reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

JA do szpitala praktycznie musze kupic wszystko oprócz koszul i szlafroka bo to juz mam. A dla dzidzi mam łóżeczko, wozek, fotelik, przewijak, materac, wanienke, troche ciuszków, kolderke, podusie. Tak wiec pozostaly do kupienia kosmetyki pieluchy tetrowe, pampersy, chusteczki, posciele, kocyki, reczniki, komoda, rozne akcesoria typu szczotka, grzebien nozyczki itp pewnie cos ominełam po drodze :-)

reklama
no wlasnie a jaki rozmiar bucikow jest dla takich maluchow? bo widzialam sliczne czerwone lakierki ale zastanawialam sie czy beda dobre

Ja bucikow mam cala mase od tesciowej, w tym jakies Nike czy Adidasa. Sama bym tego w zyciu nie kupila, ale prezent to prezent, zobaczymy, moze je nawet kiedys ubiore :-D.

Za to znalazlam lozeczko idealne dla mnie, konkretniej dostawke do lozka. Najchetniej spalabym z dzieckiem, ale i ja i moj maz wiercimy sie i kopiemy przez sen, wiec to rozwiazanie odpada. Tylko sie zastanawiam co z materacem do takiej dostawki, macie jakies doswiadczenia? Napisalam do tej firmy co to sprzedaje, ale w aukcji nic opisane nie jest, wiec nie sadze, zeby ten materacyk nawet jesli dolaczony do lozeczka byl gryka-kokos, a taki bym chciala.
ŁÓŻECZKO DOSTAWKA DO ŁÓŻKA Babybay 100100 (2158092690) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja kupiłam synusiowi dwie pary maleńkich trampeczek:) jedne granatowe, a drugie czerwone:) A dla dziewczynki są tak piękne balerinki, że tu to już w ogóle bym zaszalała:) ale może następnym razem....

Ja mam jesze po V nie uzywane 2pary "sportowe" w wygladzie dla noworodka,ale pewnie teraz ich tez nie uzyje.Nie gniewajcie sie za to co napisze,ale dla mnie to troche bez sensu zakladac buty niechodzacemu :-p Choc ladnie wygladaja ;-)

Pieszczoszka z zakupów zostało mi jeszcze sporo: karuzela do łóżeczka, materac i pościel, kocyki, fotelik, kosmetyki,ręczniki-okrycia, niania elektroniczna no i cała moja wyprawka do szpitala, łącznie z podkładami poporodowymi, koszulami etc.

Odnośnie koszul - jaki rozmiar kupujecie? Jak brzuch opadnie, to przecież taka koszula w rozmiarze XL bedzie na mnie wisiec chyba? Jak to się kupuje?

I mam jeszcze jedno pytanie odnośnie pielęgnacji noworodka, jak zmieniamy pieluchę to stosujemy tylko chusteczki nawilżone, czy smarujemy zwykłym kremem pupę dziecka? Kremy przeciw odparzeniom stosujemy tylko jak są już odparzenia tak?

reklama
I mam jeszcze jedno pytanie odnośnie pielęgnacji noworodka, jak zmieniamy pieluchę to stosujemy tylko chusteczki nawilżone, czy smarujemy zwykłym kremem pupę dziecka? Kremy przeciw odparzeniom stosujemy tylko jak są już odparzenia tak?
Ja dokładnie tak robiłam-nie stosowałam żadnych kremów jak pupcia nie była czerwona,same chusteczki-choć przez jakiś czas na początku to nawet chusteczek nie używałam tylko miałam przegotowaną letnią wodę i myłam pupcię samą wodą-moczyłam w niej waciki i przecierałam. Potem używałam przez jakiś czas chusteczek pampers sensitive a potem już zwykłych-tych zielonych :)

Do góry