reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Ja tez mialam i nic o nie dal:dry: a bolalo jak *****:baffled:
tez mialam wyznaczona date na poniedzialek 22.09 a urodzil sie w weekend przed wywolaniem - chyba sie przestraszyl :-D

Oby moja sie przestraszyla bo nie ma nic gorszego niz porod po oksytocynie raz mialam ta watpliwa przyjemnosc, podali mi bo skurcze w polowie porodu zanikly.

irka trzymam kciuki ze Mala sie niedlugo ruszy :) pewnie dobrze jej tam, cieplutko :p
co do masazu szyjki to mysle ze nie mialabym nic przeciwko jesli w jakis sposob to mialo by przyspieszyc porod :)

a ja dzisiaj bylam u poloznej i wyslala nas do szpitala, bo serce dzidzusia bilo za szybko :( standard jest 160 (chociaz to i tak sporo) a Nasza miala dzisiaj 180. pojechalismy do szpitala, podpieli mnie (po polsko to chyba ktg sie nazywa), mierzyli gdzies z 20 min i stweirdzili ze jak ona sie bardziej rusza to jest kolo 180.. mamy pobudzone dziecko :p ale ogolnie jest wszystko ok, w normie :)
teraz jakby cokolwiek sie dzialo mam bezposrednio dzwonic na ten departament w szpitalu.

a tak pozatym, mala jest ulozona glowa w dol, ale jeszcze nia moze ruszac nie wstawila sie do kanalu.

Już kiedys pisałam o tym, ze u nas w szpitalu (Salford Royal) nie praktykuje się ani obracania dzidzi, ani masazu szyjki.
Irka trzymamy kciuki za szybką akcję.

Olcia- ja za porada polskiego pediatry podawałam tez karmiłam flaszka ale tylko jedna kropelke dawałam,
Irka- szkoda ze cie nie ruszyło moze przytulanca z męzem spróbuj co????

reklama
Do góry