reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja Oilatum od razu kupuje, dla mnie bomba i super nawilzanie, juz nie trzeba niczym innym smarowac:-)

Jak dobrze, ze juz mam jakies doswiadczenie a nie jestem tak zielona jak przy P. ;-)

reklama
Ja Oilatum od razu kupuje, dla mnie bomba i super nawilzanie, juz nie trzeba niczym innym smarowac:-)

Jak dobrze, ze juz mam jakies doswiadczenie a nie jestem tak zielona jak przy P. ;-)

Ollena Oilatum fajna sprawa (kiedyś sama na sobie używałam) :tak: ale ostatnio kiedy zapytałam o nie teściową (jest lekarzem) powiedziała, że nie lubi tego kosmetyku ze względu na obecność w nim parafiny :baffled: ponoć w produkcji kosmetyków już się od niej odchodzi, ale Oilatum ją w sobie ma i nie polecała mi go dla mojego maluszka... a ja chciałam się w niego zaopatrzyć i chyba zrezygnuję...

Tylko ciężko znaleźć coś, co w składzie nie ma parafiny.... :| już sama nie wiem :(

Ostatnia edycja:
ja oilatum zakupie jeśli będzie taka potrzeba a na początek nivea normalne uważam że nie ma co od razu kosmetyków dla alergików stosować ale to tylko moja opinia:tak:
sudocrem mam już kupiony ale kupię też któryś z kremów co wymieniałyście. Moja siostra przy małym stosowała tylko sudocrem i była bardzo z niego zadowolona mały nie miał wysuszonej dupki po nim, moim zdanie wszystko zależy od skóry maluszka i musimy same testować kosmetyki bo każde dziecie inne:tak:

Póki co mam próbki z Johnsona i Musteli, i opakowanie emulsji do ciała Atoperal Baby (lubię tą serię, sama używałam emulsji do nawilżania, nie uczulała mnie, a jestem naprawdę sporym alergikiem, bardzo łatwo mnie cokolwiek podrażnia :baffled:).

a my ogladalismy wczoraj mebelki i oczywiscie nic nie wybralam. nie bylismy jeszcze w tej fabryce ATB ale juz napewno jedziemy we wtorek! mam 2 opcje - albo mebelki wlasnie z ATB (maja tam teraz wyprzedaze wiec moze uda sie cos taniej kupic) albo z Ikei bo okazalo sie ze jednak seria Leksvik jest w sprzedazy. Pani, ktora wyslala mi maila ze juz ich nie bedzie, wprowadzila mnie w blad. mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu zalatwimy sprawe mebli bo juz mnie to zaczyna meczyc

Co do kremow na pupe my pwenie bedziemy stosowac bephanten(jest na sutki i na pupe):tak: Do kapieli kupie mala butelke jakiegos Oliatum,Olian lub innego specyfiku:tak:Seba mial klopoty ze skora i Misia tez wiec na wrazie "W"bede miala:tak:Na poczatek chyba tylko mydelko u nas i linomag w plynie(ale nie wiem czy jeszcze jest?)zamiast oliwki,bo nie lubie:tak:
Co do rozka to nie mam zadnego i chyba nie bede kupowac:no: Z porodowki i tak trzeba dziecko do fotelika wsadzic,a w domu to w kocyk bedziemy zawijac i tyle:tak:

reklama
Ollena pytałam dlatego czy nie wysusza pupy bo ja wlasnie jestem kosmetyczka i wiem ze ma działanie wysuszajace bo ma cynk w skladzie i przy dłuższym stosowaniu ten skladnik moze powodowac podraznienie skory. Sama sie zastanawiam co zakupic i mysle nad linomagiem, bo on bardziej nawilza lub krem penaten do codziennego stosowania. Linomag w masci lub kremie kosztuje jakies 7zl.
Pieszczoszka ja proponuje skrecic łóżeczko i sprawdzic czy jest kompletne, czy posiada wszystkie sruby i wkrety bo czytałam wiele opini przy łóżeczkach ze brakowalo elementow. Przy okazji zwietrzeje troche i nie bedzie czuc nowoscia. A kolor posieli to rzeczywiscie typowy buraczek bo u nich na aukcji bardziej bordowy był kolor. Ale idealnie pasuje do Twoich scian w pokoju. Nam na szkole rodzenia mowili ze lepiej zakupic rozek miekki bo bardziej idzie otulic dziecko a przy sztywnym juz tak sie nie dopasuje do cialka. A niemowlak lubi jak jest ciasno i cieplo.
Tez się zastanawiałam nad Penathenem. Poczekam, chyba z tymi zakupami maściowymi na zajęcia w szkole rodzenia i tam się dowiem, co lepiej. Ale linomag z tego co wiem jest wymagany na liście rzeczy obowiązkowych do zabrania większości szpitali.

Ja też juz zakupiłam Emolium, mam zamiar co 2-3dni stosować do kąpieli. Ponoć są bardzo polecane. Będę stosować pewnie na zmianę z serią Nivea, bo też juz się zdecydowałam konkretnie na tą markę.

Do góry