reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

As ja wlasnie blokowalam koldre nawet miedzy materacem a szczebelkami ale moje dziecie bylo uparte:-Dswoja droga do dzis wstaje w nocy i przykrywam a jak nie to sam sie budzi i wpada do nas zmarzniety nad ranem:-Dpolezy pod koldra z 10 min i dotad kopie az caly sie wynuzy ( a koldra ma 200 na 220) wiec jak widac zaden rozmiar mu nie straszny:-Dnawet jak my z mezem po bokach bedziemy trzymac walczy do skutku:baffled:
Twardy zawodnik :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Ollena ja tez po brode przykryta jestem, czy zima czy lato a tu prosze jakiego powiłam zawodnika:-Dale cóż jak tatus moze spac cala noc w zimie bez koca nawet:baffled:i smiga w krotkim rekawku i cienkiej ortalionowej kurteczce w srodku zimy, czego sie mozna spodziewac:rofl2:

Karolki roznie to bywa z tymi dzieciami :-)))

SUSE ja jeszcze w sprawie Buzza... kiedy przesadzilas malego do spacerowki?

Moj Patryk z grudnia, dlugo spal w rozku, pozniej byl przykrywany rozkiem na zmiane z kocykami a pozniej dostalam koldre w PL od sasiadki jakas po jej synach i wzielam ja do IE ;) Cienka i fajna, poszwy ktos tam mi uszyl i jest looz. Przescieradla tez ktos mi uszyl z przescieradel jeszcze z mojego dziecinstwa a teraz z kolyska dostalam 2 nowe gratis z gumkami, wiec tez mam z glowy.
W PL mama kupila nowa posciel dla Patryka+poszwy wiec tam tez mamy zapas.

Teraz mysle, ze bedzie spalo pod rozkiem i kocem a duzo pozniej pod koldra.
Dostalam tez 2 spiworki, ale nie uzywalam jeszcze, okaze sie. Ale ja lubie np. siebie przykryc po same uszy zeby mi przyulnie bylo a te spiworki to takie malo przytulne;)
Dlatego ja też śpiworków nie lubię .:baffled::baffled:

Ollena ja tez po brode przykryta jestem, czy zima czy lato a tu prosze jakiego powiłam zawodnika:-Dale cóż jak tatus moze spac cala noc w zimie bez koca nawet:baffled:i smiga w krotkim rekawku i cienkiej ortalionowej kurteczce w srodku zimy, czego sie mozna spodziewac:rofl2:
Mój się w nocy przykrywa ,ale on i córka calutką zimę na krótki i rekawek i w rozpiętej kurtce z przerzuconym byle jak szalikiem i oczywiście bez czapki. ;-):rofl2::rofl2::rofl2:
A ja i Kubuś to 2 zmarzluchy jesteśmy i śpimy przykryci po uszy .Ja mam dodatkowy prywatny kaloryfer ,bo mój małż tak mnie dogrzewa jak się do mnie przytuli...:rofl2:

As no to do mojego sie nie da przytulic bo wiecznie zimny:-Da juz napewno kaloryferem go nazwac nie mozna:-Dnawet ze wzgledu na odkladajacy sie sukcesywnie tłuszczyk na brzuchu:-D:-D:-Dmatko ale zeszłysmy z tematu:szok:moze kolezanki nam wybacza:zawstydzona/y:

mam wszystkie ciuszki od 3 miesiaca az do 4 lat
zagubiły mi sie ciuszki od 0-3 miesiecy i chyba bede musiala zakupic.
wlasnie zrobilam liste:
- sliniaczki
- body z krotkim x7 i dlugim rękawkiem x7
- rampersy x3
- śpiochy x7
- bluza x1
- spodenki krotkie x3 i dlugie x3
- koszulki z krotkim x3 i dlugim rękawkiem x3
- pajace cienkie x2 i grube x1
powiedzcie mi doswiadczone mamuski czy wystarczy mi tego na te 3 miesiace czy powinnam dokupic wiecej sztuk? mam skarpetki wiec je omijam, moze jeszcze czegos zabraklo na tej liscie jak tak to dajcie znac :)

Ostatnia edycja:
ja sie właśnie cały czas nad ta poscielą zastanawiam bo nie mam gdzie jej trzymać narazie a w sumie maluszek raczej narazie nie będzie przykrywany a zamierzam kupić klin zamiast poduszki. Myślałam żeby narazie kupić moskitiere przybornik prześcieradełka falbanke maskująca (mam otwartą szuflade w łóżeczku) ochraniacz ale jak sobie policzyłam koszty to pojedyńczo wychodzi dużo drożej i mam dylemat czy jednak nie lepiej kupić wszystko teraz. Dziś jedzimy po ciuszki dla krolwny do siostry mojego P. i już niemogę się doczekać aż nasz szafa zapełni się malutkimi ubrankami.

JA wczoraj posprzatałam szafe i zrobiłam porzadki w ciuchach, tak wiec moja juz sie wypelniła malenstwami , słodko to wyglada, napatrzeć sie nie moge, ciesza oko :-)
Miłego dnia wszsytkim zycze

reklama
U nas od początku była kołderka i teraz też będę miała :tak: Kołdrę mam mega cieniutką a nie grubego puchacza więc nie sądzę żeby się dziecię pociło. Chyba mniej od bawełnianej pościeli niż od akrylowego czy polarowego koca ;-) Poza tym zwinę ją jak nie będzie potrzebna i położę w końcu łóżeczka. ;-) nie będzie wadziła :-p W końcu taki maluszek zajmuje mniej niż połowę miejsca w łóżeczku :tak:

Śpiworek mam ale Julki nigdy mi się nie udało z nim zaprzyjaźnić. "Rozkopywacz pospolity" :-D i dostała w nim wścieku jak ją zapakowałam :-D:-D:-D Poza tym Jula zimny wychów i zdrowa jak ryba :-D Nie przegrzewana, kapci po mieszkaniu nie toleruje i skarpetki ściąga z prędkością światła... :-D

Ollena ja nie kupuję pościeli bo mam ;-) wypełnienie i 3 komplety po Julci ;-)

Poza tym dla odwiedzających zostawiam zakupy jak leżaczek, niania elektroniczna, ręczniki kąpielowe... jeszcze coś pewnie wymyślę :-D:-p

Yolanta super że zakup udany!!! :-)

Do góry