reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

ja tez mam dylemat z fotelikiem. szukam juz czegos na allegro ale zupelnie nie wiem na co sie zdecydowac. Malemu nogi wystaja w tym co mamy wiec najwyzszy czas zeby cos wybrac

reklama
Ja od początku kupowałam fotelik taki od 0 do 18 kg bo stwierdziłam że nosidła na 6 miesięcy kupować nie będę a taki fotelik już z doświadczenia wiem że wystarcza na 2 lata. Wbrew pozorom dzieci długo jeszczę będą zasypiać w aucie więc fotelik musi być dostosowany do latającej główki. Te foteliki 9-36 kg moim zdeniem nie nadają się dla półrocznego dziecka...

ja dopiero wymienie jak bedzie wychodzic glowka albo faktycznie nie zapne juz pasow...ale jeszcze troche czasu mamy ;) no chyba ze predzej przekroczy zakres wagowy :p

Ja też uważam,że nasze dzieciaki są jeszcze za małe na foteliki od 9kg w zwyż. Dzieciak powinien przede wszystkim już potrafić samodzielnie siedzieć aby mógł w takim foteliku jeździć. Mysle,ze jeszcze spokojnie kilka miesiecy można poczekać. Pamiętam,że dla córci kupowaliśmy jak miała ok roku. Mamy maxi cosi tobi-polecam bo fajny :)

joasia zgadzam sie z toba, ale co zrobic jak pasy sie juz nie dopinaja w foteliku 0-13kg? to nie jest moje widzimisie , poprostu nie chce z nim jezdzic z nie zapietymi pasami, boje sie poprostu, chodzi mi przede wszystkim o bezpieczenstwo
mysio my mamy fotelik 0-13 bo taki mialam w zestawie z wozkiem. :tak:

jak sie nie miesci to smialo wymieniaj, nie ma co dzieciaka meczyc.
my mamy do 9 kg i jak ubiore mu cos cieplejszego to na sile musze go zapinac bo nie ma luzu, wiec niebawem tez kupimy fotelik od 9-18 kg rozkladajacy sie jak do spania.

Jak Bartkowi wymieniłam fotelik jak miał 6 mc no coż zima była , był duży nie mieścił sie wiec zmieniłam spał czasem ale głowa mu nie latała bo przewaznie te foteliki rozkładaja sie też na leżenie i na poczatku tylko tak go woziłam , jka juz umiał siedzieć to jak jechał i patrzył to miał siedzca a jak zasnoł to na leżenie sie rozkladało

reklama
Do góry