reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

no pieszczoszko drogie są takie staniki moja siostra ostatnio za jeden zapłaciła 150zł.... są też droższe oczywiście, zależy jaki się model wybierze. Ale uważam że warto bo ma się odpowiednio dobrany rozmiar i nie gniecie się cycków często w za mały stanikach co tylko pogarsza ich kondycje:tak: ja po porodzie i unormowaniu się rozmiaru zafunduję sobie taki bo teraz to nie ma sensu.
Mnie też przeraża to że będę mieć cycki do kolan:-(

reklama
Ja mam dwa porządne z Trumpha - kupione ....jakieś 10 lat temu. Jeden biały, drugi czarny, ten sam typ, niestety już nie produkowany. Przy moim 80D cycki wyglądają w nich super. Szarpnełyśmy sie kiedys na nie z moją mamą i ona jeszcze bardziej zadowolona, bo ma biust dwa razy taki jak mój prawie...

Do połowy ciąży nosiłam cały czas te, teraz już są za bałe i gniecie mnie fiszbina i przesiadłam sie na.... górę stroju kąpielowego - rewelacja;)) Ale strój tez był z tych lepszych.

Kupiłam już stanik dla karmiących, ale pouczona w sklepie kupiłam troszkę za duży, bo ma mi dojść coś niecoś jeszcze. Tak więc w tej chwili do noszenia sie on nie nadaje, bo mi wszystko w nim wisi:))

Ja na razie kupiłam 2 bawełniane staniki do karmienia. Z tych tańszych przyznaję. Wzięłam troszeczkę większe choć już mam biust 2 rozmiary większy. Jak już Mała będzie na świecie i będę wiedziała jaki mam ostatecznie rozmiar mlecznego biustu ;-) to wtedy kupię jakiś lepszy stanik z mikrofibry. Zresztą ja bez stanika nie cierpię i nie potrafię chodzić. Nawet jak miałam mały biust przed ciążą to stanik musiał być. Tylko do spania bez niego.

Ja tez teraz kupie jakaś taniochę z bazarku, bo to nie wiadomo jaki rozmiar później będzie. Zwłaszcza, ze kilka dni po porodzie, przy nawale to sa olbrzymie. Poczekam z miesiac aż się ustabilizuje i kupie cos lepsego

Jak o karmieniu i o piersiach mowa to ja miałam zawsze ładny biust.Zimą nie nosiłam stanika.Latem owszem bo nie miałam ochoty gogszyć ludzi stojącymi brodawkami(niektóre młode tak mają nie wiem po co i naco tak robią no ale co mi do tego.Przy dwójce synów karmiłam piersią po pare miesięcy tyle,że schudłam i biust się zrobił maleńki ale mam ponad czterdzieści ale mam piersi jędrne no teraz trochę większe.Według mnie biust to sprawa indywidualna .Tak jak i kolor włosów .Ale od czego są różne wynalazki.Ja cierpię ostatnio na tzw celulitis.Moje uda są koszmarne tym bardziej ,że właśnie najbardziej mi w ciąży na uda poszło.Piersią mam zamiar karmić butelki jakby co też mam i w najgorszym razie będę uprawiać karmienie mieszane.

Ja najdroższy stanik mam chyba za 50 zł :zawstydzona/y: Ale wydaje mi się ,że każdy z nich dobrze leży i nic mnie tam nie ugniata mimo tego,że niby ten rozmiar jest źle dobrany? Chyba w takim razie większość kobiet nosi źle dobrane staniki bo wiekszość moich koleżanek kupuje staniki gdzie ja he:-D 150zł za stanik no juz troche duzo... ale moze w przyszłości jeden sobie taki sprawie...

Ale ja nie wiem o czym Wy mowicie...
Wole kupic stanik za 150-200 zl i nosic go dluzej, dbac o niego oczywiscie niz 100 gorzej dobranych na targu :/ zreszta nie wyobrazam sobie na targu kupowac, bo jak to zmierzyc, w ciemno?
zreszta pieszczoszko zawsze mozesz pojsc do brafiterki, kupic u nich jeden stanik a pozniej bedziesz wiedziec jaki masz rozmiar i bedziesz kupowac taki rozmiar jaki Ci wymierzyla w innych sklepach. Tyle, ze trzeba znalesc taki sklep zeby mial wszelakie rozmiary, albo przez internet zamawiac a to zawsze taniej.
Ja cale zycie kupuje w Tryumph. Tyle, ze nie maja rozmiarowek 65D wiec musze zmienic sklep. Ja mam taki stanik za 150zl czy wiecej na dluzej...rok. Moglabym i nosic dluzej ale wiadomo ze stanik tez sie wyciaga i robi sie nie ladny.
Bielizna jest wazna, szczegolnie stanik, bo to co teraz nosicie i jak dbacie o biust kiedys wyjdzie w przyszlosci...

Ja juz sobie obiecalam, ze po porodzie jak dojde do siebie i do swojej figury to strzele sobie zajeb... bielizne :-))))

Musze przyznać, że ja tez uwielbiam mieć ładną, dobrze dobrana bieliznę. Teraz troche cierpię, bo wyrastam z mojego stanika do karmienia i znów muszę zainwestować w większą bieliznę. Jedyne co mnie denerwuje, to, że producenci kiedys zakładali, ze jeżeli miseczka jest duża to obwód pod biustem też musi byc duzy, na szczęście te czasy juz mijają i mozna kupić elegancką bieliznę dla każdego.

A w temacie: jakby As zobaczyła, że tutaj rozgorzała taka nietematyczna dyskusja to nie wiem co by nam porobiła :) Z karmieniem i stanikami powinnyśmy sie przenieść na główny chyba;-)

reklama
pieszczoszko dobrze! tylko dobierz odpowiedni rozmiar i sprawdz czy maja w Twoim sklepie TWOJ rozmiar.

Stokrotko dokladnie... sztuka to dobrac idealny rozmiar dla siebie, bo ja prawie cale zycie chodzilam w zlym :(
A co do AS to bez paniki, niedlugo to wszystko pojdzie w niepamiec bo urodzimy i zalozymy nowe watki;)

Do góry