reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Marisamm no co narzekasz na teściową :no: kurna za prezent dostałaś więcej kasy niż wart był:tak:Ino się cieszyć z takich prezentów;-)Jeanta fajny pchacz ja wnukowi kupiłam chico ,a Amelianka dostanie wózeczek z lalą FP pchacza.Kugela forsa jest w sumie fajna ale brak jej tego dreszczyka emocji:-D
a bo dała by kasę i sama bym coś kupiła a tak musiałam odstawiać dzikie gimnastyki, żeby sprzedać:-)
u nas z konkretniejszych prezentów na gwiazdkę dostanie:
garnuszek na klocuszek
pianinko szczeniaczka uczniaczka (to z mojej paczki z pracy)
chyba również krzesełko do karmienia, no chyba, że teściowa znów pet shopy kupi:-D
a ja chyba kupie mu księgę dźwięków jeszcze...

reklama
dla mnie dawanie kasy jako prezent to pojscie na latwizne i odwalanie chaly. O ile nastolatek sie z forsy moze ucieszyc albo mlodzi na dorobku o tyle dawanie dzieciom czy doroslym pieniedzy mi sie nie podoba. Cala radosc z prezentu to efekt niespodzianki i dowod na to, ze ktos pomyslal, postaral sie. Przeciez nie chodzi o wymiar materialny. Te pare groszy nic znaczacego do naszego budzetu wszak nie wniesie. Babcia m. tez daje zawsze tylko kase. Kazdemu tyle samo, z kazdej okazji, juz od lat. Ja powiedzialam kiedys m, ze on tez powinien kazdemu kase dac, zeby sobie trudu oszczedzic i tym sposobem wszyscy wyjda na 0, bo kazdy kazdemu da to samo i tyle samo :-p

kugela- tu się czesciowo zgodze. bo poki co dla malego nie zrobi roznicy czy dostanie kase i ja cos kupie, czy dostanie prezent, ale wolalbym w pozniejszym czasie, kiedy mlody bedzie kojarzyl co i jak, zeby jednak dostawal prezenty, a nie hajs..

prezenty wymagaja pomyslu no i jest efekt niespodzianki.
mam nadzieje, ze dziadkowie sie wdroza w kupowanie prezentow odopowiednio do wieku i bedzie cacy:-D
juz sie boje jakie krzeselko kupia do karmienia:ninja2::-D:-D

@marisamm: to sobie wybierz jakie ci sie podoba i delikatnie daj im do zrozumienia! Skad oni moga wiedziec jakie sa fajne! My wybralismy konkretny model i juz!!

jeanta - w teorii wszystko jest piekne ale z praktyka roznie bywa - my i "delikatnie" i "lopatologicznie" (wydruk z kompa z zabawka, sklepem, cena - tylko tylek ruszyc) dawalismy ale nic z tego, niektorzy sa niereformowalni :no:

Moze i tak! Moj prezent jak urodzilam od tesciowej to spioszki dla noworodka z balwankiem!!! Balwanek w maju! Spoko!!! Na przecenie byly!!

@marisamm: to sobie wybierz jakie ci sie podoba i delikatnie daj im do zrozumienia! Skad oni moga wiedziec jakie sa fajne! My wybralismy konkretny model i juz!!

akurat to ma byc niespodzianka a ja mam udawac, ze nic nie wiem..
wiec co sie bede wychylac?
jakie kupia takie bedzie.. najwyzej bede sobie beztrosko narzekac

@marisamm : aha :p rozumiem :) nasz juz stoi i mala juz go wyprobowala :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Do góry