reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Bedac po cc,blogoslawilam kuzynke S,ze podarowali nam przewijak z wanienka ;-)Tylko,ze ja dziecka codziennie nie kapalam i tym razem tez nie zamierzam :-p

No ja zamierzam, nie wyobrazam sobie nie kapac codziennie. To rytual, ktore dzieci uwielbiaja+ to ze dziecko caly dzien w pampersie potrzebuje byc odswiezone.
No i jak ja nie bede miala sily to mm bedzie kapal.

moja "lista apteczna":
-podpaski poporodowe - 3op, na razie wystarczą i sporo miejsca w torbie zajmą, mąż później dokupi
-majtki poporodowe - 1op - 7szt - rozmiar wzięłam największy 42-44 wolę troszkę luzu i nie spadną, bo mają dobrą gumkę
-wkładki laktacyjne - nuk - akurat takie mieli
-smoczek uspokajacz 0-6m anatomiczny

dokupię ten środek odkażający, który polecacie (do przemywania pępka)
żadnych leków nie kupiliśmy - na razie nie trzeba i oby nie trzeba było, w razie czego Misiek dokupi, z resztą dużo leków mamy przy Bartim, więc moja lista jest mini.

na szczescie ciuszki sie odnalazly u tesciowej, wiec juz kupowac nie musze ubranek na 0-3 mc :) ehh jak dobrze hehe

ja bede kapala malucha co 2 dzien tak jak Xav teraz kapie

No ja siebie kapie codziennie to i dzieci tak samo ;-) U nas spanie wiaze sie z wczesniejsza kapiela, nie ma ze boli.

Ja tez kąpię małą codziennie-ona to uwielbia wiec nie widzę powodów aby jej odbierać codzienną przyjemność.

reklama
Podzielam Wasze zdanie o codziennej kąpieli. Szczególnie, że rodzimy w maju i temperatury mogą być już wysokie, a to wiąże się ze zwiększoną potliwością i rozwojem bakterii.
Poza tym chciałabym, żeby kąpiel była naszym wspólnym rytuałem.
A co sądzicie o tym:
Kpiel w wiaderku - niemowlak - Dzielnica Rodzica

Moim skromnym zdaniem, w takim wiaderku nie można dobrze umyć dziecka.

Do góry