reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
A u mnie super się sprawdza stojak.Tam są trzy melodyjki migają światełka kręcą sie koniki i odbijają kulki ,a oprócz tego jest pozytywka i jeszcze parę rzeczy jak mała podrośnie.Natomiast mata Fisher price wzbudza zainteresowanie na kilka minut niby ładna ,a jakoś mało ciekawa bynajmniej dla Amelki

my mamy karuzele i mate tiny love i maly jest zachwycony jednym i drugim. potrafi patrzec sie na karuzele nawet 45 minut, to samo z mata - poloze go i mam troche czasu dla siebie. np. na zjedzenie obiadu :) my mamy takie:
Tiny Love Mata PLAC ZABAW WYSPA + GRATIS (2439677358) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tiny Love Karuzela Klasyczna NOWOŚĆ 2011 + GRATISY (2435198214) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

My mamy maty aż 3 :) Pierwsza sama kupiłam jak jeszcze w ciąży z Nati byłam o taka Light & Sound Playmat & Gym - Lotty Ladybird - Offers - Mamas & Papas
z tym,że zabawki-zawieszki nam się niektóre pogubiły,drugą dostałam po urodzeniu małej(nie wiem jakiej firmy0zwykła okrągła ze zwierzakami na macie narysowanymi i zawieszonymi na pałąki) i obie nam służyły przez kilka pierwszych miesięcy i mam nadzieje posłużą i teraz choć jak na razie Młody średnio zainteresowany.
Natomiast jak Nati miała ok pół roku i już nie była zainteresowana zawieszkami za to uwielmiała zabawy na leżąco,na brzuszku,uczyła się raczkować to kupiłam bardzo polecaną na listopadówkach matę tiny love gigant i to był absolutny hit
Tiny Love Mata Interaktywna Gigant - opis, informacje, dane techniczne produktu
duża,świetne kolory,różne elementy piszcząco-szeleszczące oraz różne materiały,lustrerko,sprężynka,uszy,gryzaczek-no mała miała dużo świetnej zabawy,mata nie raz nam służyła w plenerze-jako kocyk na trwace,super się pierze i ja bardzo polecam.

Mysio - byłam, zobaczyłam, nie kupiłam... Tak sobie wymysliłam, że jak juz kupuję karuzelę to z lampka nocną, bo tez nie mamy nic nad łóżeczkiem. No to w Smyku nie ma;)) W ogóle zasiałam panikę bo ośmieliłam sie zadawać pytania na temat tych karuzezelk - np. jak długo gra pozytywka, czy sa takie na baterie... Na baterie maja chyba (bo na pewno to nikt nie wiedział) tylko taką: Fisher Price, Kolorowe centrum zabaw z karuzelką 2 w 1 - Mattel - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com, z tym, że u nich kosztuje 219 PLN... Za tyle to ja lampki nocnej nie kupię, a nie wiem czy on w ogóle zechce karuzelkę...

W promocji jest tam teraz ta: Smiki, Karuzela do łóżeczka - Smiki - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com - kosztuje 59,90 - nakręcana ręcznie, bez baterii, pluszowe misie. Juz ją miałam kupić jak wpadłam na chytrzejszy plan...

W Bobasie nabyłam za 29 PLN karuzelę nakręcaną z plastikowymi zabawkami, zabawki zdjęłam i wyrzuciłam, bo były OKROPNE i zawiesiłam zabawki z maty edukacyjnej - bo mam dwie maty - nowa i uzywaną, i dodatkowe zabawki tez - jeszcze mam tego pól szuflady. Zamontowałam ustrojstwo, wsadziłam dziecko do łóżeczka, nakręciłam karuzelke i.... nic:)) Nie ryczał ale i szału nie było. Poleżał sobie z 20 min, ja w międzyczasie latałam jak z pieprzem i nakręcałam jak tylko się skończyła melodia, mały po 20 min stwierdził, że jednak głupie i zaprotestował... No ale obiad przyszykowałam.

Nie wiem - powiedzcie mi - jak długo grają wasze karuzelki nakręcane? Co ile trzeba je nakręcać?

Ja mam kilka zabawek z pozytywkami, których nie trzeba nakręcać i moge je na karuzeli powiesić, ale wtedy brakuje tego kręcenia, co akurat chyba jest dobre - podobno lekarze są za tymi co się nie kręcą... Nie wiem czy szukac jednak takiej co jej nakręcac nie trzeba.

Z innej beczki - w Tesco są Pampersy 3 Active Baby 150 szt za 89,99. 4 tez sa w promocji - ale nie uzywacie chyba jeszcze 4-ek?

Flaurka te nakręcanie to upierdliwe niestety te bateriowe drogie ale na allegro można kupić o wiele taniej nawet z pilotem lampkami projektorem i z kilkoma melodyjkami( używane) .Ja dostałam niestety bez pilota i ręcznie tzn nożnie trza wstać i albo włączyć albo wyłączyć

ja jestem bardzo zadowolona z naszej karuzeli tiny love i mały również:tak: uwielbia na nią patrzeć i zasypiać przy muzyczce:tak: ma lampkę nocną, muzyczka gra 20min, jest pilot co jest super sprawą:tak:
Flaurka co do lampki nocnej to my mamy taką malutką lampkę ledową która w kontakcie jest całą noc mamy zapaloną bo daje takie fajne delikatne światełko że małego widać i nie potrzeba dodatkowego oświetlenia przy nocnym karmieniu a koszt jest malutki bo nie więcej niż 10zł płaciliśmy chyba w obi.

Mysio - byłam, zobaczyłam, nie kupiłam... Tak sobie wymysliłam, że jak juz kupuję karuzelę to z lampka nocną, bo tez nie mamy nic nad łóżeczkiem. No to w Smyku nie ma;)) W ogóle zasiałam panikę bo ośmieliłam sie zadawać pytania na temat tych karuzezelk - np. jak długo gra pozytywka, czy sa takie na baterie... Na baterie maja chyba (bo na pewno to nikt nie wiedział) tylko taką: Fisher Price, Kolorowe centrum zabaw z karuzelką 2 w 1 - Mattel - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com, z tym, że u nich kosztuje 219 PLN... Za tyle to ja lampki nocnej nie kupię, a nie wiem czy on w ogóle zechce karuzelkę...

W promocji jest tam teraz ta: Smiki, Karuzela do łóżeczka - Smiki - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com - kosztuje 59,90 - nakręcana ręcznie, bez baterii, pluszowe misie. Juz ją miałam kupić jak wpadłam na chytrzejszy plan...

W Bobasie nabyłam za 29 PLN karuzelę nakręcaną z plastikowymi zabawkami, zabawki zdjęłam i wyrzuciłam, bo były OKROPNE i zawiesiłam zabawki z maty edukacyjnej - bo mam dwie maty - nowa i uzywaną, i dodatkowe zabawki tez - jeszcze mam tego pól szuflady. Zamontowałam ustrojstwo, wsadziłam dziecko do łóżeczka, nakręciłam karuzelke i.... nic:)) Nie ryczał ale i szału nie było. Poleżał sobie z 20 min, ja w międzyczasie latałam jak z pieprzem i nakręcałam jak tylko się skończyła melodia, mały po 20 min stwierdził, że jednak głupie i zaprotestował... No ale obiad przyszykowałam.

Nie wiem - powiedzcie mi - jak długo grają wasze karuzelki nakręcane? Co ile trzeba je nakręcać?

Ja mam kilka zabawek z pozytywkami, których nie trzeba nakręcać i moge je na karuzeli powiesić, ale wtedy brakuje tego kręcenia, co akurat chyba jest dobre - podobno lekarze są za tymi co się nie kręcą... Nie wiem czy szukac jednak takiej co jej nakręcac nie trzeba.

Z innej beczki - w Tesco są Pampersy 3 Active Baby 150 szt za 89,99. 4 tez sa w promocji - ale nie uzywacie chyba jeszcze 4-ek?
Nie no za fiszer prajza to podziękuję... Przegięte te ceny a rewelki czesto tez nie ma... pamiętam ze moja siostrzenica miala jakąś taką badziewną karuzelkę z pozytyką i to jak sie nakręciło, to gralo kupę czasu... a teraz to nawet nie wiem na o patrzec zeby bylo dobre...

reklama
własnie zakupiłam na allegro frote na przewijak POKROWIEC FROTTE na przewijak SUPER PROMOCJA !!! (2450626663) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z gumką bo już mnie denerwowało,że co dałam na przewijak to się zsuwało.
no i tez w końcu zamówiłam Womar,wielofunkcyjne nosidełko N14 Zaffiro Butt. (2412636179) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
takie nosidło... przyda sie bo czesto potrzebuje wolnych rąk a niekiedy przy tej mojej złośnicy sie nie da

Do góry