reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Dziewczyny kupiłam w taniaku. Szkoda mi kasy na nowe a te co znalazłam są mało używane, no bo ileż tak naprawdę sie w takich chodzi. Mam taki jeden zaprzyjazniony sklepik gdzie ubrania wisza na wieszakach i nie ma tego przykrego zapachu, no i ciuchy są markowe nie jakas chinszczyzna. Za tydzien w czwartek idę na kolejne łowy :)

reklama
Lulka ja nie mam cierpliwości do szukania w takich sklepach. Ale jakbym znalazła taki, jaki Ty masz w mieście to pewnie bym się wybrała:)

A ja też nie wytrzymałam i byłam dzisiaj w kilku sklepach dziecięcych. Kupiłam 3 bodziaki (w tym jedne "kibicowskie" - w sam raz na euro 2012) i dwie czapeczki:) Ale to wszystko malusie i wspaniałe:-) Zrobiłam sobie dziś wstępną listę wyprawkową, jednak ze względu na brak doświadczenia gubię się w tym (szczególnie w rozmiarach i ilości, grubości, długości rękawków).
Kupujecie więcej ubranek 62?
Jaki mniej więcej obwód główki ma noworodek? Nie wiem czy dobre czapeczki kupiłam (jak coś to mogę wymienić):/
Jak ubiera się noworodka urodzonego w maju?

Doświadczone mamy pliss pomóżcie!!!

Dila widzę, że mamy te same problemy. Mnie doświadczone mamy doradziły kupowanie body w każdej postaci, z rękawem i bez, bo na te bez rękawem zakłada się pajacyk a na te z rękawem śpiochy. Ale powiem Ci, że mnie też cięzko się odnaleźć. Na razie czekam na poznanie płci i nic nie kupuję, choć czasem mam już cheć zacząć.

na maj przydadzą się na pewno z krótkim jak i długim rękawem. jakiś cieplejszy sweterek pewnie też, pamiętacie maj 2010? powodzie i chłód? nie ma co szaleć z ilością - jak będzie brakować to mąż do sklepu, z resztą szybko się zorientujecie, czego potrzeba ile - już po tygodniu:)
Bartek dostał takiego ciepłego pajaca z weluru na 62 (taki z podszewką grubszą). myslę, że teraz bedzie swietny, nawet na przywóz dziecka ze szpitala, oczywiscie pod to spiochy i body z dł, rękawem. i mięciusi kocyk na fotelik:)

Jak bedzie dziewczynka to ubranka sa do 12lat ;-)Jak chlopiec to tez do 6msc ubranka mam(bo kupowalismy kolory neutralne,chociaz wiedzielismy ze bedzie girl).Ale ja sie za to zabralam mniej wiecej...przed pojsciem do szpitala w 7msc,a tak naprawde wiekszosc kupilam juz po wyjsciu do domu,bo dopiero sie zorientowalam co moze byc naprawde potrzebne.
Na pierwszy rzut kupowalam najpotrzebniejsze rzeczy,ale minimalna ilosc.Ale ja to ja,taka juz jestem ;-)

p.s.wydaje mi sie,ze w maju bedzie cieplo,wiec troche sie zdzwiliam jak napisalas Zanetaa

"...ciepłego pajaca z weluru na 62 (taki z podszewką grubszą). myslę, że teraz bedzie swietny, nawet na przywóz dziecka ze szpitala, oczywiscie pod to spiochy i body z dł, rękawem. i mięciusi kocyk na fotelik:)"...Nasza w marcu wychodzila ze szpitala w body dl.rekaw i pajacyku bawelnianym + czapeczka i byla w "jajeczku"(pierwszy fotelik do transportow) i na nia lekki kocyk,ale bylo ok.10'C.

Ostatnia edycja:
pamiętacie maj 2010? powodzie i chłód? nie ma co szaleć z ilością - jak będzie brakować to mąż do sklepu, z resztą szybko się zorientujecie, czego potrzeba ile - już po tygodniu:)

Fakt rok temu maj był okropny a w tym roku znowuż były upały w maju. Ciekawe jak to będzie w 2012?
Też myślę że po tyg będzie wiadomo co i jak. Mi zawsze mówiono, że dziecko to jak siebie plus jedna warstwa?

Dokladnie Lulka,bo dziecka nie mozna przegrzac(no,ale i nie zaziebic).Chociaz i ja pamietam tegoroczny maj i snieg :-p

Pieszczoszka mnie się podobają. Kiedyś chyba nawet je oglądałam:)

Dzięki dziewczyny za sugestie:)
A ja jeszcze ponowie pytanie o rozmiarówkę, macie/kupujecie więcej ubranek 56 czy 62? Noworodki chyba bardziej rodzą się tak do 55 cm, no chyba, że się przenosi, tak?
A co z tym rozmiarem główki? Czy kupować czapeczki na 36/38 cm, czy większe (widziałam w sklepie też 40-42)? Jak to jest u Was?

reklama
Do góry