reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Negatyw ufff, dzisiaj byłam u psychologa , wygadałam się i zobaczyłam że nie muszę tak napierniczac, nikt nie wymaga ode mnie błysku w chacie z resztą powiedziała że to nierealne przy 2 dzieci, mam pomoc teściów i mamy i mam o tą pomoc prosić jak potrzebuję, i muszę zorganizować czas dla siebie , nie szybki prysznic z rana , tylko wieczorem kąpiel z bąbelkami, wszystko mnie przytłoczyło ostatnio 🤔, a dzisiaj o 7 rano ( podkreślam o 7 rano!!!) Dzwoni moja mama i krzyczy , czemu ja dziecku kombinezonu nie wkładam, czy mnie porąbało toż zima , a my dosłownie 1 raz od 3 tygodni wyszłyśmy na spacer i to tu przy domu na 30minut , i młoda była naubierana jak cebulka 🫣

reklama
Negatyw ufff, dzisiaj byłam u psychologa , wygadałam się i zobaczyłam że nie muszę tak napierniczac, nikt nie wymaga ode mnie błysku w chacie z resztą powiedziała że to nierealne przy 2 dzieci, mam pomoc teściów i mamy i mam o tą pomoc prosić jak potrzebuję, i muszę zorganizować czas dla siebie , nie szybki prysznic z rana , tylko wieczorem kąpiel z bąbelkami, wszystko mnie przytłoczyło ostatnio 🤔, a dzisiaj o 7 rano ( podkreślam o 7 rano!!!) Dzwoni moja mama i krzyczy , czemu ja dziecku kombinezonu nie wkładam, czy mnie porąbało toż zima , a my dosłownie 1 raz od 3 tygodni wyszłyśmy na spacer i to tu przy domu na 30minut , i młoda była naubierana jak cebulka 🫣
To nie tylko ja mam jazdy w głowie 😜😘😘. Dobrze że poszłaś po pomoc. Niech ktoś obcy ci nagada 😘.

Moje dziecko nigdy nie miało na sobie kombinezonu a ma już 2 lata. Gruba kurtka, a pod spodem 2 warstwy. Spodnie na polarze i tyle. Może przy 10 stopniowym mrozie bym pomyślała. DZis u nas o 5 rano było -6

widzac co sie w PL dzieje z pogoda ja zalozylabym kombinezon nie tylko dziecku, ale sobie tez 🤣🤣🤣🤣

A ja wolę założyć kombinezon bo ta moja jaszczurka przecież spokojnie w wózku nie usiedzi. Nie ma mowy o kocyku na kolanach 😜. No i przecież każde skarpety zaraz byłyby ściągane, buciki też. A w kombinezonie girki zakryte 😜. Mam 3 sztuki od cieńszego do grubego 🙂

A ja wolę założyć kombinezon bo ta moja jaszczurka przecież spokojnie w wózku nie usiedzi. Nie ma mowy o kocyku na kolanach 😜. No i przecież każde skarpety zaraz byłyby ściągane, buciki też. A w kombinezonie girki zakryte 😜. Mam 3 sztuki od cieńszego do grubego 🙂
No inne miesiące urodzenia, bo u nas pierwsza zima w gondoli - miał 3 miesiące, a kolejna już miał ponad rok i biegał wiec i buty ciepłe miał, w spacerowce i do tego śpiworek Jak był malusi to miał pajace - takie całościowe zapinane misie 🥰 słodkie były

Ka tez mam kombinezon,teraz bez nozek a ma cieple buty.Spiworka nigdy nie mialam bo jak byla mala to tez w kombinexonie pprzykrywalam kocykiem i nigdy kayatu nie miala.Teraz jeszcze dokrywam kocem jak jedzie w wozu.ale chyba tylko 2 razy zalozylam rajstopy pod spod jsk miala 6 miesiecy.Tak to grubsze leginsy lub spodnie dresowe kombinezon i jupi.Ma tez kurtke gruba ale to juz na podroz bo nie wyobrazam sobie na pol minuty-wyjscie z auta do domu-ubierac w kombinezon.Raz tak ztobilam jak byla mala teraz juz nie bede glupia.Wiec do auta kurtka.

O ciekawe co by twoja mama powiedziała o mojej córce, krótka spódniczka,.rajstopy i bez czapki bo przepaska miała pompony 😂 przecież nie chorujemy od zimna tylko od zakażenia się wirusem czy bakterią 🤭

reklama
O ciekawe co by twoja mama powiedziała o mojej córce, krótka spódniczka,.rajstopy i bez czapki bo przepaska miała pompony 😂 przecież nie chorujemy od zimna tylko od zakażenia się wirusem czy bakterią 🤭
a to po co jej rajstopki jak nie od zimna? 🤣
Wybacz, ja wiem, ze takie teorie i chlodny chow sa modne, ale na litosc boska. Czyli jesli Twoje dziecko bedzie biegac po pustym parku, wolnym od wirusow czy bakteriii, w krotkich spodenkach i koszulce w temp 0C, to sie nie pochoruje, bo nie zakazila sie niczym, a zimno nie ma znaczenia?!
Aha, no jaaasne 🤦🏻‍♀️😁🤣

Do góry