reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Kugela dzięki za info :D etykiety już poczytałam :p bo prawie wszystko z glutenem dostałam :p Zucker też już wyczaiłam :) Te nestlowe cudeńka też u nas w Polsce widziałam więc jak sprawdze te niemieckie to i spróbuję porównać.

reklama
Mysio - a skad tesciowa ma te sloiczki? Jesli ma okazje buszowac po niemieckich sklepach to ja bym jej polecila Alnature - odpowiadaja standardom Demeter (najostrzejsze kryteria BIO w DE, jest to stowarzyszenie rolnikow a nie jakis rzadowy projekt i podlega przez to czestym i solidnym kontrolom - uchodzi za najbardziej wiarygodny certyfikat jakosci zywnosci w DE) a ma przystepna cene. Do kupienia m.in. w drogeriach DM (filia m.in. we Frankfurcie n. Odra - jesli tesciowa sie zapuszcza w pograniczne rejony - godzine jazdy samochodem / busem od Was ;-)).

Kugela no właśnie ona nie jeździ po krajach obcych :p za to matka małej pacjentki jeździ i się zaopatruje za granicą. I to mnie właśnie wkurza najbardziej bo ona nie patrzy co je Gabrych tylko przywodzi to od tej babki. I mi mówi tylko tekst bo bliźniaki to jedzą o_O tylko nie może zrozumieć że Gabrych to nie bliźniaki :/

Ale jak ona będzie jechać to jej o tym powiem... nawet kase na to dam :p dzięki :*

Mysio - we Frankfurcie sa tez dwa sklepy strikte BIO: w Oderturmie (przy wejsciu, nie w samym passagu) i na Ritterplatz - jedno i drugie osiagalne takze na piechote ze Slubic. Maja tam na pewno mieso bio, nabial, warzywa, owoce no i inne roznosci. Czy maja sloiczki dla niemowlat - nie wiem, bo ostatnio bylam tam przed porodem i jeszcze nie zwracalam uwagi na takie rzeczy ;-) Troche BIO warzyw i owocow (a takze rozne rodzaje bio ryzu, makaronow, olei, suszonych owocow) jest tez w Kauflandzie (sa 3 filie we Frankurcie: w centrum, za Lenne Passage, kolo basenu i na Spitzkrugu) ale rzecz jasna ciut gorszej jakosci, niz w tych dwoch malych sklepikach (za to taniej)

a gdzie dostałaś tą książkę?
bo ja mam jedną a chciałąm kupic drugą na prezent i nigdzie teraz nie ma dostępnych, niby od 17 grudnia miała byc powtornie wydana i ciiisza jak narazie:baffled:

marisamm, zamowilam na stronie poczytaj.pl i nawet pieniazki wplacilam a dzisiaj dostalam maila ze jednak nie maja i zwroca mi kase :( widzialam na allegro ale sprzedajacy ma duzo negatywow m.in za to ze wystawia cos czego nie ma wiec pewnie tez lipa. ale moze wysle maila z zapytaniem. jakby gdzies udalo Ci sie dorwac to daj znac

macie na mysli te ksiazke?

http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tytuly/ksiega_dzwiekow/ksiega_dzwiekow.html

Mnie sie osobiscie bardziej podobaja ksiazki o zwierzatkach, gdzie poza realistycznym (a nie takim jak u dwoch siostr :-p) obrazkiem i podpisem o zwierzaku jest jeszcze nagranie autentycznego (nie komputerowego) odglosu zwierzaka. Jakbym miala takie cudo jako dziecko to pewnie bym zbikowala ze szczescia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry