reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

odnosnie podrozy termoopakowan i kisniecia mleka...My kilka razy do roku podrozowalismy z mlodym do pl 1000 km.Kupilam zwykly termos do ktorego lalam goraca wode.Woda wytrzymywala jakies 8h w zaleznosci od termosu.Do tego kupilam takie miareczki do mleczka od TT bo uzywalismy butelek TT i mleczko zawsze bylo cieplutkie i swieze.Wiekszosc taki termoopakowan wcale nie trzyma temperatury a juz napewno nie tak jak termos.

reklama
Najlepiej to piersią karmić(oby i tym razem się udało)Na wszelki przypadek mam kupione 3 butelki i to termo opakowanie może się przyda do picia lub jak dzidzia podrośnie

Suse no wlasnie,czlowiek na bledach sie uczy (w moim przypadku):-)
Azula yyy...ja nie chce karmic,wiec u nas butelki to podstawa ;-)

fiore nie mowie ze wszyscy maja bidety ale juz raczej jak ludzie buduja domy to zawsze z bidetem ;)

Ja nie wiem czy wyszlas na malohigieniczna, bo kazdy robi jak uwaza. Ale Ty sama kapiesz/prysznicujesz sie codziennie?maz tez? Jesli tak to nie wiem z jakiego powodu nie kapac dziecka..
Nawet razem wejsc do wanny.

Co do brzucha to jest sie czym chwalic! Ten 1,5m po jest boski!

pieszczoszko nie przejmuj sie brzuchem, szybko sie wciagnie. Tydzien po jeszcze mialam nienormalnie wiekszy ale juz pozniej szybko sie wciagnal az wszyscy byli w szoku. Ale to tez kwestia jak ktos dba o brzuch na codzien, czy jest umiesniony, wycwiczony itd. Moj byl i przed ciaza z P. i teraz nawet bardziej, bo jeszcze na poczatku ciazy cwiczylam 6 Weidera, wiec mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie.

buteli jakiej firmy kupujecie i polecacie, bo ja sie zatanawiam nad TT ale nie wiem jak sie sprawdzaja w uzytkowaniu, suse moze podzielisz sie opinia?

Pisze tylko o swoich odczuciac...
Mi butelki TT na poczatku sie podobaly ze wzgedu na ksztalt smoczka i ogolnie jakos mi przypadly do gustu..do czasu az maly nie musial miec wypazanych butli i smoczkow i przeszlismy z lenistwa na mycie w zmywarce.Po pierwszym myciu butelki zrobily sie matowe i wygladaly jak brudne a plastki przyjmuje wszystkie kolory np z picia marchewkowego i za nic nie da sie tego wybawic.Jak bym chciala byc taka porzadnicka to musialabym co miesiac wymieniac butelki bo z takimi wstyd sie pokazac.Smoczkow niemozna nacinac w razie potrzeby powiekszenia dziorki bo zaraz pekaja i sa do niczego a wielkosc butelek sprawia ze niemieszcza sie do standardowych podgrzewaczy ani do tych termoopakowan takze jestes zmuszona do kupowania wszystkiego z tej firmy.
My tym razem poszlismy w Aventa i zobaczymy jak bedzie bo watpie w to ze bede mogla karmic z moim "brakiem sutkow"...

Ollena,to wiec wyglada tak z tym myciem sie.Codziennie wszyscy bez wyjatku + maz odkazanie sie w pracy i w domu(z powodu zetkniec z chorymi).Chodzi mi,ze nie kapie codziennie malenkiej w wannie,calej z wlosami i po kilkanascie minut,ale codziennie jest myta-buzia,raczki,paszki,stopki+pupka pare razy na dzien.Ja tez wlosow codziennie nie myje,bo bym sie wykonczyla :-pMnie chodzilo o takie kapiele dluzsze :tak:
Co do brzucha nie ma sie czym chwalic,bo sam sie wyrzezbil...ale kosztem innych rzeczy,wiec podalam tylko jako przyklad,ze "cuda sie zdarzaja".Brzuch przed ciaza z V nie byl plaski od 20lat i mialam jasna linie od lewej do prawej w okolicy pepka,spowodowana oponka :-D
Co do bidetow teraz to prawda,ze ja zakladaja w domach,ale kiedys to nie bylo popularne,w porownaniu do Italii gdzie wszyscy zawsze mieli.

Co do butelek,mam TT 2 i Avent,obie w uzyciu idealne.

Termoopakowanie niestety krótko trzyma temperaturę ale może się przydać w chłodniesze dni na cherbatkę np. Na dłuższe wypady zdecydowanie polecam zabrać mocno ciepłą wodę do termosu, czyste butelki i mleczko odmierzone w pojemniczku. Już go kiedyś zachwalałam- POLECAM!

f-philips-avent-pojemnik-do-mleka-w-proszku-12295.jpg
Teraz zamówiłam butelki TT. Jestem ich bardzo ciekawa :tak: Powinny jutro przyjść z innymi zamówionymi pierdółkami :-)

reklama
Paula wlasnie jak nie bede mogla karmic piersia a tylko MM to mam zamiar sobie zakupic to do odmierzania pokarmu :tak: fajna sprawa a jak ułatwia zycie :-) a poki co mam jedna butle z Aventu . O termoopakowaniach tez słyszalam ze wcale nie sa takie dobre:no:

Do góry