reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

My mamy Graco podobne do tego As-owego i jest wspaniale!Teraz dokupimy tylko doczepna-podstawke do stania,bo z malenka juz wozka prawie nie uzywamy.Juz kiedys pisalam,ale napisze raz jeszcze..znalezlismy w Auchan za sto pare euro(prezent od ukochanej tesciowej
[*]) ten wozek i to byl najlepszy zakup i najbardziej udany.Polecam szczerze!
A ja wslanie sie zorientowalam,ze nie mam ani reczniczkow,ani sliniakow dla Leo - totalne zero.Jakos mi to z glowy wylecialo :zawstydzona/y:
She ja namawiam meza na wybranie sie do Ikea,po wyplacie,bo musimy kupic V lozko i tez albo Leksvik,albo Sundvik (nowa linia).

reklama
fiore, ja tez musze mojego namowic, ale poczekam jeszcze moze sie ukaze ta komoda ktora bym chciala. ta nowa linia tez fajna, tylko nie ma do niej komody :/

Ja jezdzilam z Colinem przez 7 tygodni po polskich lasach x-landerem.Jezeli masz wiekszy bagaznik to wozek jest supe..w sumie na polskie drogi nie wyobrazam sobie innego!Jest niesamowicie zwinny pomimo swojej wielkosci..gondola troche mala ale do 7-8 miesiecy powinna wystarczyc.Spacerowka jest wygodna i na zime w sam raz bo na lato to ja przerzucilam sie na parasolke.
Solidny ,wygodny,latwo sie sklada i rozklada...
W internecie mozna za grosze kupic x-landera uzywanego w dobrym stanie...oplaca sie bo ciezko go zajezdzic.Ten ktorym ja jezdzilam teraz powozi 3 dziecko i wyglada jak nowka.
Zobacz załącznik 434509Zobacz załącznik 434510Zobacz załącznik 434513Zobacz załącznik 434514

Dzięki Suse, tak też się chyba skłonię do tego x-landera, bo jednak opinie zbiera bardzo dobre.
I chyba zamienię xa na xq ze względu na możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem do jazdy.
Sprawa jeszcze do przemyślenia, ale jak to sie mówi pierwsza myśl złota myśl.

My wczoraj po raz setny oglądaliśmy wózki i w końcu po tylu miesiącach doszliśmy, że x-lander xa nie jest amortyzowany, nie licząc pompowanych kół. I rezygnujemy z niego. Niedaleko domu mamy łąki i las i nie wyobrażam sobie jazdy tam bez amortyzacji.
Znaleźliśmy coś takiego, poradźcie czy to byłby dobry wybór.
Implast Bolder ECOLINE SD wózek+fotel+torba+10XGr (1964920538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Chcemy kupić dobry wózek, ale bez przesady z ceną.
To ja miałam tak samo jak ty z tymi wózkami.Też się zastanawiałam nad x-landerem xa a implast , bo cena to podobna. Ale przypadkiem znalazłam kompletnie inny wózeczek
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: CRV Baby Booom (zestaw 3w1) wózek głęboko-spacerowy - skrętna tylna oś! + fotelik samochodowy
Ma wszystkie koła takiej samej wielkości a te dwa tak nie mają.Stelaż w nim jest aluminiowo metalowy ciężki( mi to nie przesadza bo mieszkam w domu a nie bloku) ale bardziej stabilniejszy niż sam aluminiowy.Opinie ma dobre n. znajomi też mają i polecają .Dla mnie najważniejsze że ma skrętne tylne koła tak jak musty urbanrider a kosztuję o połowę mniej, i to u mnie wygrywa bo jak znam dobrze musty i dla mnie skrętna tylna oś jest super.

Wózek jaki posiadam na chwilę obecną to coś na wzór tego KUNERT WÓZKI NA PASKACH + KOŁA POMP. + GRATIS!!! (2088199949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jednak to co ja mam jest solidniejsze, dużo cięższe, jak się podjeżdża pod progi to nie trzeba dociskać rączki do kolan :p
Ten co tu na Allegro pokazują nie jest tak stabilny jak mój. Jak będę miała okazje sfociać ten mój to pokażę :DD
A i w tym moim można odpiąć budę bo w tym to nie wiem jak jest.

Nim będę mogła śmigać przez ok 1,5 roku ale i tak na przyszłe lato kupię lżejszą parasolkę na wypady do miasta.

Pozdrówka :*

Dziewczyny, a co do ubranek, szukam właśnie różnych na allegro i tak się zastanawiam.
Na początek powinno się kupić w zasadzie dwa rozmiary 56 i 62.
A czy kupujecie już 68???
ten temat jest dla mnie najtrudniejszy i jakoś trudno mi to ogarnąć tak logicznie.
Druga rzecz to kwestia ubierania, czy ja to dobrze rozumiem, mam nadzieję, że mnie nie wyśmiejecie :-D
W co ubierać maluszka. jeżeli się mylę, to proszę poprawcie mnie. Przykładowe zestawy.
1. wersja noc:
  • kaftanik + śpiochy,
  • body + śpiochy
2. wersja dzień na chłodniejszy dzień:
  • kaftanik + pajacyk,
  • body z dł. rękawem + pajacyk
  • body z dł. rękawem + rampers z dł. rękawem + skarpetki,
  • kaftanik + półśpiochy + sweterek
3. wersja dzień na ciepły, letni dzień:
  • body + skarpetki,
  • sukieneczka + skarpetki,
  • rampers z krótkim rękawem + skarpetki

Czy zasadę "jedna warstwa więcej niż dorosły" stosować też w domu czy tylko na zewnątrz???
Poradźcie !!!!

ja mam tylko jedna uwage do świetnego planu :-) pod pajaca czy rampersa z kłogim rekawem zakładam body z krótkim albo nawet na ramiaczka.
Co do tej warstwy to ja tak troche na czuja, w zasadzie ubieram dzieic tak jak mąż się ubiera, bo mi to jest zawsze gorąco a jemu zawsze zimno.
68 nigdy wczesniej nie kupowalam, mam sporo na strychu ale one dopiero kolo 3-4 miesiaca beda potrzebne

1. wersja noc:

• kaftanik + śpiochy - nie wiem czy bez body sie obejdzie, bo cos musi trzymac pampersa
  • body + śpiochy
2. wersja dzień na chłodniejszy dzień:

• kaftanik + pajacyk - lepiej body z dlugim i pajacyk albo najlepiej body i jakis dresik czy nawet polarkowy/dresowy kombinezon na body z krotkim
  • body z dł. rękawem + pajacyk
  • body z dł. rękawem + rampers z dł. rękawem + skarpetki,
  • kaftanik + półśpiochy + sweterek - body z dlugim,poslpiochy i bluza....
3. wersja dzień na ciepły, letni dzień:

• body + skarpetki,
  • sukieneczka + skarpetki,
  • rampers z krótkim rękawem + skarpetki
    Wszystko ok, ale jak upal to bez skarpet, w lecie rzadko kiedy ubieralam skarpety, wieczorami jedynie.

Latem dziecku warstwe mniej lub tak jak siebie bo pamietaj, ze oni ma pampers w ktorym jest goraco i jest w wozku czy chuscie wiec jeszcze gorecej...
Moj jezdzil w bodziaku/rampersie albo w samym pampersie.

trzeba na intuicję i obserwację, bo dzieci tak samo jak my nie wszystkie lubia to smao. Trzeba plecki poniżej karku macać - jak gorący, spocony to mu za ciepło, jak chłodny to za zimno. No i jak za ciepło/zimno to bedzie marudził.
Ja też rzadko skarpetki dzieciom latem zakładam tzn zalezy jaka pogoda ale moje dzieci na razie jesienne oboje wec na lato juz spore chłopki byli i nie wiem szczerze mówiąc jak będę z tymi skarpetami postępowała.

reklama
Dzięki dziewczyny, Wy jesteście kochane, a ja jestem już trochę mądrzejsza :) Właśnie tworzę listę co muszę zakupić i jakoś logistycznie muszę to rozwiązać. Gdzieś to na forum już było, ale rozm. 56 chyba kupować mniej niż 62???

Do góry