reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ollena mnie tetra też nie przekonuje :-D:-D:-D Tylko napisałam informacyjnie o tych gatkach ;-):-)

Patina tak właśnie u jednego sprzedawcy zamówiłam wszystko. Powiem Ci że ma tanio, porównując ceny sklepowe u mnie w mieście.
Masz tu link do przykładowej butelki Butelka 150ml. + smoczek 0+m Tommee Tippee 0% BPA (2160682793) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
od tego sprzedawcy zamówiłam 18 potrzebnych mi rzeczy i przesyłka jedna ;-)

kurcze tanie są na necie ! To ja sie pytam czemu w sklepach taka drożyzna:wściekła/y::no:

reklama
Pieszczoszka dlatego ja w sklepie nie kupiłam bo u nas tt też w cenie lovi...
Byłam w szoku jak poszłam tydzień temu do jedynego w mieście sklepu z takimi rzeczami...
Mała buteleczka lovi kosztuje 24zł :szok: duża 28 :szok: tt w podobnej cenie :baffled:

no ja wlasnie lovi kupilam za 25 zł (ta mala oczywiscie) drugą wziełam z nuka i ona kosztowała 17 zł mała.

zobaczymy jak bedzie z tym karmieniem piersią jak nie bedzie szło to jeszcze zamówie te tt z allegro:-D

i gosciu z tymi butelkami tt z mojego miasta jest :D

Ostatnia edycja:
Ollena
Ach, kiedy ja nosiłam rozmiar D... jak poszłam do sklepu i pani dobrała mi rozmiar miseczki, to aż mi się słabo zrobiło... w obwodzie 80, a miseczka - ooo Paanie... :szok::szok::szok:

Azula
Ja kupiłam płyn do prania Dzidziuś, prałam ciuszki w 40 st. Doprały się ładnie, pięknie pachniały - tylko muszę jeszcze jakiś płyn delikatny do płukania dokupić.
Stanik do karmienia chyba na allegro zamówię, tak sądzę... Piersi zawsze miałam duże i teraz w ciąży aż tak bardzo mi nie urosły... może góra o 1 rozmiar. Co do staników - też wolę mieć ich mniej, ale za to lepiej dobrane... Poza tym w sklepach czy na bazarkach rozmiarówka najczęściej kończy się na D, E to się znajdzie w porywach szału, więc ja tam nie mam czego szukać. A lepszą rozmiarówkę od Triumpha ma jeszcze inny sklep z bielizną... Lanoro bodajże... Ceny też ma niezłe - ale wybór i jakość... :tak::tak: mam zamiar odwiedzić go po tym, jak moje piersi dojdą do siebie (łudzę się, że po porodzie zmaleją :-D:-D:-D chociaż nie wiem, czy to możliwe :-:)-( )

Ja lovi widzialam jedynie w sklepie w Polsce,a Nuk'a u nas i wogole mi nie podeszly.Nie gniewajcie sie,ale wygladaja jak "chinskie podrobki",przynajmniej ja takie wrazenie mialam.
No niestety tt i avent kosztuja,ale sa o wiele lepsze-moim skromnym matczynym zdaniem ;-) My na poczatku mielismy tez butelki Chicco-ale to dopiero porazka byla!S kupil,jak w szpitalu bylam,bo wczesniej nie kupilam ani jednej butli(skad moglam wiedziec,ze V sie tak pospieszy?).

Jak Leo sie juz urodzi i dostaniemy kase z gminy(cos jak Polskie becikowe),to zakupie przez internet wielorazowe pieluszki-zeby byly od jesieni,bo jakos coraz wiecej zaczelam sie do nich przekonywac,robiac rachunki po wydatkach na pampki ;-)

Fiore ja syna na Nuku wychowałam, były super mielismy głównie te szerokie i moze ze 2 wąskie:tak:czy sa tanie to bym polemizowała, prawie 5 lat temu płaciłam ok 20 zł za sztuke a teraz kupiłąm duze TT za 9 zl wiec dla mnie te to taniocha:-D

dziewczyny...zadko sie udzielam ale czytam was regularnie, a ostatnio jestem na biezaco w temacie zakupy.... musze wam podziekowac :) bo czytajac was uchronilyscie mnie przed niepotrzebnymi zakupami.... zwlaszcza slowo tych doswiadczonych mam biore sobie do serca...jakby nie bylo, wy juz wiecie co i ile kupowac.... milego dnia dziewczyny!!

Ja wczoraj trafiam do ciucholandu gdzie byy rzeczy dla maluszka po uwaga 0,10 za szt. Kupilam w sumie 11 szt-body,pajace,rampersy,spodenki-wszystko w stanie idealnym,wszystkie śliczne i firmowe-next,gap,marks&spencer,mothercare i zaplacilam 1,10 funta czuli ok 5 zl :)))

no to sper zakupy. U mnie niestety nie ma pożadnych ciuchlandów. Jest jeden baaardzo drogi (56-74zł za kg). Jescze do tej pory miałam jeden taki malutki, co udawąło mi sie tam cokolwiek znaleźć za niewielkie pieniądze ale pospul się jakos

reklama
fiore racja nuk z wygladu nie jest taki piekny jak lovi(te najbardziej mi sie podobaja) czy np tt ale kupiłam taką też bo nie wiem z której dzidzia bedzie chciała pić herbatke;)

Joasia ładna Ci sie okazja trafiła-zazdroszczę ;) też sie wybiore w któryś dzień do lumpka.

Do góry