reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szybkie pytanie do mam dzieci 4+ , jak one u was zasypiają, same czy siedzicie przy nich póki nie zasną? Kurde u nas usypianie Ninki właśnie trwa 2 godzinę, ja już wyszłam z sypialni, poszedł mąż, i jej śpiewa i głaszcze po głowie. Jak się znudzi po głowie to trzeba głaskać po rączce! Kuwa ileż można!!!!
10 min czytania albo zwyklego gadania. Potem zostaje sama ze swoja lampka. O 21h praktycznienie zswsze juz spi.

reklama
jak miala cos ponad 3 lata to jej wytlumsczylismy, ze juz czas zasypiac sama i ona nawet nie chce, zeby z nia zostawac 😁 Za to mlodsza pewnie do 18stki bedzie ze mna zasypiac cos tak czuje 🤦🏻‍♀️
Boże ja już mam dość, jak nie starsza to młodsza wyje kuuwa ileż można z 5 letnim dzieckiem siedzieć póki zaśnie!!!!!! Fuck jestem dziś na takim wkur..... ze szok , jeszcze @ mi się spóźnia o tydzień 🥺🥺🥺🥺, zarabie się jak to kolejna ciąża 🥺🥺🥺

Boże ja już mam dość, jak nie starsza to młodsza wyje kuuwa ileż można z 5 letnim dzieckiem siedzieć póki zaśnie!!!!!! Fuck jestem dziś na takim wkur..... ze szok , jeszcze @ mi się spóźnia o tydzień 🥺🥺🥺🥺, zarabie się jak to kolejna ciąża 🥺🥺🥺
ej ale w tym wieku po prostu mozesz jej to wytlumsczyc i kazdego dnia skrscsc ten czas i po prostu wychodzic. Tlumaczyc, ze jest juz duza. My mamy silikonowa lapke, z ktora spi, moze ja przytulac, jak ja klepnie to sie zaswieci wiec nie ma ze sie boi. Aha i jeszcze na pocAtku miala wode z brokatem, magiczny plyn ktorym psialalysmy lozko zeby nie bylo potworow 🤣

ej ale w tym wieku po prostu mozesz jej to wytlumsczyc i kazdego dnia skrscsc ten czas i po prostu wychodzic. Tlumaczyc, ze jest juz duza. My mamy silikonowa lapke, z ktora spi, moze ja przytulac, jak ja klepnie to sie zaswieci wiec nie ma ze sie boi. Aha i jeszcze na pocAtku miala wode z brokatem, magiczny plyn ktorym psialalysmy lozko zeby nie bylo potworow 🤣
Super pomysl z ta woda👍

Szybkie pytanie do mam dzieci 4+ , jak one u was zasypiają, same czy siedzicie przy nich póki nie zasną? Kurde u nas usypianie Ninki właśnie trwa 2 godzinę, ja już wyszłam z sypialni, poszedł mąż, i jej śpiewa i głaszcze po głowie. Jak się znudzi po głowie to trzeba głaskać po rączce! Kuwa ileż można
Z moją starszą nigdy nie było problemu od początku zasypiała sama w swoim pokoju z melodyjka z projektora, używała do ok 7 roku życia. Młodsza ma teraz 4 i pół melodyjka jej przeszkadzała, trzeba z nią siedzieć do puki nie zaśnie, ok 10-15 minut, chodzi spać 20-20.20 , śpi sama w swoim pokoju. Jeśli się w nocy budzi to przychodzi do sypialni a ja z nią idę do jej pokoju i znowu czekam aż usnie.

Ostatnia edycja:
Jesuuu właśnie jej tłumaczyliśmy z mężem, to się rozwyla że jak to nikogo przy niej nie będzie?! Fuck no prawie 5letnie dziecko??? Ileż można ???

reklama
Ale tu zamilkło, pierogi lepią czy co🤣🤣🤣.
Rzeczywiście 🙃
Ja miałam zniknąć, wraz z nieudaną procedurą w ramach buntu na życie, świat, sytuację i w ogole.
Ale jednak wracamy 🤷 weźmiemy resztę dzieciaczków, albo przynajmniej jednego, gdyby miało tym razem się już udać.
W każdym razie czeka trójka. Jeśli teraz się nie uda, to następnym razem zaryzykuję z dwoma na raz.

Do góry