reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Ta zabawka do auta juz chyba Ci sie nie przyda, jak masz fotelik przodem? Dla mojego w samochodzie przydatny jest tylko... wlaczony silnik auta i mlody spi w sekundę;)

Widać wszyscy uważają,że jej z różowym do twarzy ja mam różowy bo mi się taniuśko trafił kolor był bez znaczenia a tylko bezpieczeństwo no i akurat różowy:szok::eek:

chciałam coś żeby ją zajęło w aucie. no fotelik przodem jest a to sie daje na siedzenie więc by sie bawiła.Musze czymś zająć Lale w aucie a może macie jakiś inny pomysł co można jej kupić do auta do zabawy?

Pieszczoszko - montujesz już Laurę przodem do kierunku jazdy? Powiem Ci, że mieliśmy ostatnio taką ulotkę z mężem w rękach, dotyczącą akurat norweskich fotelików samochodowych i tam wiele było wyjaśnione o kwestiach bezpieczeństwa... broń Boże nie traktuj tego jako atak ;) chcę Ci tylko dobrze poradzić - dzieci jak najdłużej powinny jeździć tyłem do kierunku jazdy (my kupiliśmy nawet fotelik, który można montować przodem i tyłem właśnie).

Fotelik przodem a tyłem do kierunku jazdy - bezpiecznyfotelik.com - YouTube - warto obejrzeć... :)

kurcze zamontowałam przodem bo tak pisało ,że się go montuje.. nie myślałam o tym czy tak bezpieczniej czy nie:zawstydzona/y:
Ale 1 raz Laura nie robiła cyrku podczas jazdy.Widać jazda tyłem jej bardzo nie odpowiadała.Teraz siedzi wysoko i widzi co sie dzieje za oknem i wygodniej ma. Mój raczej nie da sie montować inaczej :(

PRZERAZIŁ MNIE TEN FILMIK

reklama
AS - Ty uwazasz, ze te plastikowo-elektroniczne zabawki sa dobre dla maluszkow? Mnie sie zawsze wydawalo, ze one sa zbyt kolorowe i glosne, rozpraszaja, nie ucza kreatywnosci, slowem, ze maja same wady a zadnych zalet ;-)Jestem ciekawa innego punktu widzenia :tak:

Tu masz opisane tak z grubsza o co chodzi ,ale w sumie każdy z nas chyba to wie

Najlepsze zabawki interaktywne | Dragonia.pl

Jakie zabawki dla dzieci? | parenting.pl

Zabawki dla niemowląt - Mama Na Zakupach

A teraz z mojej strony .
Zabawki drewniane i naturalne są super bo pozwalają na rozwinięcie wyobraźni i ja się z tym zgadzam w 100 % .

Zabawki interaktywne w tych czasach w jakich obecnie żyjemy zastępują nam naturalne otoczenie ,z którego dzieci w coraz mniejszym stopniu korzystają .Te zabawki mają na celu pobudzanie wszystkich zmysłów .
Kolorem stymulują wzrok ,dźwiękiem słuch ,różnymi rzeczami ,gdzie można włożyć rączkę ,pociągnąć ,przycisnąć stymulują dotyk ,a w tym wieku dzieci to wszystkojady ,więc spróbować i polizać też należy ;-)

Wszelkie zabawki kolczaste ,z drucikami do przeciągania koralików ,kolorowe i dźwiękowe są mile widziane przez nasze maluchy ,bo przy zabawie po prostu coś się dzieje i raczej przewidywalność danego zdarzenia jest trudna .
Pomagają w kontrolowaniu ręki i nauce manipulacji (rozwój motoryki małej) co jest potrzebne np: do prawidłowego trzymania łyżki,kredki czy długopisu.;-)
Te zabawki kształtują priopriocepcję i pozwalają na wszechstronny rozwój ogólny naszych pociech.;-)
np:
Kiedyś dziecko nosiło w ręku patyki,kamyki ,przesypywało piasek -teraz bawi się piłką z kolcami lub wszechstronną kostką manipulacyjną co daje taki sam efekt :tak:jeśli chodzi o bodźcowanie dłoni przesyłanie sygnałów do mózgu.

Osobiście w dogoterapii używam do pomocy zabawek FP ,by np: skupić dziecko na danym elemencie lub pracować nad motoryką małą ręki, czy stabilizacji dziecka podczas zabaw ,których celem jest nauka poczucia ciała w przestrzeni .
Oj i wiele ,wiele innych przykładów można podać.

Ostatnia edycja:
Do góry