie ma się co pchać na siłę wiem że będzie mu przykro ale co ja mogęZ reguły mam wolne od stresu świątecznego, jadę na gotowe. Nie robię nic. Ubrałam już choinkę, w sobotę zrobimy pierniczki. Choć może się okazać, że w przypadku infekcji u dzieci zostaniemy w domu. Wtedy wigilia na wariata, ze śledzikiem z pudełka, bo już tak bywało kiedyś syn w poranek wigilijny obudził się z gorączką 40 stopni, trzeba było ogarnąć lekarza i zakupy
u mnie chodzi Grzesiek ale tak myślę że mi też na łbie siedziTo nie tylko ja mam jazdy w głowie . Dobrze że poszłaś po pomoc. Niech ktoś obcy ci nagada .
motylek24
Fanka BB :)
Haha wiedziałam że tak będzie.a to po co jej rajstopki jak nie od zimna?
Wybacz, ja wiem, ze takie teorie i chlodny chow sa modne, ale na litosc boska. Czyli jesli Twoje dziecko bedzie biegac po pustym parku, wolnym od wirusow czy bakteriii, w krotkich spodenkach i koszulce w temp 0C, to sie nie pochoruje, bo nie zakazila sie niczym, a zimno nie ma znaczenia?!
Aha, no jaaasne
Chorujemy głównie przez kontakt z drobnoustrojami. Przecież dziś było jakieś -2 oC, rajstopy, spódniczka plus zimowe buty, kurtka, szalik. Zwykła bluzka pod kurtką. Proponowałam czapkę, odmówiła. Gdym już teraz zakładała kombinezon to nie wiem co mam założyć przy -10? Chyba tylko zostać w domu sama latam jeszcze w jesiennym obuwiu. Starszak bez szalika, bo i tak zgubi serio kupuje i jakaś ameba zjada. No skoro niepotrzebne to na razie nie ma, otrzyma zestaw na wyjazd narciarski, z tradycyjnym przykazaniem tylko nie zgubić.
nieagatka
no nie o to pytalam, ale okHaha wiedziałam że tak będzie.
Chorujemy głównie przez kontakt z drobnoustrojami. Przecież dziś było jakieś -2 oC, rajstopy, spódniczka plus zimowe buty, kurtka, szalik. Zwykła bluzka pod kurtką. Proponowałam czapkę, odmówiła. Gdym już teraz zakładała kombinezon to nie wiem co mam założyć przy -10? Chyba tylko zostać w domu sama latam jeszcze w jesiennym obuwiu. Starszak bez szalika, bo i tak zgubi serio kupuje i jakaś ameba zjada. No skoro niepotrzebne to na razie nie ma, otrzyma zestaw na wyjazd narciarski, z tradycyjnym przykazaniem tylko nie zgubić.
Kwestia ubioru indywidualna sprawa, tu sie zgadzam. Ale w to, ze nie chorujemy od zimna to nie uwierze
motylek24
OMG jakby wszyscy mieli się zjechać to nie wiem. Od męża kulturalnie 7 osób, z mojej strony to bliżej 20. Już musiałabym gotowaćto się ciesz że jedziesz do kogoś a nie wbijają Wam na nową chatę u nas Wigilia u rodziców moich później opłatek u babci zawsze jeździliśmy jeszcze do Grześka mamy ale ja zabiera córka w tym roku do siebie a my tam zaproszenia nie mamy więc uważam że nie ma się co pchać na siłę wiem że będzie mu przykro ale co ja mogę
Na oględziny domu będziemy zapraszać sukcesywnie partiami
Z tym zaproszeniem to nie wiem....do rodziców jeździmy bez zaproszenia, w końcu to najbliższe nam osoby i jakoś wszystko samo wychodzi.
Zapraszanie rodzica do siebie jest niekomfortowe ze względu na rodzeństwo, wtedy wypada zaprosić wszystkich. Kto wie może u was też tak będzie.
do rodziców wbijamy kochana bez tylko chodzi teraz o ta siostrę że jak bierze jego matkę do siebie a nam nic nie mówi a druga siostra też tam będzie to tak trochę czuje jak by nas nie chcieli no nie wiemOMG jakby wszyscy mieli się zjechać to nie wiem. Od męża kulturalnie 7 osób, z mojej strony to bliżej 20. Już musiałabym gotować
Na oględziny domu będziemy zapraszać sukcesywnie partiami
Z tym zaproszeniem to nie wiem....do rodziców jeździmy bez zaproszenia, w końcu to najbliższe nam osoby i jakoś wszystko samo wychodzi.
Zapraszanie rodzica do siebie jest niekomfortowe ze względu na rodzeństwo, wtedy wypada zaprosić wszystkich. Kto wie może u was też tak będzie.
Pewnie że lepiej partiami niz wszyscy na raz
motylek24
No nie chorujemy, najpierw musi być patogen potem reszta.no nie o to pytalam, ale ok
Kwestia ubioru indywidualna sprawa, tu sie zgadzam. Ale w to, ze nie chorujemy od zimna to nie uwierze
Dziewczyny dołączyłam do grupy na FB, grupa w moim zamyśle miała propagować ćwiczenia, sport itp. a tam sami napakowani faceci chyba tam nie pasuje haha.
motylek24
Dziwna sytuacja, co robić, najlepiej nic na siłę. Jest jeszcze czas, może się wyjaśni i siostra zadzwoni do twojego męża.do rodziców wbijamy kochana bez tylko chodzi teraz o ta siostrę że jak bierze jego matkę do siebie a nam nic nie mówi a druga siostra też tam będzie to tak trochę czuje jak by nas nie chcieli no nie wiem
Pewnie że lepiej partiami niz wszyscy na raz
reklama
Jaskolcia
Ja za to jestem fanką kombinezonów dla 2, 3 latków Oczywiście moja 5 latka już nie chodzi w kombinezonie, ale 3 latka tak. Mam swoją ukochaną firmę, patrzę również na parametry techniczne i oddychalność kurtek czy kombinezonów na zimę. Do przedszkola chodzą na piechotę około kilometra w jedną stronę i oczywiście po drodze młodsza zalicza ze dwie wywrotki, więc kombinezon to dla mnie wybawienie. Do tego w okresie przejściowym na spodnie/rajtuzy zakładam spodnie funkcyjne, bo inaczej nie dotrwałyby w czystości do przyjścia do przedszkola. Dodatkowo wiem, że w przedszkolu jak usiądzie na mokrej zjeżdżalni to nie zmoczy pupy.