reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
tez mamy spiworki ale choc sa praktyczne to jednak uwazam je ze malo przytulne - dziec sie nie moze w nie wtulic jak mozna to zrobic z kolderka :baffled:

Ja bym nie zasnela jak bym wiedziala ze moje dziecko moze sobie cos na glowe zaciagnac...mam zle doswiadczenie.Moj synek spal w spiworkach do czasu az zmienilismy mu lozko ze szczebelkowego na normalne a bylo to jakies 4 miesiace temu.Nie mial zwyczaju wylazic z lozka tylko sie darl wiec nie bylo sensu wyciagac szczebelkow.Nie jest jakis ulomny w temacie tulenia sie a wrecz odwrotnie a ja spie spokojnie wiedzac ze chiciaz ten rejon moze zabezpieczyc.Nigdy nie stosowalam zadnych zabezpieczen na szafki itp bo uwazam ze dziecko kumate jest i szybko rozumie gdzie moze a gdzie nie.Jednym wyjatkiem byla szafa z dokumentami.W kuchni na najnizsze szafki i szuflady przypadaja gary i szafka dla dzieci z plastikami.Jak sie madrze pomysli to mniej kasy idzie na te wszystkie zabazpieczenia.Mozliwe ze moj syn malo zainteresowany jest wtykaniem czegokolwiek poza wtyczkami do kontaktu.Jesli chodzi o kanty stolu to musze drastycznie powiedziec ze walna sie kilka razy i do tej pory pamieta ze wychodzac z pod stolu trzeba uwazac.

Ola spi body na dl.rekaw i polspiochy albo spioch, a jezeli pajacyka ma zalozonego to bodyz krotkim rekawem i zawsze przykryta jest kolderka.

reklama
Wybralam się dzis na zakupy dla malego. Kupilam mu kilka pajacow do spania, bo te co mial sie juz wypajacowaly i musialabym stopy obcinac;) Chcialam mu tez kupic takie "watowane" spodnie na szelkach, do spania, zamiast spiworka, ale nie znalazlam nigdzie (czyt. w lumpkach) i musze net przejrzeć. Odkad mlody jest mobilny nie lubie go w spiworku klasc, bo on jak sie czasem przebudzi i lata po lożeczku to w śpiworek sie zaplątuje i jest bunt, a w takich ocieplanych spodniach to bryka i jak sie wybryka to zasypia.

Kupilam mu troche zabawek i jedna najfajniejsza - kubek niekapek;)) W sklepie mnie panie wyedukowały, że:

Jak dziecko jest na butli to tych z twardym ustnikiem i zaworkiem nie zalapie najprawdopodobniej, bo nie bedzie mu sie chcialo mocno ciagnać. Te z miekkim zalapie predzej, ale tez nie jest powiedziane, ze zechce w ogole, bo to i tak mniej mile niz butelka.

Jak dzicko jest na cycku to mocniej umie ciagnac i predzej moze zlapac ten kubek z zaworkiem. Ale jak jest na cycku to najprawdopodobniej parsknie matce w twarz, ze mu takie swinstwo daje i oleje kubek.

No to kupilam z miekkim, bo Hubi juz butelkowy. Zjadl obiad, daje mu pic. Otwiera dzioba, wsadzam ustnik w paszczę... Jak on mnie zbluzgal:))) Bleblebuuuubebe:) Leszek mial radoche;)) 1:0 dla Mlodego:)

Ale nie poddałam sie. Wlalam mu tam malo herbaty i dalam do zabawy. I zalapal:) Co prawda tylko lezac na plecach, ale pije z tego sam:)

Kupilam mu tez kosz na zabawki - w tym momencie zabawki sa be, za to kosz jest super;)) Caly sie nim przykrywa;))

Uwielbiam kupowac mu rzeczy - musze sie wstrzymywac. Nawet durne pieluchy sprawiaja mi radoche;)

Do góry