reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny mam pytanie , wy jako doświadczone to na pewno mi odpowiecie 😉 w następny poniedziałek mam wizytę u ginekologa z badaniami w celu założenia karty ciąży i podglądu dzidziutka 😍😍 już się nie mogę doczekać aż znów go zobaczę 😍😍😍
Standardowo mam do wykonania masę badań ... W tym morfologię ... I tak sobie pomyślałam że pójdę zrobić je teraz we wtorek co by morfologia wyszła w miarę ( biorę accofil ) No i tu pytanie czy to nie będzie za szybko na badania ?? Czy lepiej zrobić później i przypomnieć lekarzowi że w morfologii wyjdą różne kwiatki ze względu na accofil 🤔

No i drugie pytanie do tych które też go brały , kiedy z niego zeszliscie ?? Mi paśnik raz pisał do 9 TC raz do 12 i już sama zgłupiałam ... Jeśli do 9 to już zaraz z niego będę schodzić a nie ukrywam że się boje 🙈🙈🙈🙈

reklama
Wytrwałości, zobaczysz minie. Masz kogoś do pomocy? Angażuj męża, niech nosi co druga noc. Raczej nie spałam tak z dziećmi, choć naprawdę rozumiem to zmęczenie:( i absolutnie nie oceniam.
Nosisz do odbicia? Może w nocy po karmieniu warto ponosić pionowo z 10 minut i dopiero potem odkładać.
Dzieki.
Maz pomaga jak wroci z pracy i wieczorem usypia. Staram sie go nie wolac do noszenia w nocy bo maly nie wymaga noszenia a bardziej przytulenia i piersi i i tak ja nie moge spac. Zwlaszcza, ze moj maz tez z tych panikarow (?) (nie wiem jaka forma meska panikary 😅). Jak go zawolam to przychodzi i nosi jak trzeba.
Odbijamy w nocy ale chyba za malo.. bo odbije mu sie raz a pozniej widze, ze jednak ulalo sie. Wiec chyba musimy dluzej...
Co do tego spania.. zasnelo mi sie po prostu. Nie jestem zwolennikiem takiego spania ale oczy mi sie same zamknely 😔

Współczuję 😔. U nas problemy z brzuszkiem to chyba ze 4 miesiące trwały. Biedne dzieciaczki, ile muszą się namęczyć 😔.
Ja podawałam jeszcze Delicol, ale sama nie wiem czy jakikolwiek środek pomaga na takie dolegliwości u maluszków
Dzieki.
Kurcze, 4 mce to dlugo :( tez nocami mieliscie takie napady? Szczerze mówiąc, wolalam jak były wieczorami... to uspakajalo sie do polnocy i pozniej normalnie spaliśmy.
Ten Delicol polecala pediatra ale to odnosnie tych kupek co mial takie nagazowane. A pomagal choc troche? Kurcze moze to jednak kupie..

Dziewczyny mam pytanie , wy jako doświadczone to na pewno mi odpowiecie 😉 w następny poniedziałek mam wizytę u ginekologa z badaniami w celu założenia karty ciąży i podglądu dzidziutka 😍😍 już się nie mogę doczekać aż znów go zobaczę 😍😍😍
Standardowo mam do wykonania masę badań ... W tym morfologię ... I tak sobie pomyślałam że pójdę zrobić je teraz we wtorek co by morfologia wyszła w miarę ( biorę accofil ) No i tu pytanie czy to nie będzie za szybko na badania ?? Czy lepiej zrobić później i przypomnieć lekarzowi że w morfologii wyjdą różne kwiatki ze względu na accofil 🤔

No i drugie pytanie do tych które też go brały , kiedy z niego zeszliscie ?? Mi paśnik raz pisał do 9 TC raz do 12 i już sama zgłupiałam ... Jeśli do 9 to już zaraz z niego będę schodzić a nie ukrywam że się boje 🙈🙈🙈🙈
Ja bralam do 12tc. Mi Sydor zmienil jakos wlasnie w 9tc, żeby dluzej brac. Ale ja z nim mialam kontakt co tydzien i na biezaco mi mowil.
Ja bym morfologie zrobiła przed sama wizyta. Lekarz chyba wie, ze masz accofil? Jak cos to nu przypomnij.
Cudownych widoków ❤❤❤
Pamietam jakie to wspaniale uczucie i takie motylki w brzuchu na sama mysl o zobaczeniu maluszka ❤❤

Ja bralam do 12tc. Mi Sydor zmienil jakos wlasnie w 9tc, żeby dluzej brac. Ale ja z nim mialam kontakt co tydzien i na biezaco mi mowil.
Ja bym morfologie zrobiła przed sama wizyta. Lekarz chyba wie, ze masz accofil? Jak cos to nu przypomnij.
Cudownych widoków ❤❤❤
Pamietam jakie to wspaniale uczucie i takie motylki w brzuchu na sama mysl o zobaczeniu maluszka ❤❤
Wie wie , ale resztę mogę zrobić w ten wtorek czy też za szybko będzie ??? Ogólnie jestem umówiona z Babka ze szpitala która jako jedyna wbija się w żyłę która jeszcze jest bez zrostów 🙈inni oczywiście jej nie widzą 🙈🤦‍♀️ a ona na pobieraniu jest tylko do końca miesiąca 🙈🙈🙈

Paśnik mi już dwa razy zmieniał , po każdej ampułce wysyłam mu kontrolną morfologię ... Zaczynałam od 1/4 codziennie a teraz mam 1/4 co trzeci dzień 🙈 dodam że leukocyty utrzymują się na stałym poziomie 🙈

Dzieki.
Kurcze, 4 mce to dlugo :( tez nocami mieliscie takie napady? Szczerze mówiąc, wolalam jak były wieczorami... to uspakajalo sie do polnocy i pozniej normalnie spaliśmy.
Ten Delicol polecala pediatra ale to odnosnie tych kupek co mial takie nagazowane. A pomagal choc troche? Kurcze moze to jednak kupie..
U nas nie było w nocy takich akcji na szczęście. A jeśli chodzi o te wszystkie leki, Delicol, Espumisan czy ten niemiecki środek, to ja nie wiem czy któryś tak na 100% pomagał. Raz było lepiej a raz gorzej. Nosiliśmy wtedy małego tak buźką do dołu, ręce pod brzuszkiem, nie wiem jak ta pozycja się nazywa.
Mi położna Delicol polecała na kolki i problemy brzuszkowe

Wie wie , ale resztę mogę zrobić w ten wtorek czy też za szybko będzie ??? Ogólnie jestem umówiona z Babka ze szpitala która jako jedyna wbija się w żyłę która jeszcze jest bez zrostów 🙈inni oczywiście jej nie widzą 🙈🤦‍♀️ a ona na pobieraniu jest tylko do końca miesiąca 🙈🙈🙈

Paśnik mi już dwa razy zmieniał , po każdej ampułce wysyłam mu kontrolną morfologię ... Zaczynałam od 1/4 codziennie a teraz mam 1/4 co trzeci dzień 🙈 dodam że leukocyty utrzymują się na stałym poziomie 🙈
Ja brałam do 12 tygodnia, miałam dawkę 1/3 ampułki co 3 dzień.
Życzę pięknych widoczkow ❤️. To są niezapomniane chwile ❤️.
Ja to pamiętam, że chciałam jeździć co kilka dni na USG 😜

Wydaje mi sie, ze nie. Zwlaszcza jak masz taka babke od pobierania to idz. Wiem jaki to problem bo tez mam tylko dwie zyly, w ktore da sie wbic igle 🙈

Ja brałam do 12 tygodnia, miałam dawkę 1/3 ampułki co 3 dzień.
Życzę pięknych widoczkow ❤️. To są niezapomniane chwile ❤️.
Ja to pamiętam, że chciałam jeździć co kilka dni na USG 😜
Ja już właśnie wczoraj do męża mówiłam że chyba tu u siebie zapisze się jeszcze co lekarza na fundusz i we Wrocławiu ( mój lekarza będzie prowadził mi ciążę gdyż przyjmuje też poza klinika ) żebym częściej widziałam maleństwo 😍😍😍 ciekawa jestem jak bardzo urosło do ostatniego razu 🙈🙈🙈 teraz mam wizytę po 2 tygodniach ... Jak je będę miała co miesiąc to oszaleje 🤣🤣🤣🤣🙈 ale kupuje detektora tętna płodu żeby móc słuchać serduszka 😍😍😍😍

reklama
Ja już właśnie wczoraj do męża mówiłam że chyba tu u siebie zapisze się jeszcze co lekarza na fundusz i we Wrocławiu ( mój lekarza będzie prowadził mi ciążę gdyż przyjmuje też poza klinika ) żebym częściej widziałam maleństwo 😍😍😍 ciekawa jestem jak bardzo urosło do ostatniego razu 🙈🙈🙈 teraz mam wizytę po 2 tygodniach ... Jak je będę miała co miesiąc to oszaleje 🤣🤣🤣🤣🙈 ale kupuje detektora tętna płodu żeby móc słuchać serduszka 😍😍😍😍
ja nie kupowałam nawet jak do koleżanki jechałam a ona to miała to nie korzystałam bo ja panikarą jestem jak w szpitalu byłam i nie którym dziewczynom nie mogła pielęgniarka wyczuć miejsca bo maluszek się schował to ja zawał na miejscu bym miała a wiem że jak bym miała to bym się katowała co chwilę

Do góry