reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Opaseczki dla mojej Lauruni kupione wczoraj:) a wybierał Mój kochany S:-D

Załączniki

• SAM_7477.jpg
    SAM_7477.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 36
  • SAM_7478.jpg
    SAM_7478.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 38
  • SAM_7479.jpg
    SAM_7479.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 35
Pieszczoszka...a jak Laura okaze sie chlopcem?;-):-p:-):-D Zartuje,zartuje ;-) Ja sie przyznaje bez bicia,ze dla naszej coreczki-potwierdzonej przez 6 roznych lekarzy w 1 ciazy,nie kupowalam zadnych "rozowych lub motylkowych" ciuszkow.Jakos tak nie za bardzo lubie robic dzieciaczkom przebieranki-ten typ tak ma.Nawet teraz V ma ze 2 sukienki i malutko dziewczecych ubranek,wiekszosc raczej neutralna.
Tym sposobem mam zapas ciuchow dla Leo :-)

Pioeszczoszko boskie!!!
Jak dowiedzialabym sie, ze bede miala corke to bym zwariowala zakupowo jak nic! Sa takie boskie sukieneczki, tuniki, legginsy i rozne takie ze szok! fiolety, roze, czerwienie...aaaaaaaaaaa!

Ja z nudów posegregowałam ciuszki i okazało się, że mam:
Rozmiar 56:
  • bluza welurowa - 1 szt.
  • kaftaniki - 3 szt.
  • body krótki rękaw - 9szt.
  • body długi rękaw - 4 szt.
  • spodenki - 3 szt.
  • pajacyki - 8 szt.
  • śpioszki - 2 szt.
  • koszulki - 2 szt.
  • rampersy - 2 szt.
  • komplet (pajacyk z sukienką + kaftanik) - 1 szt.
  • czapeczki cienkie - 2 szt.
  • czapeczki grubsze - 2 szt.
  • niedrapki - dwie pary
  • buciki welurkowe - 1 para
  • sweterki - 1 szt.
Rozmiar 62:
  • bluza welurowa - 1 szt.
  • bluza polarkowa - 1 szt.
  • body krótki rękaw - 7 szt.
  • body długi rękaw - 2 szt.
  • spodenki na szelkach - 3 pary
  • pajacyki - 2 szt.
  • śpiochy - 1 szt.
  • sukienki - 3 szt.
  • czapeczki - 2 szt.

I to wszystko z ciuszków. Trochę mi brakuje z rozmiaru 62 i kilka kaftaników z 56. Nie ma co szaleć.
Poza tym mamy jeszcze:
  • kocyk polarowy grubszy
  • kocyk welurkowy cienki
  • śpiworek (trafiony w lumpku early day'sa za 10 zł na zamek, więc się skusiłam)
  • pieluszki tertrowe 10 szt.
  • pieluszki flanelowe 3 szt.
  • okrycie kąpielowe 1 szt.
  • buteli aventa 3 szt.
  • laktator ręczny avent
  • gruszka silikonowa do noska (nie mogę się przekonać do aspiratora)
  • patyczki dla niemowląt
  • smoczek lovi
  • nakładki na sutki (wymagane w szpitalu)
  • nożyczki canpola beznadziejne, musze kupić inne
  • szczoteczka i grzebyk tt
  • wózek, fotelik + baza

Brak łóżeczka i pościeli.
Wydaje mi się,że moja wyprawka jest prawie gotowa.
A może coś podpowiecie?

Azula wanienka jest, jakoś ją pominęłam :)

Ostatnia edycja:
reklama
No prawie gotowa twoja wyprawka amnte brak wanienki jak dla mnie musi być ale znam takie odważne mamy które kąpią od razu w dużej wannie lub w brodziku.A z twojej wyprawki to w mojej brak np szczoteczki,smoczków i innych apteczno-drogeryjnych rzeczy ale mam zamiar to w najbliższym czasie nadrobić łącznie z podkładami i majtkami dla mnie.

Do góry