reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Taka różnica to luz. Gorzej, jak jest 37,5 a okazuje się 38 i coś tam.
ale czemu? W sensie dla mnie czy 37,5C i czy 38,3C to roznica raczej zadna. W sensie takim, ze tak czy siak oznacza to pocztek goraczki i jesli dziecko wg mnie slabo sie czuje go dostaje lek. A jesli nie to po prostu obserwuje. Ja mam dwojke dzieci wiec moze tez juz inaczej do tego podchodze, bo jak ma goraczke to nie latam co 3 sekundy mierzyc. Zachowuje sie intuicyjnie, obserwuje dziecko, a termometr to dodatek.

reklama
Boziu ja wczoraj wieczorem z temperaturą, w nocy wymiotowałam, rano mąż prowadził mnie do toalety na siku bo tak mi się w głowie kręciło, co się dzieje ??? Jakiś nowy wirus?

My dziś na sorze byliśmy z małym. Ma zapalenie krtani i przepisane inhalacje. Noc to jakaś masakra była. Mały płakał co chwilę i nie chciał spać. A dziś zaczął harczec to od razu pojechaliśmy do szpitala. Biedny, widać że go boli bo juz od rana nie chciał jeść 😔.
Podawaj przeciwbólowe niezależnie od temperatury.

ale czemu? W sensie dla mnie czy 37,5C i czy 38,3C to roznica raczej zadna. W sensie takim, ze tak czy siak oznacza to pocztek goraczki i jesli dziecko wg mnie slabo sie czuje go dostaje lek. A jesli nie to po prostu obserwuje. Ja mam dwojke dzieci wiec moze tez juz inaczej do tego podchodze, bo jak ma goraczke to nie latam co 3 sekundy mierzyc. Zachowuje sie intuicyjnie, obserwuje dziecko, a termometr to dodatek.
Jak się ewidentnie źle czuje, to podaję lek. Jednak bywają momenty, że zachowuje się okej, a wtedy czekam do książkowego 38 i dopiero wtedy podaję.
Chociaż fakt, że moja to dość często ma bąka w dupie i nie wiadomo o chuk jej chodzi, a gdy widzę to 37,3 to podaję.
A ostatnio zachowywała się właśnie spoko, a przez tydzień 37,5.

Boziu ja wczoraj wieczorem z temperaturą, w nocy wymiotowałam, rano mąż prowadził mnie do toalety na siku bo tak mi się w głowie kręciło, co się dzieje ??? Jakiś nowy wirus?
My ze 3 tyg temu mieliśmy jelitowke.... Tragedia. I gdzie nie słyszę, to każdego dopada prędzej, czy później.
My dziś na sorze byliśmy z małym. Ma zapalenie krtani i przepisane inhalacje. Noc to jakaś masakra była. Mały płakał co chwilę i nie chciał spać. A dziś zaczął harczec to od razu pojechaliśmy do szpitala. Biedny, widać że go boli bo juz od rana nie chciał jeść 😔.
Współczuję 😥 biedaczek

dostal steryd? Dawaj mu ibuprofen na bol gardla, na sterydzie od razu widac poprawe.

Jak się ewidentnie źle czuje, to podaję lek. Jednak bywają momenty, że zachowuje się okej, a wtedy czekam do książkowego 38 i dopiero wtedy podaję.
Chociaż fakt, że moja to dość często ma bąka w dupie i nie wiadomo o chuk jej chodzi, a gdy widzę to 37,3 to podaję.
A ostatnio zachowywała się właśnie spoko, a przez tydzień 37,5.
no ja robir dokladnie to samo, nawet jesli temp prawie nie ma, a ewidentnie cos jej jest to podaje lek. Moja jak juz ma temp to zazwyczaj jedt z nia slabo. No i u nas zabkowanie to jest hardcore, na szczescie juz niewiele zostalo…

reklama
dostal steryd? Dawaj mu ibuprofen na bol gardla, na sterydzie od razu widac poprawe.
Dostał jakiś berodual, nebbud i nurofen. Tych pierwszych dwóch leków nie znam, nie wiem czy to normalne czy sterydowe 🤔
Po wczorajszej inhalacji i po nurofenie noc była spokojna. Budzil się tylko ze 3 razy ale szybko się uspokajał. Wczoraj kuwa na szybko czytałam instrukcje bo pierwszy raz odpalałam inhalator. Na szczęście jest cichy i mały się w ogóle nie boi

Do góry