reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ale wiesz najgorsze w tym jest, że bratowa nie widzi problemu. Dziecko urodziło się zdrowe i ona tego lekarza poleca dalej koleżankom! Bo póki wszystko jest dobrze to te dziewczyny myślą, że dobry lekarz bo nie "naciagal" na dodatkowo płatne badania i szczepienia...
wiem, wiem. Ja sie wsrod rodziny tez spotykam z takim podejsciem niestety. Szkoda tylko, ze nie zdaja sobie sprswy z tego, ze dziecko jest zdrowe dlatego, ze mialy szczescie, a nie dlatego, ze lekarz zrobil co powinien, bo moglo byc bardzo roznie…

reklama
Czyli nie ma co sie zastanawiać. Ja swojego na ostatniej wizycie pytalam to mowil, ze pewnie. Ale wiecie ;) lepiej Was jeszcze zapytać ;) ile placilyscie za to szczepienie? Bo ja rodzinnego zrozumialam, ze jak mi teraz moj ginekolog wypisze, ze rekomenduje szczepienie to mi da skierowanie na refundacje. Bo w luxmedzie mi powiedzieli 200 😱
Zawsze proszę rodzinną o receptę na wszystkie szczepienia i sama kupuje a w luxmed się szczepię. Jak sama kupisz to płacisz ok połowę bo oni mają taką przebitkę

@
Już na szczęście Twoje dzieci zostały zaszczepione, najgorszy czas za Wami.
Ale uważam, że to trochę słabo, że ginekolodzy o tym nie mówią. Nawet jeśli uważają, że nie trzeba szczepić z jakiegoś względu to wolałabym usłyszeć dlaczego. W sensie po ludzku przedstawić plusy i minusy i dać nam zdecydować. Pytałam mojego o szczepienie na covid to jasno porozmawialiśmy, zlecił badanie p/ciał i na tej podstawie podjęliśmy decyzję.
Swoją droga czy któraś z Was była doszzcepiana na krztusiec w 19 roku życia? Bo niby powinno się doszczepic ale ja jakoś nie kojarzę żeby w liceum było jakieś szczepienie
Raczej już nie szczepią, przynajmniej ja pamiętam tylko różyczkę.
Akurat w żadnej ciąży się nie szczepiłam. Mam zasadę w pierwszym miesiącu po porodzie nie przyjmuje gości, a później też niechętnie. Po sklepach z noworodkiem nie latam, kp więc mój łańcuch sięga tylko do kuchni i łazienki 😂😂😂 Ale to ja, moje decyzje, ryzyko podjęte na podstawie liczby zachorowań w Pl oraz mojej sytuacji rodzinnej.

O rany moje dziecie zabkuje chyba ida na raz 3 i 4 bo widze przez dziaslo jak pozwoli sobie usta otworzyc.ogolnie przechodzila w miare ok.a dzisiaj jak wrocilysmy z placu zabaw yo przez 30min.byl taki placz ze juz dawno takuego w jej wykonaniu nie slyszalam.Miala usta zacisniete z jednej strony chciala jrs z drugiej jak tylko wlozylam butle yo wycie i po 30min.placzu i jeku dala nurofen.po 5 min.zasnelo dziecie.tak mi jej szkoda🥺🥺
Mam to samo, takiego ryku to chyba nigdy nie słyszałam 😥 A jak to jest z tymi zębami, bo wyszły dwie 1, obie się przebily, a ona nadal płacze, czy to te zęby jeszcze ją tak bolą czy to kolejme idą? 🙈 Przyznam, że liczę na krótką przerwę dla mojego biednego dziecka.

lekarz powiedzial, ze przeciwciala nie przechodza przez lozysko???
Co to za „lekarz”? masakra jakas 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
no wlasnie chyba antyszczepionkowiec się trafil haha bo takich głupot nie slyszalam jeszcze a tym bardziej od lekarza. Ze gdyby przez łożysko przechodziło to by kazda matka się szczepiła i dzieci nie trzeba byłoby szczepić już hahah

Mam to samo, takiego ryku to chyba nigdy nie słyszałam 😥 A jak to jest z tymi zębami, bo wyszły dwie 1, obie się przebily, a ona nadal płacze, czy to te zęby jeszcze ją tak bolą czy to kolejme idą? 🙈 Przyznam, że liczę na krótką przerwę dla mojego biednego dziecka.
Te co sie przebily juz nie powinny bolec.U mojej przebily sie najpierw dolne jedynki a za kilka dni az 4 gorne.Wtedy nie bylo takiego hard coru jak byl dzic.Wtedy nawet nie wiedzialam ze zeby wyszly

reklama
Ogladalam wlasnie na discowery in vitro ten dokument q czesciach z 2013roku ale sie poryczalam.patrzac na moje cudo i slyszac co Ci ludzie przezywaja to wazystko mi sie przypomina🥺
Najważniejsze, że jesteśmy w końcu mamami 🥳🥳 Jak czasem nie mam siły to myślę właśnie jaką drogę przeszłam i nagle siły wracają jak patrzę na mojego 👼

Do góry