reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

A ja myślę, że staniki idealnie pasują do wątku ciążowo- dzieciowych zakupów :) W końcu rozmawiamy też o tych do karmienia ;)

reklama
Co do piersi to ona najbardziej sie zmianiaja przez ciaze wlasnie a nie jak kiedys mowiono ze przez karmienie piersia:tak:
czarnula, Ollena,zanetaa najwazniejsze ze karmilyscie dzieci kilka dni bo chyba siara jest najlepsza wiec dalyscie dzieciaczka wszystko co dobre:tak:
Co do stanikow do karmienia mam kilka bawelnianych i jeden na fiszbinie:tak: Zobaczymy jak bedzie z rozmiarem po porodzie to dokupie jeszcze jeden na fiszbinie:tak:

Ja do brafiterki nigdy nie trafilam, po prostu zawsze w sklepach spedzam mase czasu w przymierzalni. Mysle, ze brafitersko dobrany stanik w moim przypadku niewiele by zdzialal, bo rozmiar/obwod mam dosc standardowy, za to biust mam niestety o duzym rozstawie i to to jest moj problem przy doborze stanika. Zdecydowana wiekszosc, nawet tych o dobrym obwodzie i miseczce sciaga mi niewygodnie piersi do siebie. Wiec i tak musze mierzyc i sprawdzac czy wygodne i dobre, i tak.
Ale zgadzam sie z dziewczynami, ktore wybieraja drozsze staniki. Mialam takie z "bazarku" to sie odksztalcaly dosc szybko, zaciagaly, fiszbiny wylazily itp. A mam 3 staniki dobrych firm (cenowo 150-200zl), ktore nosza sie latami i nic sie z nimi nie dzieje. Dla mnie to inwestycja, ktora sie zwraca.
Teraz mam problem wlasnie, bo powoli wyrastam z tych moich ulubionych, a kupno drogiego stanika na okres kilku miesiecy mi kompletnie nie lezy. Mam jeden ktory zwedzilam mamie (ma odrobine wiekszy biust ode mnie), to nosze go teraz prawie caly czas, ale cos dla siebie kupic bede musiala...

ja ciągle mam problem jaki stanik do karmienia kupić bo nie mam pojęcia jaki rozmiar...
i co dla mnie jest najgorsze to to że są to miękkie miseczki do których będę musiała się przyzwyczaić bo zawsze niecierpiłam takich staników i tylko w usztywnianych miseczkach chodziłam i jak na razie chodzę.

ja tez nie lubiałam takich stanikow ale teraz szczeze w takim mi duzo wygodniej bo piersi nic nie ściska i wszystko jest dobrze;) Ja kupiłam stanik nie taki typowy do karmienia ,tylko normalny miekki i przez niego tez sie dobrze cyca wyciagac bedzie bo jzu testowalam heeh :D i co najwazniejsze kosztowal grosze;)

dorka moj P. nawt siary sie nie napil.

Yolanta mysle, ze brafiterka by Ci pomogla z tymi piersiami i stanikiem. Ja tez dostalam od mamy stanik, bo kupila sobie za duzy, drogi i swietnej jakosci, chwile byl na mnie za duzy ale juz jest ok i tez go lubie teraz najbardziej.

reklama
Ostatnio nabylam sobie stanik do karmienia z H&M
Taki zwykly bawelniany z fiszbinami ktory kosztowal 14euro
Widzialam tez takie calkiem miekkie bez niczego 2szt za 19e.
Nosze go teraz bo jest wygodny...mam konflikt w ciazy ze stanikami ktore maja chociaz jenen szew w srodku...piersi mnie swedza odrazu.
Po porodzie kupie sobie jeszcze ze dwa jak beda mi potrzebne.

Do góry