reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
rumianek na kolki ci raczej nic nie da..W sumie to niema zlotego srodka na kolki chociaz wlasnie w moim zachodnim kraju wszyscy sie zachwycaja jednym specyfikiem i wiem ze w polsce tez jest znany
80424-00_1.jpg
Podobno dziala
Moje dziecie nie mialo kolek wiec nic nie doradze chociaz musze powiedziec ze mam go w apteczce bo ponoc pomaga gdy dziecko czesto ulewa a moj malec mial ten problem.Czy pomoglo tego nie powiem...w koncu sam sie naprawil!

no ja z tego twojego zacodniego kraju sprowadzałam 2 lata temu ten cudny specyfik :-) uruchomiłam rodzinę, nawte grosza nie wzięli, bo wiecie jak w tej biednej poslce leków nawet nie ma trzeba od nich sprwadac to musza miec naprawde xle :-D niestety nim przyszedl za sprawa nasej cudownej poczty to dziekcu juz kolki przeszły :-D ale podarowałam koleżance i byla mi bardzo wdzięczna, bo ponoc działa rewelacyjnie. Ta naprawde to nie jest jakies bóg wie jakie cudo, bo to lek na simeticonie czyli to samo co u nas w infacolu, boboticu czy espumisanie dla niemowląt ale stężenie jest dużo wieksze dlatego lepiej działa

tak sie interesuje wlasnie tymi herbatkami na kolke bo przeczytalam w gazecie dla przyszlych mam,że kobiety które w ciazy maja silne zgagi zazwyczaj ich dzieci maja pozniej kolki..

pieszczoszka a widzisz tego nie wiedzialam o tej zgadze ...ale zgadzam sie z dziewczynami ze herbata rumiankowa nie wiele pomaga

a co do sab simplex to tez sie wiele naczytalam na temat jego skutecznosci. jakos polskie specyfiki nie pomogly nam na kolki ale pewnie jest tak jak napisala KIKOLEK poprostu za male stezenie leku jest w tych polskich specyfikach.

Na kolkach się nie znam w praktyce, ale co do zgagi to już sie dowiedziałam, że ona jest wtedy gdy się zje coś czego jeść się nie powinno - ja wiem dokładnie już czy będę miała zgagę, bo wiem po czym ją mam, więc świadomie nie jedząc pewnych rzeczy nie mam śladu zgagi. A jak sobie dogodzę to wiem, że potem to odchoruję boleśnie.

Kolki u dzieci tez się eliminuje przez eliminowanie czegoś co te kolki wywołuje. I może to co przeczytałaś o kolkach z tego wynika - braku wyeliminowania konkretnych pokarmów?

reklama
jak ja jadlam caly dzien gotowane jedzenie,warzywka i tak dalej to i tak miałam zgage...
Ginekolog powiedział,że nie ma reguły na to co zjem. Bo dziecko jest na tyle duze ,że cofią sie te soki trawienne i przez to jest ta zgaga

Do góry