reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szybkie pytanie do mam dzieci 4+ , jak one u was zasypiają, same czy siedzicie przy nich póki nie zasną? Kurde u nas usypianie Ninki właśnie trwa 2 godzinę, ja już wyszłam z sypialni, poszedł mąż, i jej śpiewa i głaszcze po głowie. Jak się znudzi po głowie to trzeba głaskać po rączce! Kuwa ileż można!!!!
10 min czytania albo zwyklego gadania. Potem zostaje sama ze swoja lampka. O 21h praktycznienie zswsze juz spi.

reklama
jak miala cos ponad 3 lata to jej wytlumsczylismy, ze juz czas zasypiac sama i ona nawet nie chce, zeby z nia zostawac 😁 Za to mlodsza pewnie do 18stki bedzie ze mna zasypiac cos tak czuje 🤦🏻‍♀️
Boże ja już mam dość, jak nie starsza to młodsza wyje kuuwa ileż można z 5 letnim dzieckiem siedzieć póki zaśnie!!!!!! Fuck jestem dziś na takim wkur..... ze szok , jeszcze @ mi się spóźnia o tydzień 🥺🥺🥺🥺, zarabie się jak to kolejna ciąża 🥺🥺🥺

Boże ja już mam dość, jak nie starsza to młodsza wyje kuuwa ileż można z 5 letnim dzieckiem siedzieć póki zaśnie!!!!!! Fuck jestem dziś na takim wkur..... ze szok , jeszcze @ mi się spóźnia o tydzień 🥺🥺🥺🥺, zarabie się jak to kolejna ciąża 🥺🥺🥺
ej ale w tym wieku po prostu mozesz jej to wytlumsczyc i kazdego dnia skrscsc ten czas i po prostu wychodzic. Tlumaczyc, ze jest juz duza. My mamy silikonowa lapke, z ktora spi, moze ja przytulac, jak ja klepnie to sie zaswieci wiec nie ma ze sie boi. Aha i jeszcze na pocAtku miala wode z brokatem, magiczny plyn ktorym psialalysmy lozko zeby nie bylo potworow 🤣

ej ale w tym wieku po prostu mozesz jej to wytlumsczyc i kazdego dnia skrscsc ten czas i po prostu wychodzic. Tlumaczyc, ze jest juz duza. My mamy silikonowa lapke, z ktora spi, moze ja przytulac, jak ja klepnie to sie zaswieci wiec nie ma ze sie boi. Aha i jeszcze na pocAtku miala wode z brokatem, magiczny plyn ktorym psialalysmy lozko zeby nie bylo potworow 🤣
Super pomysl z ta woda👍

Szybkie pytanie do mam dzieci 4+ , jak one u was zasypiają, same czy siedzicie przy nich póki nie zasną? Kurde u nas usypianie Ninki właśnie trwa 2 godzinę, ja już wyszłam z sypialni, poszedł mąż, i jej śpiewa i głaszcze po głowie. Jak się znudzi po głowie to trzeba głaskać po rączce! Kuwa ileż można
Z moją starszą nigdy nie było problemu od początku zasypiała sama w swoim pokoju z melodyjka z projektora, używała do ok 7 roku życia. Młodsza ma teraz 4 i pół melodyjka jej przeszkadzała, trzeba z nią siedzieć do puki nie zaśnie, ok 10-15 minut, chodzi spać 20-20.20 , śpi sama w swoim pokoju. Jeśli się w nocy budzi to przychodzi do sypialni a ja z nią idę do jej pokoju i znowu czekam aż usnie.

Ostatnia edycja:
Jesuuu właśnie jej tłumaczyliśmy z mężem, to się rozwyla że jak to nikogo przy niej nie będzie?! Fuck no prawie 5letnie dziecko??? Ileż można ???

reklama
Ale tu zamilkło, pierogi lepią czy co🤣🤣🤣.
Rzeczywiście 🙃
Ja miałam zniknąć, wraz z nieudaną procedurą w ramach buntu na życie, świat, sytuację i w ogole.
Ale jednak wracamy 🤷 weźmiemy resztę dzieciaczków, albo przynajmniej jednego, gdyby miało tym razem się już udać.
W każdym razie czeka trójka. Jeśli teraz się nie uda, to następnym razem zaryzykuję z dwoma na raz.

Do góry