reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

ja zeby miec drugie dziecko musialam podejsc do drugiej stymulacji. Jasne, ze bylo poczucie niesprawiedliwosci, ale ono zniknelo. Mam dwie corcie, czuje sie spelniona i teraz juz nie mysle i tym jaka to byla droga. Ale to sie u mnie zmienilo dopiero jak poczulam sie spelniona jako matka. Wczesniej tez byl we mnie ten zal, dlatego ta druga stymulacjs byla dobra decyzja. Dala mi spokoj
Ja mialam juz 2 stymulacje.Moze gdybym byla mlodsza podeszlabym do 3 ale to moze.
Ja jestem szczesliwa ze jestem mama ale mysle ze nie czuje sie spelniona w 100% bo to n9e moj wybor ze nie moge miec drugiego dziecka.I mam taki zal do losu a z drugiej strony codziennie dziekuje Bogu ze mam swoj cud obok🙂

reklama
Tak czytam o tych ciazach i mysle sobie ze jestem wdzieczna Bogu ze mam coreczke ale z drugiej strony czuje taka niesprawiedliwosc ze nie jest mi dane miec drugie dziecko.Do 3 stymulacji nie bede podchodzic,mrozaczka juz nie mam a w naturalsa u siebie nie wierze.Mam ta swoja upragniona corcie,bylam w upragnionej ciazy ale tak mnie naszla refleksja ze juz w tej ciazy nigdy nie bede i rodzenstwa Misia miec nie bedzie.
Czuje jakies takie wewnetrzne przygnebienie i zazdroszcze ciezarnym(wiecie w jaki sposob).Wiem ze nie powinnam narzekac bo mam dziecko ale to niesprawiedliwe ze to nie jest moj wybor😪
Czuje się coraz częściej tak jak ty. I ta złość że sama nie mogę o sobie zadecydowac w tej sprawie 😔. Ja też nie podejdę do następnej stylmulacji, te byłaby 5. A z każdą kolejną było coraz gorzej. No nic, ważne że mamy choć nasze jedynaki ❤️

reklama
Ja dziś już poczyniłam pierwsze zakupy dekoracyjne 😊 nie było fioletu (mojego ulubionego) to wzięłam złoto - drugi kolor który króluje u nas na święta. Na pewno jeszcze kupie fiolet jak gdzieś znajdę.

Załączniki

• IMG_6713.jpeg
    IMG_6713.jpeg
    427,6 KB · Wyświetleń: 61
Do góry