reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Ollena my kupiliśmy x-landera i też mamy w gondoli ponoszone oparcie i można tam wpiąć pasy bezpieczeństwa bez problemu więc jest więcej firm z tą możliwością w gondoli.
Co do zakupów to najdroższe mamy już za sobą teraz został nam tylko dokupienie pierdół typu jakieś ubranka jeszcze jak wypatrzę plus moje "wyposażenie" do szpitala.

Ostatnia edycja:
Kilolek ten ostatni fajny:tak:
My w gondoli jezdzilismy pewnie ze3 mce, siostra w tej samej wozila chyba ponad 6 mcy -wiec jak widac zalezy od upodoban:tak:
My teraz nie odczuwamy finansowo prawie w ogóle przyjscia na swiat nowego czlonka rodziny:-Dwozek jest, fotelik, łóżeczko, wanienka, kojec,krzesełko do karmienia,ciuszki. Karuzela i lezaczek tylko sie gdzies zapodziały:-Dsie kupi nowe najwyzej. Pieluszki i chusteczki kupione, kosmetyki tez dla małego. Czeka mnie moja wyprawka do szpitala, łóżeczko turystyczne i chyba na tyle. Do wyprasowania ubranka kolorowe bo wlasnie sie susza:tak: biale juz w komodce:-D
Ale potwierdzam, ze 1 dziecko kosztuje baaaardzo duzo niestety, nawet sie nie odczuwa tego becikowego za bardzo - pewnie liczac wszystko wydalismy te 5 lat temu z 5-6 tys. Teraz nawet becikowe nam nie przysługuje:baffled:

Ostatnia edycja:
U nas zostało do kupienia łóżeczko z wyposażeniem (pościel, przewijak), wanienka, pieluchy, kilka drobiazgów dla mnie. Kosmetyki dla malucha to jak już wcześniej pisałam- najpierw wykorzystam próbki i zobaczę co mi podejdzie. Jeszcze jedno okrycie kąpielowe i ciepły kocyk ale to mamy obiecane w prezentach. No i leżaczek i mata ale to planujemy kupić już po porodzie tak w 2-3 miesiącu.

Hehe,ale numer lozeczko ktore "kupilismy" w Ikea dla V-a potem bedzie dla Leo,wczoraj w koncu zaczal montowac S,po otwarciu okazalo sie,ze nie jest szare tylko biale :-p V spodobalo sie niesamowicie-smiala sie w nieboglosy:-)a pierwsza noc przespala idealnie :tak:

Ok,ale wracajc do tematu...wlasnie mnie mocno zdziwila ta gondola,bo my tylko 3 tyg ja uzywalismy,potem czesciej nosidelko i fotelik,a potem V przeszla na wersje spacerowa jak miala 2msc,ale nasz wozek graco ma taka spacerowke,ze i na plasko mogla byc,a podnozek i boki mozna bylo zamknac.
Ja tez mam jeszcze pare rzeczy do kupienia,ale naprawde nic wielkiego,w wiekszosci dla mnie-podpaski,wkladki laktacyjne(bo mi sie koncza,przez ta siare) no i mam do zrobienia worek na rzeczy w szpitalu dla Leo ;-)Jak S bedzie w domu,to mi wyciagnie maszyne do szycia i pomoze zrobic.

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka mi sie wydaje ze takiej tabelki niema...Moj maluch zaczynal od dekoracyjnej 16 tki.Pierwsze buta dostal takie do raczkowania jak mial 7-8 miesiecyo rozmiarze 18.Nastepne byly okolo roku takie do chodzenia 19 ,a teraz ma poltora roku i nosi 21.
Statystycznie nie ma za duzych nozek bo wiem ze chlopcy miewaja wieksze w jego wieku...
Kazde dziecko wielkoscia rozwija sie indywidualnie,mysle ze kolezanki sie zgodza?

Racja z butkami , róznie to bywa z rozmiarem , każe dziecko innaczej rosnie trudno określić.

Co do wózka to ja kupiłam dopiero po porodzie z bartkiem ,ale fakt miałam w sklepie upatrzony i wtedy pojechalismy po niego jak juz urodziłam .

Teraz chyba kupię wczesniej , ale niewiemy jeszcze jaki .

suse zgodze sie z Toba,moje dzieci akurat mialy male nozki:tak:Seba 15 lat ma numer 43, a Misia 3,5roku ma numer 24. Mojej kolezanki corka 1,5 roku ma chyba numer 22-23:baffled:
pieszczoszka ja sie pochwale ze jeszcze nic nie kupowalam:happy2: Kilka ciuszkow mam, lozeczko mam,wozek w kwietniu i cala reszte tez w kwietniu:tak:Chyba ze zaczne juz teraz po wyplacie jakies drobiazgi:tak:
kilolek mi sie tez takie wozki podobaja:tak:Tylko my kupujemy uzywane:tak:
Karolki dlaczego nie dostaniecie becikowego?

reklama
Do góry