reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Azula - Pampersy pomarańczowe rozmiar 4 są po 32.99 zł. w Realu - jakieś 3-4 zł. droższe od Dady - to nie jest kolosalna różnica :) Tak się utarło, że Pampersy są baaaardzo drogie i też tak początkowo myślałam ;) a wcale nie są ;) A Dady lubię, długo używaliśmy, potem się jakoś przerzuciliśmy na Pampersy, bo dorwaliśmy w ogromnej promocji i jakoś tak zostało :) Teraz chcę kupić Dady z reniferkiem - na Święta, a co :) Co do pieluch - ani kupsztal, ani siki nam nie wyleciały przez Dadę czy Pampersa (tylko Gaga przeciekała) - żeby przelał Pampka musiałby mieć go 15 godzin na sobie...z moim tatą mu się udało ;) a Amelka, jaka maleńka była jeju...

kugela- synek ślicznie ubrany :) i extra porównanie! Co do porodu - ok. bo prowadził go mój gin, ale opieka po - ja podziękuję i idę do domu...

Anik do reala albo autem albo busem to kosztuje do biedronki pieszo idę i mam przy okazji godxzinkę spacerku.A czy tam będą te dady z wielbłądem czy osiołem mnie jedno i tak w samym pieluszku jej nie widuję jak już to całkiem golasujemy na tetrze.

żeby przelał Pampka musiałby mieć go 15 godzin na sobie...z moim tatą mu się udało
OMG:-D:-D

kugela- Maluszek świetnie ubrany;-), ja tam też lubię dorosłe ciuchy bez przesadnej słodyczy, ale ja mam chłopaczura, to pewnie dlatego

dla mnie papmki drożej wychodziły, bo kupowaliśmy zielone i one ok 55gr, bo niestety u nas Tesco największym marketem jest (!) i promocje czasem żadne, a pomarańczowych nie miałam nigdy (nie wiem why).. Biedronkę mam pod domem, więc nie muszę czatować na promocje.

a kłotnia się tak rozkręciła, że dużo stron było do doczytania:-D

a ja dzisiaj usłyszałam pierwsze słowa małego: TATA
i nie takie tam ttatatattatta, tylko TATA (powiedziane kilka razy)
poryczałam się.. i dalej w emocjach trwam.. więc idę, bo pewnie szybko nie usnę

No ja sobie dosypiałam rano, a tatuś mój kochany się mocno zaangażował w opiekę nad Krzychem, żebym wypoczęła... Nakramiłam go tylko i mu oddałam... I podobno w pewnym momencie pampers był już większy od Krzysia i dziadziuś chciał go nawet zmienić... tylko w tym momencie moje dziecię dosikało i cóż... :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: :-D:-D:-D:-D tym sposobem przetestowali wytrzymałość pampków :-D

Azula
- no my do Reala też zwykle samochodem, bo w sumie blisko tylko dojście dupiate - 2 przejścia podziemnie i schody, więc nie mam jak sie tam dostać :wściekła/y::wściekła/y: a Biedronke mam prawie za blokiem...

Yolanta może coś z tego w twoim guście ? 100_1295.jpg100_1272.jpg100_1016.jpg100_1091.jpg100_1172.jpg I na ostatniej fotce rękodzieło tak wyszydzane przez Ollenę.Częś ubranek miała być dla Boryska( całą wyprawkę do roku życia może nawet ponad młodym dla wnusia kupowałam) jakoś tak się zaplątały więc czasem Amelka w tym chodzi bo młodym nie mam jak dać sa za daleko ,a dzieci szybko rosną (chłopięce ciuszki tez sama wybierałam i kupowałam.Chłopców i dziewczynki inaczej się ubiera ale dziewuszkę zawsze w chłopięce ciuchy da się ubrać wice wersa już nie za bardzo:-DPS nie bardzo lubię foty małej w piżamie na forum dawać ,a pajace traktuję jak piżamkę

Ostatnia edycja:
reklama
Azula czy Ty rozumiesz pojecie 'wyszydzane"? Chyba nie, bo ja (i nie tylko ja) napisalam, ze dla mniebtakie cos jest niewygodne dla maluszka (welna w slinie np...koszmar) i malo nowoczesne i calkiem nie dla mnie i moich dzieci.
Sytyny nie wyszydzalam tylko mowilam, ze lubie jak dziecko ma ubrane cos co ubierze po chrzcinach jeszcze wiele razy... malo oszczedne moze powiesz?

A o tych gustach szkoda, ze dopiero teraz napisalas...
Poza tym ja napisalam raz w dyskusji (nie bez powodu i nie pierwsza zaczelam), ze cos mi sie nie podoba a TY Flawless krytykowalas przez 4 strony...
reszty o kaszy mannie itd nie napisze bo wychodzi na to ze trzeba na forum tylko sie po raczkach calowac i przytakiwac bez wyrazania opinii...

Do góry