reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

to szybko poszło 🤯. Ja dawałam papierówkę z owsianką. U Młodego tylko się lekko konsystencja zmieniła na bardziej zwartą. Ale jest na kp więc może dlatego. Z tego co pamietam to są 2 rodzaje błonnika. Jeden zwiększa objętość i zwartość kupy, drugi przyspiesza pasaż w jelitach. Więc niekoniecznie po błonniku będzie miękka kupka.
Edit. Usunęłam tamten post bo sama doszłam dlaczego🤦‍♀️🤣🤣🤣 u nas wg to zielone kupki są (tj były) odkąd przeszliśmy na mleko bez białka krowiego bo wyszło że jesteśmy uczulone i mamy to na receptę. Odkąd zaczęłam dawać małej herbatkę koperkowa-która uwielbia a chętnie ja piła w upalne dni potrafiła na przemian z wodą wypić nawet po 200-300ml, robi ładne żółte kupki. Ale ostatnio jakieś trzy dni temu odstawilam herbatkę bo za rzadkie już kupy miała i to chyba raczej przez to bo znów wrócił zielony kolor🤷 więc czas wrócić do herbatki😉

reklama
to szybko poszło 🤯. Ja dawałam papierówkę z owsianką. U Młodego tylko się lekko konsystencja zmieniła na bardziej zwartą. Ale jest na kp więc może dlatego. Z tego co pamietam to są 2 rodzaje błonnika. Jeden zwiększa objętość i zwartość kupy, drugi przyspiesza pasaż w jelitach. Więc niekoniecznie po błonniku będzie miękka kupka.
Owsianki jeszcze nie próbowałam chce dziś zrobić kolejne podejście z brokułem na parze bo wcześniej wybrzydzala 🤷

Owsianki jeszcze nie próbowałam chce dziś zrobić kolejne podejście z brokułem na parze bo wcześniej wybrzydzala 🤷
ja się zastanawiam czy nie lecę za szybko, bo Jaś jadł już jajecznicę na parze, jaglankę z malinami i kaszkę manną z dynią i marchewką. A zaczęłam 2 tyg temu... chyba trochę zwolnię, ale Młody lubi jeść i próbuje wszystkiego.

I Ty to gotujesz?
tak. Nie podaję mu mięsa, więc się zastanawiałam nad słoiczkami z mięskiem (jestem wege i surowe mięso teraz mnie odrzuca) ale mąż (też wege) stwierdził, że woli w ogóle beż mięsa, więc nie kupiłam i gotuję. Największy problem to mam z podaniem mu dania w ciągu 30-60 min od karmienia piersią, bo zanim się zbiorę, ugotuję i wystudzę to mijają 2 h i Młody już krócej pije z piersi, a pierś powinna być podstawą przy kp do ukończenia roku. Trochę tego na razie nie ogarniam...

tak. Nie podaję mu mięsa, więc się zastanawiałam nad słoiczkami z mięskiem (jestem wege i surowe mięso teraz mnie odrzuca) ale mąż (też wege) stwierdził, że woli w ogóle beż mięsa, więc nie kupiłam i gotuję. Największy problem to mam z podaniem mu dania w ciągu 30-60 min od karmienia piersią, bo zanim się zbiorę, ugotuję i wystudzę to mijają 2 h i Młody już krócej pije z piersi, a pierś powinna być podstawą przy kp do ukończenia roku. Trochę tego na razie nie ogarniam...
Super! Ja też nie jestem mięsna bardzo i nie dotykam mięsa surowego ale właśnie muszę zacząć się za tym mięsem rozglądać, bo gdzie w ogóle kupić mięso dobre dla niemowlaka 🙈

A ile ma Twoje dziecko?

reklama
Ja też. Póki co tylko pojedyncze warzywa gotowane na parze.
Tylko ze ja zaczęłam 3-4 tygodnie temu 😂. Trochę się z tym jedzeniem pierdzielę bo daje jeden smak 2-3 dni i tak mi schodzi.
Owsianke dałam wczoraj i pogardził. Krzywił się jakbym mu cytrynę dała 😂.
A będziesz szła w te blw czy łyżeczka? Ja na razie łyżeczka bo mnie ten syf przeraża trochę 🙆

Do góry