reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Oj mnie się zdarzyło nie dać pieluchy na wagę w przychodni ,a miałam(jakieś gapiostwo mnie chyba wtedy naszło):tak:

reklama
Zgadzam sie,wiazanie jest proste, dziecki uwielbiaja chusty i bardzo to wygodne dla tego co nosi. 4h Mie na lotnisku mislsm w chuscie i bardzo wygodnie a ona caly ten czas przespala. Z Patrykiem mielismy nosidelko i co 10min sie zmienialismy bo plecy pekaly w szwach...
Przewijak? Taki przenosny mam, a'la gabke i kladlam na szawce w lazience zeby ja na tym ubierac po kapieli. Przewijam na lozku czy kanapie podkladam tetrowa pieluche lub nic. Jeszcze mi sie nie zdarzylo wybrudzenie czegokolwiek.

My karuzele mamy taką: Fischer-Price Karuzela Rainforest K3799 - opis, informacje, dane techniczne produktu kupiliśmy ją dla córci jak była mała. na baterię więc nakręcać nie trzeba. Ona ją bardzo lubiła a i teraz Adaśko się zachwyca i czasem jak leży w łóżeczku a karuzela przestanie się kręcić i muzyczka się wyłączy to On potrafi się głośno upomnieć o włączenie :-) Mamy do niej też pilota więc nawet z łóżka podnosić się nie trzeba.

Ja na przewijak też nic nie kładę,ani córcia nie awanturowała się o zimno ani synek teraz też nie. Lubi poleżeć na nim więc pewnie też mu ten chłodek odpowiada.
Ja dostałam razem z torebką dla mam taką matę pampersa i jak przewijamy się gdzieś poza domem to zawsze to podkładam coby nie kłaść maluszka w obcym miejscu.

Też mam chustę i polecam. Zdecydowanie "zdrowsza" od nosidełka (też mamy) i wiązanie wcale nie jest takie straszne.

Kurcze jak zaglądam na ten temat to bardzo się cieszę,że my z tych wszystkich "sprzętów" nic teraz kupować nie musimy-wszystko mamy i jest to dla nas bardzo duże ułatwienie finansowe. Ale od początku planowaliśmy dwójkę rok po roku więc inwestowalismy w porządne rzeczy jak Nati się urodziła bo wiadomo było,że dla dwójki będą musały posłużyć.
Jedyne co to dostaliśmy dla Młodej leżaczek-jest w kolorze szary/brudny róż więc średnio chłopięcy ale stwierdziliśmy,że bez przesady,nie będziemy wymieniać na nowy,nie jest to róż majtkowy i da radę w nim :) zresztą na razie średnio lubi w nim przebywać,bardziej mu karuzela odpowiada.

anik, moj Maly ma ten sam bujaczek co synus Martusi ale jak narazie nie jest nim zbytnio zainteresowany. tzn polezy troche ale zeby usnal to nie ma mowy. zdecydowanie woli mate i karuzelke nad lozeczkiem

reklama
Mój karuzelę lubi na tyle, że gada do niej, trąca co jakiś czas rączką, a jak włączę muzyczkę, to macha rączkami i nóżkami ze szczęścia :D tylko o spaniu przy niej nie ma mowy, do tego stopnia, że na noc jestem zmuszona ją ściągać, bo za mocno interesuje mojego szkraba :D

Do góry