reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
no tak ale widziałam,z ę do wózka chcesz kupić więc pomyslałam, że może jednak chcesz na tej poduszce układac od poczatku ;-)a na pewno ci potrzebana ta do wozka? ja tak tylko w kwestii gromadzenia rzeczy, których się nie uzyje
Ja np pierwszy zakup w pierwszej ciży to pościel do wózka - kolderka i poduszka - obecnie bardzo się pzydaje - dzieciaki wożą w tym kota w mini wózku sklepowym po domu :laugh2: a tak przeleżała 4 lata nie użyta

Ja np pierwszy zakup w pierwszej ciży to pościel do wózka - kolderka i poduszka - obecnie bardzo się pzydaje - dzieciaki wożą w tym kota w mini wózku sklepowym po domu :laugh2: a tak przeleżała 4 lata nie użyta

:) czyli poduszki do wozka nie ma sensu kupować, dobrze wiedzieć.
Podkłady super, też się przydadzą!

a jeśli chodzi o rzeczy do szpitala dla męża, to jeśli chce być przy porodzie musi mieć ubranie na zmianę!! mi nikt tego nie powiedział i Mój musiał o 1 w nocy zasuwać do mojego brata pożyczać (mieszkał "blisko" szpitala -20minut szybkim krokiem). poduszki oczywiście się nie daje, my naszą z pościeli - taką płaską- używaliśmy jako podpórkę kiedy braliśmy małego na ręce, a bałam się żeby go nie wykręcić :D tak, panika była:)
wczas kupujecie dziewczyny:) mi mąż nie pozwala jeszcze, może w marcu...

co do pogody... zobaczymy:) z pewnością będziemy się konsultować na bieżąco;)

ja jeszcze nic nie kupiłam, poprostu juz się uzbierało ale korci mnie, oj korci

z tym ubraniem dla męża to zalezy od szpitala, w niektórych trzeba wykupić fartuch-cegiełkę a u nas nic nie trzeba było, byl jjak stal i nikt mu nie kazał się przeberać (ochraniacze na buty tylko) ja i tak mojemu do swojej torby spakowałam koszulke na zmianę, bo sie upocił tak samo jak ja

lulka termometr do wode tez jest niepotrzebny,( w moim uznani uczywiscie)ja go uzylam tylko raz poczas pierwszej kompieli a potem na lokiec sprawdzalam

najlepiej zapytać położnej na wizycie, ona na pewno wie, czego potrzeba w najblizszym szpitalu. przychodzi do Was położna? w ciąży jest jedna albo dwie wizyty i jak się dziecko urodzi trzy.. u nas.

reklama
Do góry