reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

dobry zblizeniowy tak nie pokazuje. Szczerze to ja nie chcialabym zeby mi ktos temp w odbycie mierzyl dlatego tez nie wyobrazam sobie zeby tak mierzyc mojemu dziecku.
U mnie obie akceptuja rtenciowy, a zblizeniowy moze mi pokazsc rozbieznosc typu wlasnie 38.5 czy 38,9 co dla mnie jest niewielka roznica
w szpitalu normalnie mierzylam odbytniczym bo taki mieli i musiałam mierzyć podczas każdej zmiany pieluszki i tez mi polecili do domu. Kupiłam ten zbliżeniowy wydałam ponad 200zl więcej nie próbuje wydawać kasy na coś co jest do duszy. Rtęciowych już nie ma są te ze stopu galu - działa podobnie jak rtęć. Synek nie toleruje nic pod pachą ani w uchu wiec zostaje tylko jeden otwor w ciele

reklama
Pj ja mierze dwoma bo nie wierze zadnemu oj przydalby sie jeszcze rteciowy on by najlepszy.bo ten bezdotykowy to za kazdym razem pokazuje inna a ten elektryczny to sama nie wiem..woec ja badan i tym i tym hehehhe
Ja zawsze używam bezdotykowego jako wstępna informacje. Jak jest blisko 38 albo dużo więcej, to dokładniej mierze elektronicznym pod pachą, wcześniej do pupki wkładałam, bo uważam, że to najdokładniejszy pomiar. Tylko trzeba mieć taki szybko, bo zwykłym można wykończyć dzieciaka, żeby tak go trzymać bieruchomo. I to raczej też tylko wtedy, gdy się jeszcze tak nie kreci na przewijaku...

a nie lepiej kupic po prostu dobry termometr?
Ja mam dobry. Szwagierka ma dobry. Ktoś tam też dobry. 3 różne z wysokiej półki cenowej. I uja nie uwierzę, że istnieje taki mega dokładny. No chyba, że mówimy o takim za tysiaka (jeśli są), ale sory, wolę mierzyć dwa razy. Ale to już moim zdaniem nie jest wysoka półka, tylko jakaś pod samym sufitem.

dobry zblizeniowy tak nie pokazuje. Szczerze to ja nie chcialabym zeby mi ktos temp w odbycie mierzyl dlatego tez nie wyobrazam sobie zeby tak mierzyc mojemu dziecku.
U mnie obie akceptuja rtenciowy, a zblizeniowy moze mi pokazsc rozbieznosc typu wlasnie 38.5 czy 38,9 co dla mnie jest niewielka roznica
Taka różnica to luz. Gorzej, jak jest 37,5 a okazuje się 38 i coś tam.

w szpitalu normalnie mierzylam odbytniczym bo taki mieli i musiałam mierzyć podczas każdej zmiany pieluszki i tez mi polecili do domu. Kupiłam ten zbliżeniowy wydałam ponad 200zl więcej nie próbuje wydawać kasy na coś co jest do duszy. Rtęciowych już nie ma są te ze stopu galu - działa podobnie jak rtęć. Synek nie toleruje nic pod pachą ani w uchu wiec zostaje tylko jeden otwor w ciele
Do ucha to bym się bała. Chyba że są takie specjalne do niego.

Mam termometr elektroniczny do pomiarów pod pachą, wskazuje dobrze, sprawdzałam i porównywałam z rtęciowym. Nie wyobrażam sobie pchać do pupy. Nawet starszaka przekonałam.

reklama
MICROLIFE termometr owulacyjny 16C2 - bardzo polecam ten termometr, tani i dobry. Kupiłam dla siebie wiele lat temu, działa do tej pory. Nie wiem jak teraz, trzeba poczytać nowsze opinie.

Ostatnia edycja:
Do góry