reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

nawsze nosilam staniki usztywniane .. takie twarde ale teraz nosze miękki jedynie usztywniony drutem z dołu... Ale zakladam tylko stanik jak gdzies wychodze bo w domu bez.. bo piersi mnie bolą;/

reklama
No mnie przy karmieniu tez przeraza wielkosc piersi! Ja nie lubie miec duzych, teraz moje doprowadzaja mnie do szalu, uwielbiam moje cycki jak jestem szczupla, choc mimo wszystko nosilam 65D. Ale jakby mi tak zmalaly jeszcze bardziej to bym sie nie obrazila.
Ale nie chce miec wielkich i nie mieszczacych sie do zadnego stanika;)

zaneta dokladnie...mnie nikt nie mowil, ze jestem gorsza matka, jedynie babcia raz tak palnela.

kilkolku niech wisi na cycku, ok ale teraz mam Patryka jeszcze i ktos musi sie tez nim zajac.

pieszczoszko to Ty male mialas przed porodem, albo stanik zle dobrany? w kazdym razie nie mysle, ze Ci cos obwisnie;)

nawsze nosilam staniki usztywniane .. takie twarde ale teraz nosze miękki jedynie usztywniony drutem z dołu... Ale zakladam tylko stanik jak gdzies wychodze bo w domu bez.. bo piersi mnie bolą;/
oj noś noś i po domu bo się będą rozciągąc, w dól niestety.

no Ollena ja mam dwoje dzieci. Michała karmiłam ponad rok i jakoś dawałam radę. Karmienie nie jest wbrew naturze posiadania wielu dzieci

Ktoras z Was napisala, ze nie zamierza karmic piersia...
Nawet nie zamierzacie probowac czy sadzicie, ze nie bedziecie karmic ale sprobujecie?
ja planuje karmic butelka, Xaviera karmilam cycem 7 dni tylko, nie wiem czy to wogole mozna nazwac karmieniem hehe nie potrafilam przystawiac, mialam pogryzione sutki i leciala krew, potem dostalam zapalenia i przeszlam na butle. teraz w szpitalu bede karmila piersia, bo nie chce sie uzerac z poloznymi i sluchac ich gadania i namawiania, ale w domu bede probowac karmic cycem i butla, mam teraz Xaviera i na samym cycku bedzie mi ciezko cokolwiek zrobic.

Moja znajoma bardzo sie starala karmic ale ją tak sutki bolały,ze płakała z bólu a mała ciągle byłą głodna i nie dala rady...
Ja sproboje bo nie wiem jeszcze jak to jest i jak mi pójdzie . A czy piersi po karmieniu są takie normalne czy opadają i stają się sflaczałe ?

Ollena wiesz chyba rozumie Cie.. ale z drugiej strony po coś to mleko sie w cycach zbiera:p

Ciekawe czy ja dam rade... zaoszczedze chociaz na mleku:p
ja mam małe cycki nie cały rozmiar A, po porodzie jak mleko zeszlo to mialam straszne zwisy z nich przez jakich czas, wygladały jak u babcki 70 letniej, ale po pewnym czasie doszly do siebie i wygladaly jak przed ciaza.

pieszczoszko ale nie mozesz miec 90D, bo czym miska wieksza tym obdwod nosisz mniejszy. W obwodzie musisz miec ciasno.
Idz do braffiterki po porodzie to Ci dobrze dobry rozmiar a na szybko Elektroniczny bra-fitter - poznaj swój prawidłowy rozmiar biustonosza! wymierz sie, wpisz dane i Ci poda rozmiar.
Ja cale zycie nosilam 75B lub C. Okazalo sie, ze mam 65D.
No i nos stanik po domu!! nawet sportowy sobie kup byleby nosic!

kilkoku wbrew naturze na pewno nie i jak ktos ma wprawe to na pewno ogarnie i cycka i starsze dziecko ale ja karmic nie umiem i musialabym sie tego teraz uczyc przy Patryku a to sie rowna nerwom, placzom itd.

czarnula widze, ze mialas to samo co ja...ale u mnie zjedzenie sutkow trwalo 2 dni, na 3 dzien powiedzialam koniec. No i w szpitalu juz polozne nie namawiaja nikogo, mowisz ze nie chcesz karmic i tyle. Juz nie te czasy co kiedys w PL ze chodzily, marudzily i obgadywaly. A Ty widze w UK to tymbardziej bez stresu, im to obojetne.

Ostatnia edycja:
no bardzo mozliwe
ja kiedys nossilam takie wykle staiki z bazarku (teraz w ciązy te nosze, bo mi się rozmiar co 2 tygodnie zmienia) ale tu mnie gniotły, tam uwieraly aż kiedys się wreszcie szarpnęłam na porządny stanik. Sama sobie dobralam, bez brafierki i romiaru 75 d zrobilo się 75F. Teraz tylko takie kupuję. Niestety nie moge poszaleć z takimi stanikami. ale wolę miec takie 2 niż zwyklych z 10

reklama
w takim sklepie z brefiterką to niestety 150-200zł ale ja kupuję w zwykłym sklepie z bielizną, firme alles - koszt okolo 60zl. Z tym że do tej pory kupowąlam po dychu na bazarze ;-)

Do góry