reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Tzn wiem tyle co przedtem zobaczę może coś będzie w promocjach potem też mam zamiar przejść na taki "dorosły proszek",a pieluchy wygotuję bo będę na początku uzywać tetrowych ja mam czas i podwórko i mam nadzieję ładną pogodę więc mam nadzieję tak 2-3 miesiące się pobawić na wyjścia to pampersy i w miarę zmian pogodowych na deszczową lub jesienną przejdę zupełnie na jednorazówki i przy nauce czystości powrócimy do tetry.Pewnie ,że z tetrą to jest robota najpierw trzeba namoczyć potem te z kupką zaprać ręcznie potem wyprać ,wywiesić ,poskładać.Jak będę mieć dośc to zawsze są pampersy:-)

reklama
azula podziwiam... Dla mnie tetra i dla matki i dla dziecka niekomfortowa. Bedziesz wstawac co 15min w nocy i zmieniac przemoczona pieluche i ubrania? jesli tak to trzymam kciuki za cierpliwosc. Bo ja nie wyobrazam sobie zostawic malucha osikanego z nie zmieniona, nie chlonna tetra.

Tetra jest bardzo chłonna ,a ja już to 2 razy przeżyłam i przy karmieniu piersia po 15 kupek na poczatku było jak dobrze pamiętam ,a z kupką czy w pampersie czy w tetrze zostawić dziecka nie da rady .Jak małej się stolce unormują to pomału na jednorazówki przejdziemy.

azula mojego 2 razy zostawilam na chwile w tetrze (bez ubrania) zeby polezal prawie nago i zaraz bylo wszystko mokre wlacznie z pupa, posciela itd. Wiec gdzie ta chlonnosc? W pampersie pupa nie jest mokra, nie jest maluchowi nieprzyjemnie.
A ja bym woalal na tetre przejsc dopiero jak sie kupy unormuja a nie co chwile prac;)

No ale jak kto woli, wg mnie pampersy sa po to zeby nam zycie umilaly (dzieciom tez) ;) ja w kazdym razie wspolczuje moim babciom i mamie polowicznie (tylko mnie miala w tetrach). ;-)

Ja kupiłam lovellę proszek, mam też próbkę ich mleczka. Zdecydowałam się na ten proszek bo był w promocji. Gratis dorzucali płyn do płukania. Moja siostra dla swojego malucha używa właśnie mleczka lovelli i jest bardzo zadowolona.

martusia22267 w h&m sa staniki usztywniane do karmienia, nie sa takie grube i piankowe jak z bazarku ale cala miseczka jest lekko usztywiona jak dla mnie to super bo ja mam duzy biust i nigdy nie lubiłam takich poduszkowcow, ktore jeszcze bardziej powiekszaly i uwydatnialy biust. Ja wlasnie sobie taki stanik zakupie kosztowal ok 60zl ale ladnie mi modelowal biust jak przymierzylam i co najwazniejsze, ze nie czulam go na sobie bo nie uciskal i nie wrzynal sie w skore. Przymierzałam taki miekki bez "drutów" i to byla masakra cyce mi sie rozlewaly na boki i nic nie trzymal.
a co do pieluch to mialam na poczatku taka mysl zeby pieluchy tetrowe uzywac, ale stwierdzilam ze zostane przy pampersach bo wygodniej. Slyszalam ze ponoc bardzo fajne sa te bieluchy z biedronki dada premium care sa porownywalne do pampersow. Wiecie cos o tym?

Olisia ja uzywalam przy Iwonce pieluch dada i jak dla mnie sa tak samo dobre i chlonne jak pampersy . a poza tym za pampersy 78 szt u nas w tesco musialabym zaplacic 54zl a za dady 29zl za taka sama ilosc.teraz tez zamierzam kupic dady

azula no to ty faktycznie musisz tetry gotować.
Ja tez będę używała wielorazówek ale takich PIELUCHY PIELUSZKI WIELORAZOWE ALVA DODATKOWE NAPY (2160412855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. maja takie kieszonki a w nich wymienne wkłady z mikrofibry. I tych się nie gotuje ani nie prasuje. Pierze się je w 40stopniach z dodatkiem olejku antyseptycznego

tez sobie chale Dadę. Bardzo dobre. A teraz są nowe, eco i one sa jeszcze bardziej miękkie.

reklama
A co to ten olejek antyseptyczny bo takie pieluchy tez dostałam ale nikt mi o tym olejku nie powiedział?

Do góry