ZauroczylasA mój spał do 8 ale budził się z 10 razy w nocy bo smoczka chciał . I tak jest już drugi tydzień, a tak pięknie mi spał. Więc ja już się nie zaliczam do tych ładnie śpiących
reklama
U nas wczoraj kosili jak Miska drzemke mialau nas było by jeszcze piękniej rano gdyby nie ten Pan co zajmuje się porządkiem wokół bloku i jego kosiarki
Moja od poczatku nie byla smoczkowa.Brala ale jak zadnela plula nim jak zla ciumkala moze do 5 miesiaca.ja sie ciesze ze juz nie uzywa ja uzywalamdlugo pozniej mialam je do wachaniao widzisz Kajtus chce smoczka to dobrze bo zassie i zaśnie a ta gwiazda nie chce smoczka wogole jka już mega marudna to trzymam jej na siłę żeby zassała 5 minut zmuli ją i wypluwa
Ja kupowalam zloty lancuszek z Matyja.Kady nie dawalam bo wiadomo.Moja dostala kase i juzjej nie ma i szczerze mowiac wolalabym zeby dostala jakas pamiatke-szczerze.Bo wiesz mialam cos kupic Misi a nie kupilam i lipa.Dobra baby - co kupic na chrzciny. Bede chrzestna, mlody ma rok. Dajcie pomysly
Orchidea33
Fanka BB :)
Ja tez juz dobrych kilka lat temu jak bylam chrzestna kupowalam pamiatke. U mnie byla dziewczynka i ja kupowalam kolczyki zlote. Nie zakladali od razu ale teraz po latach przebili uszy i ma pamiatke. Ojciec chrzestny kupowal lancuszek.Ja kupowalam zloty lancuszek z Matyja.Kady nie dawalam bo wiadomo.Moja dostala kase i juzjej nie ma i szczerze mowiac wolalabym zeby dostala jakas pamiatke-szczerze.Bo wiesz mialam cos kupic Misi a nie kupilam i lipa.
Tez jestem zwolennikiem pamiatek. To zostaje na lata. Kasa sie rozchodzi a zabawki starzeja i psuja.
nieagatka
no wlasnie lancuszka nie chce, bo to dla mnie cos takiego co walniesz w szafie i lezy. Moja jedna dostala sesje zdjeciowa, a druga kolczyki, ktore nosi od wtedy i pchacz. Wolalabym cos praktycznego…Ja kupowalam zloty lancuszek z Matyja.Kady nie dawalam bo wiadomo.Moja dostala kase i juzjej nie ma i szczerze mowiac wolalabym zeby dostala jakas pamiatke-szczerze.Bo wiesz mialam cos kupic Misi a nie kupilam i lipa.
Artemida90
praktyczne to może grawerowane sztućce tylko dla małego, albo ręcznik z napisem wyszytym i praktyczne i na pamiątkę ja swojej chrześnicy kupiłam właśnie sztućce - łyżka, nóż dziecięcy widelec i łyżeczka z fajna grafikano wlasnie lancuszka nie chce, bo to dla mnie cos takiego co walniesz w szafie i lezy. Moja jedna dostala sesje zdjeciowa, a druga kolczyki, ktore nosi od wtedy i pchacz. Wolalabym cos praktycznego…
DagLer
Ja na start tylko kilka ubranek kupiłam, koce, resztę od znajomych, ubranka, wanienki, sterylizator, śpiworki, wózek, ..., nie dam rady zaliczyć wszystkiegofajnie, bardzo to mile. Ja przy pierwszym dziecku nie dostalam nic. Moi rodzice oczywiscie obkupywali wnuczke, ale od reszty nic nie dostalam. Za to przy drugiej jak juz tu sobie grupe bliskich stworzylismy to co chwile ktos cos przynosi. I ja robie to samo - rozdaje wszytsko czego corka juz nie uzywa. Staram sie obdzielic wszystkich dookola.
reklama
DagLer
A nie zęby? U nas też pobudki w nocy, marudzenie cały dzień, płacz przy jedzeniu, coś czuję, że to zęby
U nas coś się ostatnio dzieje złego z tym spaniem. On faktycznie śpi do 7-8 mej ale budzi się w nocy po kilka razy. Jest bardzo niespokojny. Dziś tak już pobił rekord w ryczeniu. Kilka razy w dzień i wieczorem przed spaniem ze 30 minut.
W dzień go zostawiłam samego żeby się wyplakal i uspokoil bo już siły nie mialam. Nic nie pomagało. Ale to nic nie dało. Tylko moje wyrzuty sumienia. Zamiast się uspokoić to płakał jeszcze bardziej .
A potem czytam że długotrwały płacz uszkadza mózg i w ogóle zaczęłam się zadręczać, że ja głupia chciałam z malutkim dzieckiem wygrać w kto się szybciej podda