wręcz nie mogę się doczekaćJa zaczęłam dawać kleik jakoś po 5- tym miesiącu. A około 6-tego jakieś pierwsze słoiczki. Na spokojnie możesz jeszcze czekać z rozszerzeniem, no chyba że bardzo chcesz
reklama
DagLer
Fanka BB :)
Ja ciągnęłam butlę do skończonego 6 miesiąca, a jak zaczęłam podawać coś innego to czułam, że jest gotowa, ładnie jadła, nie było płaczu no i jak wygodnie. Poza tym aktualne zalecenia akademii pediatrii mówią, że do 6 miesiąca tylko mleko i ja się stosowałam.
Artemida90
ja bym najpierw przymierzyła bo się okaże ze córka ma wysokie podbicie i nie założysz tak ciasnych butów. Po swoim synku wiem ze but musi się szeroko dać rozwiązać i rozłożyć na boki by mu ze spokojem zalozyc do końca.To ktore lepirj?wyzsze czy nizsze?
Niedługo mama
Dokładnie , mój mały miał wysokie podbicie , omg ile my się naprzymierzalismy butów zanim jakieś mu w ogóle pasowały ( mam na myśli pierwsze buty do chodzenia). Bogu dziękowałam, że nie kupowałam przez internet co mam w zwyczajuja bym najpierw przymierzyła bo się okaże ze córka ma wysokie podbicie i nie założysz tak ciasnych butów. Po swoim synku wiem ze but musi się szeroko dać rozwiązać i rozłożyć na boki by mu ze spokojem zalozyc do końca.
Jaskolcia
U młodszej córki z pierwszymi butami fajnie nam się trafiło, bo były to sandałki i miała naturino falcotto. Drugie to były buciki elefanten i naturino cocoon, bardzo fajna linia - bardzo elastyczne. Ja głównie kupuję w outletach, na limango/zalando.
Załączniki
motylek24
Szukaj dalej. Na pewno to nie są kwoty rzędu 4 tys miesięcznie. Chyba że chcesz zatrudnić z ZUS i innymi składkami to wtedy tak. U nas 2.5 tys to tak średnio. Może teraz troszkę więcej.Tak, 8h + każda kolejna godzina extra, mieszkamna wsi, 50 km od Wawy
Jaskolcia
O ja, to wychodzi ponad 4000 zł miesięcznie. Ja mieszkam we Wrocławiu i tutaj średnia stawka to ok. 2800 - 3000 zł na pełen etat. Jeżeli szukasz niani z np. językiem to cena szybuje. Nianie podają ceny od 30 zł/h, ale niektóre wskazują inną kwotę jeżeli chodzi o pełen etat. Oczywiście powyżej 8h dodatkowo płatne.Tak, 8h + każda kolejna godzina extra, mieszkamna wsi, 50 km od Wawy
nieagatka
ja mialam prawie identyczne jak te wyzsze ale dla mojej 3latki. Roczniakowi wzielabym te krotsze.To ktore lepirj?wyzsze czy nizsze?
A co do szerokosci to te “sznurowki” sa jakby gumowe i sie rozciagaja troszke.
reklama