reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Wczoraj udalam sie kupic troche rzeczy dla siebie do porodu i nawet juz mam komplet poza dresem bo ja antydresowa jestem a tan w ktorym obecnie chodze juz powoli nie wyglada..
Chcialam kupic malej rzeczy na wyjscie do szpitala.Mam mnustwo ubranek ale w naszej rodzinie taka tradycja ze do szpitala wszystko musi byc nowe...stoje sobie przed cukierkowymi ciuszkami w H&M i zastanawiam sie jaki rozmiar kupic.50 czy 56?
Jakie wy rozmiary bedziecie pakowac dla dziecka czy moze zlecicie to mezowi jak juz bedzie wiadomo?
2gie pytanie w co planujecie ubrac dziecko?
Ja tak myslalam ze spakuje body z dl. rekawem do tego czapeczke i jakis pajac taki welurkowo pluszowy,ewentualnie kocyk na nozki...dobrze bedzie?

reklama
Tak, pieszczoszka nie zastanawiaj sie jeszcze nad butami, masz duzo czasu a i tak butow bez dziecka nie powinno sie kupowac, wiec najpierw urodz, odchowaj i szukaj butow;)

Fiore ja w ogole gondoli nie uzywalam przy Patryku, teraz kupilam ale sadze, ze uzyjemy kilka razy i tyle bo najczesciej i tak jezdzi sie wszedzie samochodem wiec fotelik bedzie wpinany w stelaz a pozniej juz koniec czerwca lece do PL wiec spacerowke bede brala.

za późno buciki kupione;) kupiłam je jeszcze jak nie myślałam nawet o dziecku hehe po prostu kiedys byla wyprzedaż i zobaczyłam te cuda i musialam kupic:-) a pytam o rozmiar bo Moj S wypatrzył małe buciczki

suse mam wiekszosc na 56. Dla dziecka ja wszystko bede miala w walizce i spakuje na wyjscie w zaleznosci od pogody. Mysle, ze body z dlugim, legginsy, skarpetki i na to taki dresik jednoczesciowy z Gapa kupilam. A jak bedzie cieplo ok 20st to body z krotkim i ten dresik.

pieszczoszko jak m wypatrzyl male buciczki to niech kupi ale takie male dla niemowlaczka. Ja mam takich kilka par dla niechoda. Teraz na lato sie nie przydadza pewnie, ale juz na jesien na pewno.

Suse ja musialam dokupowac 50,bo V urodzila sie jako wczesniak,ale starczylo to na 2tyg,wiec mysle ze lepiej zaczac od 56.

Do kupienia zostało mi masę rzeczy. Na razie mam ubranka, część kosmetyków, pieluszki, leżaczek (ale jeszcze nie doszedł), Dla mnie do szpitala mam szlafrok i jedną koszulę. wkładki laktacyjne, maści jakieś. Muszę sobie kupić te podkłady jeszcze jedną koszulę, skarpetki. Dla małego muszę kupić jakieś ubranko na wyjście ze szpitala. Do tego jeszcze została: komoda- jutro jedziemy kupić, wózek- jutro jedziemy obejrzeć ten wybrany, łóżeczko- siostra chciała mi dać swoje, ale skoro mama sponsoruje to żal nie wykorzystać, pościel, kocyki, wanienka, stelaż pod wanienkę, ręczniczki, pieluchy tetrowe,, fotelik no i pewnie jeszcze coś pominęłam:)

Dziewczyny gdybyście szły szybciej np po terminie ,a akcji porodowej by jeszcze nie było polecam dwu częściowa piżamę bardzo przydatna przy KTG.Ja nie mam jeszcze kompletnie nic dla siebie do szpitala poza piżamą koszula do karmienia i taką byle jaką do porodu.Zakupić muszę podpaski,podkłady pampersy ,maści itp.

Ja dla siebie mam tylko pidzame do szpitala, szare mydlo i tyle. Do porodu moze w domu ubiore byle jaka koszulke albo koszulke mm bo u nas nie trzeba sie w nic specjalnego przebierac, ostatnio rodzilam w tym co przyszlam.

reklama
Ja to wstyd się przyznać ale dla maluszka nie kupiłam jeszcze nic. Fakt większość mamy po córci.
Do kupienia zostało troszkę ubranek-na początek będę kupowac tylko rozmiar 0-3-sporo mam po córci,trochę też dostałam od koleżanek po synkach więc dużo nie musze kupić. Głównie body i pajace. Chcę kupić szafkę abym miała te ubranka gdzie trzymać,będzie to ta z ikei: ANEBODA Chest of 3 drawers - IKEA dla Nati mam z tej samej serii tylko szerszą. Muszę kupić łóżko i pościel dla Natashy-wtedy łóżeczko zostaje dla malucha ale na początek mam i tak kosz mojżesza wiec ciśnienia nie mam. Fotelik mam,przewijak,wanienka też,ręczniki i kosmetyki też sa w domu,pieluchy tetrowe mam. Piżamy i koszule do karmienia i do szpitala tez mam:)
Muszę dokupić tylko podpaski dla siebie,wkładki laktacyjne,krem na bolące sutki,pampresy w rozmiarze 1 no i największy wydatek wózek-ale ten chcę kupić jak najbliżej porodu-albo nawet i po bo średnio mamy miejsce w domu więc teraz by mi tylko zagracał a w maju jak się ociepli to w szopie na ogródku mogę trzymać-teraz nie chcę bo wilgoć.

pieszczoszka z bucikami to się nie rozpędzaj bo przez kilka miesięcy nie będą konieczne-no chyba,że dla ozdoby :)

Do góry