reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Dziewczyny dawno temu był tylko jeden proszek dla dzieci "Cypisek"i sprawa w zasadzie sie rozwiązywała.Teraz tych proszków jest masa jelp,lowella,biały jeleń,dzidziuś i może inne.Chodzi mi o w miarę tani a przyzwoity .Który polecacie.Mam zamiar kupić i wszystko poprać.Myślę ,że jak zacznę to zdążę bo jeszcze te sterty muszę poprasować.I jak to z pieluchami czy je nastawić na gotowanie(kiedyś tak prałam) czy wystarczy przeprać w 40 stopniach?

reklama
Ja zawsze miałam małe piersi, co było i chyba nadal jest moim kompleksem.
W ciąży powiększyły się o jeden rozmiar. Jak na razie też kupowałam tanioszki na targu, ale chyba trezba będzie to zmienić. mam kilka staników z cenowo wyższej półki i muszę przyznać, że nosi się je zupełnie inaczej.
Zakupiłam już dwa do karmienia, bawełniane bez fiszbin. Położna doradziła mi, abym wybrała te bez fiszbin, bo jeśli będą źle dobrane to fiszbiny mogą ugniatać i powodować zatykanie kanalików mlecznych.
Co do proszku ja też nie mogę się zdecydować, muszę w końcu pojechać do sklepu i poczytać etykiety. W Inter Marche przynajmniej u mnie jest bardzo duży wybór od Białego Jelenia po Jelpa więc nie ma problemu.
Ja bardziej zastanawiam się, czy kupować płyn do prania tak jak Pieszczoszka, np Dreft czy proszek. Jest też Lovella mleczko do prania. Prałam w nim kilka ciuszków. Lekki zapach może to i dobrze, nie będzie drażnił malucha i miękkie w miarę.

ja chcę zakupić proszek jelp a płyn do płukania lenor sensitiv siostra miała taki zestaw i było ok mam nadzieję że mój maluszek to zaakceptuje.

Dziewczyny dawno temu był tylko jeden proszek dla dzieci "Cypisek"i sprawa w zasadzie sie rozwiązywała.Teraz tych proszków jest masa jelp,lowella,biały jeleń,dzidziuś i może inne.Chodzi mi o w miarę tani a przyzwoity .Który polecacie.Mam zamiar kupić i wszystko poprać.Myślę ,że jak zacznę to zdążę bo jeszcze te sterty muszę poprasować.I jak to z pieluchami czy je nastawić na gotowanie(kiedyś tak prałam) czy wystarczy przeprać w 40 stopniach?
ja od lat piorę w bobbasie. Pieluch nie gotuję, bo uywam tylko do obtarcia albo odbeknięcia.

Tez wypralam wczoraj pieluchy, dzis juz sa w szufladzie. Niczego w zyciu nie gotowalam a tymbardziej nowych pieluch. po co?
tak jak u dziewczyn..do podkladania pod glowe, pupe i do wycierania buzi.

Ja mam proszek Lovela ;-) zakupilam bo akurat był w promocji wiec tylko dlatego a czy bedzie ok to sie okaze ;-)a jak sie skonczy bede probowała przejsc na taki w jakim ja piore swoje rzeczy;-)

Ostatnia edycja:
Ja piore w normalnym plynie do prania,jedynie dodaje mniej plynu do plukania lub wogole.Nigdy niczego dziecku do 12msc zycia nie prasowalam,potem tylko jakies koszulki porzadnie wymietoszone ;-)

reklama
Azula u nas proszek dzidziuś i Silan sensitiv do płukania ;-) Wszystkie jasne ubranka poprałam na 60'C, ciemne w 40' a pieluchy, pościel i ręczniki zawsze nastawiam na 90'C Takie zboczenie ;-):-D Pieluszek też oczywiście używałam do obcierania buziaka i odbijania.

Co do stanika to dzięki za temat bo też jestem na etapie wyboru... :sorry:

Do góry