reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

APTEKA
Do noska:
-Frida - urzadzenie do czyszczenia
- sól fizjologiczna Gilberta najlepiej bo fioleczke można zamknąć (uzywając do oczek i tak nie ma znaczenia bo po otwarciu sie rozjałowi:tak:)
-można zamiast soli np Marimer (duzo dawek i cena ok) lub Sterimar baby
Na gorączke:
-najlepiej na początek najmniejsza dawke paracetamolu ( i tak trzeba dzielić) w czopku -ok 10-15mg na kilogram masy ciała
syropek Nurofen od 3 mca dopiero
Oczka:
-tak jak pisałąm sół fizjologiczna
Pupa:
-linomag maść (nie krem)bardziej tłusty
-bepanthen maść (dość droga)

reklama
Kolka:
-najlepeij na początek Espumisan krople
-Esputicon krople (duzo drozsze i na krocej wystarczaja)
-Infacol (niewygodny bo trzeba podawac przed kazdym karmieniem)
-Viburcol czopki ( podaje sie jak dziecko jest rozdraznione lub jak ma kolki albo zaparcia zamiast glicerynowych 1 g)

Mysle ze na poczatek wystarczy, jak cos mi sie przypomni to dopisze:tak:
Mozna do przemywania oczek jałowe kompresy (pakowane po 3 w paczuszce).

stokrotka ja zdecydowałam się na serię kosmetyków nivea na początku będę używać mydelka do kąpieli potem płynu i balsam też kupiłam w razie czego wolę to niż oliwkę a gdyby małemu nie służył to wykorzystam go na sobie;-)
z apteczki to ja mam na razie tylko malutką gruszkę do noska w tyg zakupię całą potrzebną resztę.

Do noska : frida + sól f. albo jakas woda morska do psikania
oczka : gaziki jałowe + sól f.
do pupy : masc linomag i krem bambino
ja mam kosmetyki z serii bambino i tak jak martusia pisze jak dziecku nie podpasuje cos to ja bede uzywala :)
na kolki i gorączke nic nie kupuje poki co bo apteka pod nosem dosłownie:tak:

Dziewczyny sorry ,że tak bezpośrednio ,ale temat zakupów z apteki i kosmetyków był już wałkowany kilkakrotnie .
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę i wszystko się wyświetli.
Sama pisałam mega długą wyprawkę z apteki .
Nie ma sensu 100 razy pisać tego samego ....
plizzzz....

Nie pamiętam która majóweczka polecała snajpera do licytacji na allegro ale z całego serca jej dziękuje bo dzięki niemu wygrałam już dwie aukcje.

4 x pajacyki do spania rozm 56. Hello Kitty . (2169244741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

BODY 9 szt. GEORGE EARLY Days inne 0-3 msc (2171509876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a i tam gdzie te pajacyki to jeszcze dokupiłam dresik z Hello Kity za 8 zł

stokrotka ja zdecydowałam się na serię kosmetyków nivea na początku będę używać mydelka do kąpieli potem płynu i balsam też kupiłam w razie czego wolę to niż oliwkę a gdyby małemu nie służył to wykorzystam go na sobie;-)
z apteczki to ja mam na razie tylko malutką gruszkę do noska w tyg zakupię całą potrzebną resztę.
Dziękuję, ja dziś też zakupiłam balsam i zel 2 w 1, także jestem zadowolona ;-)

Dziewczyny sorry ,że tak bezpośrednio ,ale temat zakupów z apteki i kosmetyków był już wałkowany kilkakrotnie .
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę i wszystko się wyświetli.
Sama pisałam mega długą wyprawkę z apteki .
Nie ma sensu 100 razy pisać tego samego ....
plizzzz....
As był, ale za każdym razem można się dowiedzieć czegoś nowego. A poza tym to ważny temat i uważam, że trzeba go wałkować;-)

Dziękuję, ja dziś też zakupiłam balsam i zel 2 w 1, także jestem zadowolona ;-) As był, ale za każdym razem można się dowiedzieć czegoś nowego. A poza tym to ważny temat i uważam, że trzeba go wałkować;-)
Jakoś nic nowego co do tej pory było pisane się nie dowiedziałam...A do tego nie piszecie w tym wątku co potrzeba .Tu miało być co kupiliśmy dla siebie i dla dzieciątka .A czy kupujecie lub co polecacie w wątku Co polecacie dla maluszka.Tam zadawajcie pytania ,bo niedługo nie będzie już wiadomo o co i gdzie chodzi.Wszędzie będą te same treści ,a jednocześnie nic nie będzie można znaleźć.Same sobie robicie bałagan...

Ostatnia edycja:
jeju sie porobiło znowu:szok::-D jak dla mnie te wątki mogą być połaczone bo za duzo watkow to wg mnie tez bałagan:-D:-D:-Dlogiczne ze kazdy poleca to co sam kupuje:rofl2:

reklama
Do góry