reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Coffe- co to za wymaz z nosa???????? a brzusio juz konkretny nie powiem :tak::tak:
aga.m- a duzo ci sie obnizył??????? bo powoluttku macica bedzie schodziła w dół ale jak ci sie tak gwałtownie opadł hmmmm a ma jakies fotki ???zeby zobaczyc róznice???
Elzu- ale mnie rozbawilas z tymi pampersami hahaah zeby cie czasami z tyłka nie spadły:szok::szok::szok:
Irka- przykro mi z powodu córeczki i podziwiam cie za siłe.....mam nadzieje ze teraz bedzie wsio ok............ a babiniec niezly mąz pewnie zadowolony hahaah

ja wlasnie po obiadku karkówkę wiągnełam z ziemniakami i surówką a teraz zajadam chipsy Chilli :szok::sorry2::baffled: ale ostreeeeeeeeeeeeee

reklama
Witam serdecznie wszystkie Mamusie :tak: Pisalam tego posta na Mamach z Londynu ale zauwazylam ze jednak wiekszosc mam z Londynu udziela sie na tym watku wiec kopiuje i baaaardzo przepraszam ze sobie na to pozwalam ale zalezy mi na tym wiec:

Mieszkam w Londynie i przyjechali moi rodzice opiekowac sie naszym 9-miesiecznym skarbem. Bardzo chcialam zeby sobie dorobili w trakcie swojego pobytu :tak: W Polsce zajmowali sie pieczeniem ciast i cuuuudnych tortow (i normalnych dan rowniez) na zamowienie.

Jesli wiec ktoras z Was (albo Waszych znajomych) ma ochote na polskie wypieki (moze torcik na urodziny?) albo inne polskie dania na jakas imprezke to prosze o kontakt na pw albo emila888@wp.pl

Bardzo bym sie cieszyla gdyby im sie udalo :happy2:

Pozdrawiam cieplutko :-)

wiesz no nie az tak bardzo chyba ale zmiane kolezanki z pracy zauwazyly ja widze bo biust sie juz nie opiera ale to tak w ciagu kilku dni... hmm sama nie wiem ja na to az tak uwagi nie zwrocilam, zobaczymy w tym tyg pojde do lekarza i zobaczymy co powie....
ja dzis nie gotuje i jem pizze :) typowo po angielsku hehe
pozdrawiam

emira chetnie bym jakies ciacho zjadla szkoda ze nie mieszkam w lonydnie :-p
aga.m zebys wiedziala! jakie ja rzeczy potrafie wymyslec siedzac w domu :-D

co do obnizania brzucha to ja u siebie jeszcze nie zauwazylam, no ale z zasady sie obniza ze 2 tygodnie przed terminem (z zasady... bo pewnie to roznie bywa)

elzu nie ma to jak 'seksowna bielizna' ;-) najwazniejsze zeby osiagnely rezultat :tak:

a ja mialam w nocy skurcza i dzisiaj rano tez.. ale pewnie to nic takiego, w czwartek do poloznej to mi powie co i jak zostalo, aaa czy polozna bada pod koniec ciazy 'podwozie'? czy stwierdza jak nisko dziecko jest przez brzuch? moze glupie pytanie ale w takim wypadku to chcialabym chociaz czyste majty zalozyc przed wizyta:-D:-D:-D

emira chetnie bym jakies ciacho zjadla szkoda ze nie mieszkam w lonydnie :-p
aga.m zebys wiedziala! jakie ja rzeczy potrafie wymyslec siedzac w domu :-D

co do obnizania brzucha to ja u siebie jeszcze nie zauwazylam, no ale z zasady sie obniza ze 2 tygodnie przed terminem (z zasady... bo pewnie to roznie bywa)

elzu nie ma to jak 'seksowna bielizna' ;-) najwazniejsze zeby osiagnely rezultat :tak:

a ja mialam w nocy skurcza i dzisiaj rano tez.. ale pewnie to nic takiego, w czwartek do poloznej to mi powie co i jak zostalo, aaa czy polozna bada pod koniec ciazy 'podwozie'? czy stwierdza jak nisko dziecko jest przez brzuch? moze glupie pytanie ale w takim wypadku to chcialabym chociaz czyste majty zalozyc przed wizyta:-D:-D:-D

hmmmm nie wkłada paluszka tam gdzie myslisz heheh bada tylko poprzez brzuch sprawdzajac na ile cm macica juz zeszła na dół;-)

Dziewczyny czy ktoras z was miala masaż szyjki i czy pomoglo to wam wywolac porod? Bo jesli mnie nie ruszy to juz po dzisiejszej wizycie u poloznej wiem ze czeka mnie wywolanie porodu w przyszly piatek czyli 8.10.

Dziewczyny czy ktoras z was miala masaż szyjki i czy pomoglo to wam wywolac porod? Bo jesli mnie nie ruszy to juz po dzisiejszej wizycie u poloznej wiem ze czeka mnie wywolanie porodu w przyszly piatek czyli 8.10.

moja kolezanka miała i tak jej nic nie pomogło oprócz tego ze masaz był bolesny nieprzyjemny.............

ja tez mialam miec ale sie nie zgodzilam....

No to nie licze na duzy efekt po tym masazu:no:. Mala jest wstawiona na 2/5 czyli lepiej niz w zeszlym tygodniu bo bylo 4/5. Szyjka jest miekka i ma 1,5cm. Skurczy brak.

reklama
irka252-ja przy drugim dziecku mialam robiony masaz i wcale nie bolal, fakt byl troche nieprzyjemny ale trwal tylko chwilke, a wracajac od poloznej do domu zaczely mi sie skurcze:-) i "juz" po 28 godzinach urodzilam synka:-);-), wiec w moim przypadku pomoglo. A mialas go juz dzisiaj, czy dopiero bedziesz miala?

Do góry