reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

To chyba rzeczywiscie sie jeszcze zastanowie, ktore wybrać, bo nie chcialabym co miesiac wymieniac butelek. Masz racje ze jak zajda kolorowymi napojami lub herbatkami to nieciekawie wygladaja i az wstyd z taka butla wyjsc.
A jaki rodzaj kupujecie te antykolkowe czy jakies inne zwykle?

reklama
fiore <wow> zazdroszcze !!! ale wiesz tez pewnie nie zaczynalas ciazy z nadwaga tak jak ja.. i ja w zyciu plaskiego brzucha nie mialam i nie bede miec. Ale chciala bym tylko zeby chociaz nie wystawal tak strasznie po porodzie...

co do butelek mam lovi i nuk.

Ja też butelki z avent bo z avent też chcę laktator ale go kupię jak będzie mi potrzebny.Co do termoopakowania też stwierdziłam że lepszy będzie termos i mleko odmierzone w pojemniczku jak Paula pokazała.
Co do kąpania Hani to nie wyobrażam sobie żebym nie robiła tego codziennie, sama codziennie się kąpię łącznie z myciem włosów.

Pieszczoszka 6 tygodni po porodzie jest tzw połóg macica jest wielka i musi się obkurczać i te 6 tygodni to nie kombinuj przeżyjesz.Jak nie będziesz karmić piersią to zachowaj dietę jak karmić chcesz to trzeba jeść bo z próżnego i Salomon nie naleje (mleko z czegoś musi być).No i ćwiczenia.Zaznaczam,że jak będziesz mieć żarłoka to jeszcze schudniesz tak jak ja z 56 przed ciążą do 45 w 6 miesiącu życia synka.Nie martw się na zapas i lepiej mieć brzuch niż mięśniaki i w efekcie brak macicy.

Pieszczoszko,zapodam Ci zdjecia,ale wierz mi mialam nadwage.78kg,a potem przez moja glupote i problemy z/po ciazowe mialam niedowage.Posluchaj doswiadczonych Mam ;-)

Butle antykolwkowe.

suse jak bedziesz dawac dziecku soczki czy herbatki to od razu z niekapka, nie z butelki. Ja nigdy z buletek nie podawalam, jedynie wode od pierwszych dni.
Zreszta soczkow do dzis staram sie nie kupowac. Ale tak czy inaczej nigdy nie z butelki, szybko kupilismy niekapek z DrBrowna (polecam!!!) i butelki nigdy sie nie brudzily.

fiore rozumiem...ja malemu tez teraz nie myje wlosow codziennie, tylko 2 razy w tyg a jak bym malenki to codziennie mylam bo dziecko i tak lezy w wannie i moczy wloski wiec nie ma z tym problemu. Sobie myje wlosy codziennie rano, wiec nie ma to zwiazku z kapiela;)

Co do brzucha to pieszczoszko nie mow hop! Ja przed tamta ciaza wazylam 70kg, w dniu porodu mialam 75,5 a 3 tyg po porodzie 58! wiec mozesz jeszcze miec plaski brzuch. Z waga 70kg nie mialam plaskiego ale miesnie mialam pod tluszczem ktore szybko brzuch zregenerowaly. No i azula nie prawda ze 6tyg brzuch bedzie wielki. Bo macica obkurcza sie w ciagu kilku dni doslownie a regeneracja brzucha zalezy od wielu czynnikow i wcale nie trzeba 6tyg meczyc sie z brzuchem!

Ja mam zamiar nie używać smoczka.
A butelkę mam nuby, dostałam na warsztatach i jest ekstra. Ma kształt jak pierś matki.
Dostałam też kubek niekapek, ale to dopiero dla starszaka.
Pieszczoszka ja tez się zastanawiam nad maskotka z bijącym sercem, dokładnie nad owcą Stellą :)

reklama
I tym oto sposobem nie moge sie odforumowac:-p
Cos dla lepszego humoru...
Bylismy w barze na sniadaniu i mowie S,ze jest niebieska wstazka wiec wlascicielka juz urodzila synka...patrzac na date na wstazce 3msc wczesniej.Moj S jak zawsze slucha jednym uchem,wiec wychodzac patrzy na wlascicielke baru,ktora bedac dosc szczupla miala naprawde wielki brzuch...wygladala jak w 8msc ciazy! i pyta "to kiedy rozwiaznie"-stanelam jak wryta:szok: Po czym ona ze spokojem,choc nie pelnym..."juz urodzilam,synka",na co S oczywiscie nie zalapal zeby byc cicho i zarzucil "oh,ale to pare dni temu prawda?i juz na chodzie!nasze gratulacje"...na co wlascicielka "nie tak naprawde to 3msc temu i odeszla od kasy"...taaak...moj Maz czasem jak cos palnie,to mozna sie spalic ze wstydu,wtedy na poczatku bylo mi tak glupio i smiac mi sie chcialo z calej sytuacji,ze pogryzlam sobie policzki od wewnatrz :-D

Do góry