reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

a aj wam powiem co do fotelika to my tego 0-13 nie kupowalismy bo sis mi pozyczyła i sie umowilismy ze ja sprzeda wózek to jej oddam no i teraz sprzedala wózek i mósielismy jej oddac fotelik i kupilismy juz taki 9-25 rozkładany do pozycji półlezacej bezsensu bylo mi kupowac ten do 13 kg a przedział 0-18 były strasznie małe a w tym dosc długo pojezdzi

reklama
te foteliki od 9kg to sa inaczej foteliki od 9 miesiaca :szok: - wlasnie przeczytalam na stronie od fotelikow. A mojemu ok.8-kilogramowemu zostalo moze 5 cm miejsca u gory, bo nozki to juz dawno wystaja i to jeszcze bez zimowego ubrania - przeciez to nic na 3 miesiace (a mamy fotelik Cybex do 13kg, czyli teoretycznie do roku), czyli przez dwa miesiace z dzieckiem nigdzie samochodem sie nie pojedzie czy jak :confused::baffled:

Dziewczyny- to, że dziecku stópki wystają z fotelika- nosidła nie znaczy, że jest za mały. Nóżki mają prawo wystawać. Fotelik należy zmienić gdy głowa wystaje- wtedy przestaje on spełniać swoje funkcje i nie jest już bezpieczny dla dziecka. W listopadowym Dziecku jest artykuł o zmianie fotelika właśnie.

zgodze sie co do tego ze jak nogi wystaja to fotelik jest dobry, wiadomo ze główka musi byc chroniona. Dziecko wozi sie tyłem do kierunku jazdy wiec jesli nogi wystaja poza fotelik to gdzie te nożki zaprzec skoro juz jest oparcie w samochodzie? JA mam malutkie auto i ola juz nogami siega oparcia samochodowego to gdzie za miesiac lub dwa ma włozyc nogi? moze mi podpowiecie :-D bo juz sama nie wiem, a jak jest pasami scisnieta to ma nóżki unieruchomione

Olisiaa nóżki opierają się o oparcie fotela i tyle, zresztą dziecko rzadko siedzi z wyprostowanymi- zwykle ma nóżki zgięte w kolankach. No i większy fotelik powinien być dopiero jak dziecko siedzi- ja wiem, że teraz są takie, które można "położyć" no ale pierwotne założenie właśnie takie było.

a Olka ma juz podkurczone nożki i za miesiac moze dwa nie bedzie w stanie juz bardziej ich zgiac i dlatego zastanawiam sie co wtedy. chyba dziure w fotelu wytne hihihihih

Musze zapytac Tomka czy jest taka mozliwosc-mamy stary samochód fiata uno wiec nie wiem czy da rade, ale cos musze pomyslec bo nie wyobrazam sobie dalszych podrózy w tym foteliku

reklama
Do góry