Dziewczyny kupiłam w taniaku. Szkoda mi kasy na nowe a te co znalazłam są mało używane, no bo ileż tak naprawdę sie w takich chodzi. Mam taki jeden zaprzyjazniony sklepik gdzie ubrania wisza na wieszakach i nie ma tego przykrego zapachu, no i ciuchy są markowe nie jakas chinszczyzna. Za tydzien w czwartek idę na kolejne łowy
reklama
dila
Fanka BB :)
Lulka ja nie mam cierpliwości do szukania w takich sklepach. Ale jakbym znalazła taki, jaki Ty masz w mieście to pewnie bym się wybrała
A ja też nie wytrzymałam i byłam dzisiaj w kilku sklepach dziecięcych. Kupiłam 3 bodziaki (w tym jedne "kibicowskie" - w sam raz na euro 2012) i dwie czapeczki Ale to wszystko malusie i wspaniałe:-) Zrobiłam sobie dziś wstępną listę wyprawkową, jednak ze względu na brak doświadczenia gubię się w tym (szczególnie w rozmiarach i ilości, grubości, długości rękawków).
Kupujecie więcej ubranek 62?
Jaki mniej więcej obwód główki ma noworodek? Nie wiem czy dobre czapeczki kupiłam (jak coś to mogę wymienić):/
Jak ubiera się noworodka urodzonego w maju?
Doświadczone mamy pliss pomóżcie!!!
A ja też nie wytrzymałam i byłam dzisiaj w kilku sklepach dziecięcych. Kupiłam 3 bodziaki (w tym jedne "kibicowskie" - w sam raz na euro 2012) i dwie czapeczki Ale to wszystko malusie i wspaniałe:-) Zrobiłam sobie dziś wstępną listę wyprawkową, jednak ze względu na brak doświadczenia gubię się w tym (szczególnie w rozmiarach i ilości, grubości, długości rękawków).
Kupujecie więcej ubranek 62?
Jaki mniej więcej obwód główki ma noworodek? Nie wiem czy dobre czapeczki kupiłam (jak coś to mogę wymienić):/
Jak ubiera się noworodka urodzonego w maju?
Doświadczone mamy pliss pomóżcie!!!
Stokrotka812
Dila widzę, że mamy te same problemy. Mnie doświadczone mamy doradziły kupowanie body w każdej postaci, z rękawem i bez, bo na te bez rękawem zakłada się pajacyk a na te z rękawem śpiochy. Ale powiem Ci, że mnie też cięzko się odnaleźć. Na razie czekam na poznanie płci i nic nie kupuję, choć czasem mam już cheć zacząć.
na maj przydadzą się na pewno z krótkim jak i długim rękawem. jakiś cieplejszy sweterek pewnie też, pamiętacie maj 2010? powodzie i chłód? nie ma co szaleć z ilością - jak będzie brakować to mąż do sklepu, z resztą szybko się zorientujecie, czego potrzeba ile - już po tygodniu
Bartek dostał takiego ciepłego pajaca z weluru na 62 (taki z podszewką grubszą). myslę, że teraz bedzie swietny, nawet na przywóz dziecka ze szpitala, oczywiscie pod to spiochy i body z dł, rękawem. i mięciusi kocyk na fotelik
Bartek dostał takiego ciepłego pajaca z weluru na 62 (taki z podszewką grubszą). myslę, że teraz bedzie swietny, nawet na przywóz dziecka ze szpitala, oczywiscie pod to spiochy i body z dł, rękawem. i mięciusi kocyk na fotelik
fiore
Jak bedzie dziewczynka to ubranka sa do 12lat ;-)Jak chlopiec to tez do 6msc ubranka mam(bo kupowalismy kolory neutralne,chociaz wiedzielismy ze bedzie girl).Ale ja sie za to zabralam mniej wiecej...przed pojsciem do szpitala w 7msc,a tak naprawde wiekszosc kupilam juz po wyjsciu do domu,bo dopiero sie zorientowalam co moze byc naprawde potrzebne.
Na pierwszy rzut kupowalam najpotrzebniejsze rzeczy,ale minimalna ilosc.Ale ja to ja,taka juz jestem ;-)
p.s.wydaje mi sie,ze w maju bedzie cieplo,wiec troche sie zdzwiliam jak napisalas Zanetaa
"...ciepłego pajaca z weluru na 62 (taki z podszewką grubszą). myslę, że teraz bedzie swietny, nawet na przywóz dziecka ze szpitala, oczywiscie pod to spiochy i body z dł, rękawem. i mięciusi kocyk na fotelik"...Nasza w marcu wychodzila ze szpitala w body dl.rekaw i pajacyku bawelnianym + czapeczka i byla w "jajeczku"(pierwszy fotelik do transportow) i na nia lekki kocyk,ale bylo ok.10'C.
Na pierwszy rzut kupowalam najpotrzebniejsze rzeczy,ale minimalna ilosc.Ale ja to ja,taka juz jestem ;-)
p.s.wydaje mi sie,ze w maju bedzie cieplo,wiec troche sie zdzwiliam jak napisalas Zanetaa
"...ciepłego pajaca z weluru na 62 (taki z podszewką grubszą). myslę, że teraz bedzie swietny, nawet na przywóz dziecka ze szpitala, oczywiscie pod to spiochy i body z dł, rękawem. i mięciusi kocyk na fotelik"...Nasza w marcu wychodzila ze szpitala w body dl.rekaw i pajacyku bawelnianym + czapeczka i byla w "jajeczku"(pierwszy fotelik do transportow) i na nia lekki kocyk,ale bylo ok.10'C.
Ostatnia edycja:
pamiętacie maj 2010? powodzie i chłód? nie ma co szaleć z ilością - jak będzie brakować to mąż do sklepu, z resztą szybko się zorientujecie, czego potrzeba ile - już po tygodniu
Fakt rok temu maj był okropny a w tym roku znowuż były upały w maju. Ciekawe jak to będzie w 2012?
Też myślę że po tyg będzie wiadomo co i jak. Mi zawsze mówiono, że dziecko to jak siebie plus jedna warstwa?
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
co dziewczyny sadzicie o tych spodniach?? zastanawiam sie czy je zamowic...Spodnie ciążowe dla modnej mamy 1029 Roz.44/XXL (1922578387) - Aukcje internetowe Allegro
dila
Pieszczoszka mnie się podobają. Kiedyś chyba nawet je oglądałam
Dzięki dziewczyny za sugestie
A ja jeszcze ponowie pytanie o rozmiarówkę, macie/kupujecie więcej ubranek 56 czy 62? Noworodki chyba bardziej rodzą się tak do 55 cm, no chyba, że się przenosi, tak?
A co z tym rozmiarem główki? Czy kupować czapeczki na 36/38 cm, czy większe (widziałam w sklepie też 40-42)? Jak to jest u Was?
Dzięki dziewczyny za sugestie
A ja jeszcze ponowie pytanie o rozmiarówkę, macie/kupujecie więcej ubranek 56 czy 62? Noworodki chyba bardziej rodzą się tak do 55 cm, no chyba, że się przenosi, tak?
A co z tym rozmiarem główki? Czy kupować czapeczki na 36/38 cm, czy większe (widziałam w sklepie też 40-42)? Jak to jest u Was?
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
ja kupuje rozne rozmiary wiadomo ze dzidzia bedzie rosla z dnia na dzien wiec nie ma co przesadzac z małymi ubrankami
Podziel się: