reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

to szybko poszło 🤯. Ja dawałam papierówkę z owsianką. U Młodego tylko się lekko konsystencja zmieniła na bardziej zwartą. Ale jest na kp więc może dlatego. Z tego co pamietam to są 2 rodzaje błonnika. Jeden zwiększa objętość i zwartość kupy, drugi przyspiesza pasaż w jelitach. Więc niekoniecznie po błonniku będzie miękka kupka.
Edit. Usunęłam tamten post bo sama doszłam dlaczego🤦‍♀️🤣🤣🤣 u nas wg to zielone kupki są (tj były) odkąd przeszliśmy na mleko bez białka krowiego bo wyszło że jesteśmy uczulone i mamy to na receptę. Odkąd zaczęłam dawać małej herbatkę koperkowa-która uwielbia a chętnie ja piła w upalne dni potrafiła na przemian z wodą wypić nawet po 200-300ml, robi ładne żółte kupki. Ale ostatnio jakieś trzy dni temu odstawilam herbatkę bo za rzadkie już kupy miała i to chyba raczej przez to bo znów wrócił zielony kolor🤷 więc czas wrócić do herbatki😉

reklama
to szybko poszło 🤯. Ja dawałam papierówkę z owsianką. U Młodego tylko się lekko konsystencja zmieniła na bardziej zwartą. Ale jest na kp więc może dlatego. Z tego co pamietam to są 2 rodzaje błonnika. Jeden zwiększa objętość i zwartość kupy, drugi przyspiesza pasaż w jelitach. Więc niekoniecznie po błonniku będzie miękka kupka.
Owsianki jeszcze nie próbowałam chce dziś zrobić kolejne podejście z brokułem na parze bo wcześniej wybrzydzala 🤷

Owsianki jeszcze nie próbowałam chce dziś zrobić kolejne podejście z brokułem na parze bo wcześniej wybrzydzala 🤷
ja się zastanawiam czy nie lecę za szybko, bo Jaś jadł już jajecznicę na parze, jaglankę z malinami i kaszkę manną z dynią i marchewką. A zaczęłam 2 tyg temu... chyba trochę zwolnię, ale Młody lubi jeść i próbuje wszystkiego.

I Ty to gotujesz?
tak. Nie podaję mu mięsa, więc się zastanawiałam nad słoiczkami z mięskiem (jestem wege i surowe mięso teraz mnie odrzuca) ale mąż (też wege) stwierdził, że woli w ogóle beż mięsa, więc nie kupiłam i gotuję. Największy problem to mam z podaniem mu dania w ciągu 30-60 min od karmienia piersią, bo zanim się zbiorę, ugotuję i wystudzę to mijają 2 h i Młody już krócej pije z piersi, a pierś powinna być podstawą przy kp do ukończenia roku. Trochę tego na razie nie ogarniam...

tak. Nie podaję mu mięsa, więc się zastanawiałam nad słoiczkami z mięskiem (jestem wege i surowe mięso teraz mnie odrzuca) ale mąż (też wege) stwierdził, że woli w ogóle beż mięsa, więc nie kupiłam i gotuję. Największy problem to mam z podaniem mu dania w ciągu 30-60 min od karmienia piersią, bo zanim się zbiorę, ugotuję i wystudzę to mijają 2 h i Młody już krócej pije z piersi, a pierś powinna być podstawą przy kp do ukończenia roku. Trochę tego na razie nie ogarniam...
Super! Ja też nie jestem mięsna bardzo i nie dotykam mięsa surowego ale właśnie muszę zacząć się za tym mięsem rozglądać, bo gdzie w ogóle kupić mięso dobre dla niemowlaka 🙈

A ile ma Twoje dziecko?

reklama
Ja też. Póki co tylko pojedyncze warzywa gotowane na parze.
Tylko ze ja zaczęłam 3-4 tygodnie temu 😂. Trochę się z tym jedzeniem pierdzielę bo daje jeden smak 2-3 dni i tak mi schodzi.
Owsianke dałam wczoraj i pogardził. Krzywił się jakbym mu cytrynę dała 😂.
A będziesz szła w te blw czy łyżeczka? Ja na razie łyżeczka bo mnie ten syf przeraża trochę 🙆

Do góry