reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Pieszczoszka- szczerze, to szkoda by mi było kasy na takie pierdoły. Piszesz, że S. się drze na ciebie bo krucho z kasą a ty 140 wywaliłaś na złe mleko a teraz chcesz płacić za jakiś kawałek sznurka ze szmatką w kształcie kwiatka. ja wiem, że chcesz z Laury zrobić małą księżniczkę ale wydaje mi się, że w twojej sytuacji są ważniejsze wydatki. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale zastanów się, czy jest to wydatek niezbędny.

po pierwsze to mleko sprzedałam a po drugie pytam o te sandałki bo moja mama by je kupila...
z laury nie chce i nie robie malej ksiezniczki bo nawet jej nie ubieram w taki sposob....
no chyba,ze np leginsy plus np koszulka niebieska to styl ksiezniczki?

Pieszczoszka nie fosz się. Nie pisałam o stylu księżniczki ale widać każdy rozumie po swojemu. W dalszym ciągu uważam, że te 20 zł można wydać na coś innego ale przecież ani to moje dziecko, ani moja kasa. Pytałaś co sądzimy więc odpowiedziałam. A ty się teraz złościsz za kilka szczerych słów? No litości.

pytałam o opinie sandałków(wygląd) a nie opinie tego czy mnie stać ... i czy robię z dziecka księżniczkę . . .
Nie strzelam fochów ale przeczytaj Twoją wypowiedz i odbierz ją w taki sposob jak by była do Ciebie..
Jak Ty byś zapytała np czy podoba mi sie bluzka która chcesz kupić małej : napisała bym Ci czy ładna czy nie .. a nie cos w stylu nie kupuj tego bo nie masz kasy :-(

reklama
A tu cię boli. Ok. Ja nie napisałam, że nie masz kasy. Powiem więcej- mając kasę też bym ich nie kupiła bo uważam to za zbędny wydatek. Wolałabym kupić geterki, koszulkę czy sukieneczkę czy cokolwiek do ubrania niż opaskę na nóżki bo wydaje mi się to przegięte. Co do robienia księżniczki to ja ze swojej robię- nie ubieram jej ani w balowe sukieneczki ani nie stroję w kiecki na spacer ale staram się, żeby wyglądała ładnie i "dziewczęco"- i dlatego pisałam o księżniczce.

I jeszcze co do kasy- najpierw sama piszesz, że z kasą kiepsko a potem się złościsz bo ktoś o tym przypomina. No zaraz, bądź konsekwentna. Super, że udało ci się mleko sprzedać i mam nadzieję, że więcej takich wpadek nie zaliczysz.

Ja nie zamierzam cię krytykować czy wymawiać komukolwiek czy go stać, czy nie. Nie to było moją intencją. I na koniec w temacie bo po co się ma tu zbędna dyskusja wywiązać- uważam że sandałki aż tak ładne nie są, nie są nawet praktyczne bo kończy się lipiec, z pogodą różnie a zakładane na skarpetki będą idiotycznie wyglądały. W przyszłym roku już ich Laurze nie założysz bo będzie biegać i nie będzie jej w tym wygodnie. I cena wydaje mi się absurdalnie wysoka biorąc pod uwagę, ze faktycznie składają się ze sznureczka i szmatkowego kwiatka.

Do góry