reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

wygladaja bardzo fajnie , u nas na staraczakach dziewczyny pisza ze jakos podobna do bodziakow z h&m ale ile w tym prawdy to nie wiem. dzis pojade i sobie kupie. ogolnie juz kiedys kupowalam bodziaki z biedronki i byly dobrej jakosci nic sie z nimi nie dzialo

reklama
Body super! Szkoda, że mam taką ilość już w domu i bez sensu dokupić więcej :-(
Znalazłam śliczny rożek dla dziecka, tylko zastanawiam się, czy ta kokarda pasuje chłopakowi :-D **BABY-RAJ**ROŻEK Z FALBANKĄ -SZARFĄ *USZTYWNIANY (2084094386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wiem, że w taki powinnam zaopatrzyć się do szpitala (chyba, że się mylę...?). Co do łóżeczka, musimy jechać do znajomych je obejrzeć, ponieważ mamy obiecane od nich... Ja musiałabym dokupić tylko materacyk i jakąś ładną pościel, a zawsze to wyjdzie taniej, niż całe łóżeczko i te pieniążki można przeznaczyć na coś innego dla maluszka ;-)

Kilolek - został drugi Franek - takie czasy, że niczym się nie przejmowali.

kiedyś kupowałam body z biedronki. takie w dwupaku - jedne były białe i drugie kolorowe. były z dobrego materiału, ale zatrzaski miały plastikowe, a jak wiadomo żelazko uwielbia plastik (zwłaszcza w przypadku mojej babci). kupiliśmy ich chyba z 10par na różne rozmiary i na prawdę jestem zadowolona. a jak Barti poplamił marchewką, to nie było tak przykro jak w przypadku drogich ciuszków:)

rożek śliczny i kolorek dobry dla chłopca - kokarda w niczym nie przeszkadza. w naszym szpitalu Maluszka trzymają zawiniętego w coś w stylu becika jakby sama poszewka. pieluszką owijają nóżki, a pożniej tą "poszewką" jak kopertą, zawiązują bandarzem - kiedy zobaczyłam to pierwszy raz, to zbladłam, że dziecko takie skrępowane, ale to podobno dobrze.. w domu był w zwykłym rożku i mógł poruszać rączkami - nie były przy ciałku, a i rożek poszedł w odstawkę po jakiś 2 tygodniach..

Ostatnia edycja:
Joasia79 moge sie spytac,czy kolo Ciebie jest jakis sklep z zabawkami fisher price,np. toy r'us(o ile pamietam co ze sklepow zabawkowych w UK).Jestem ciekawa ile moze kosztowac wlasnie ten konik morski w zwyklym sklepie.No i oczywiscie jego przesylka.
Wszystko w granicach mozliwosci oczywiscie,ale np.jakbys przechodzila kolo zabawkowego i spojrzala,bylabym bardzo wdzieczna :tak:
Ocean WondersSoothe & Glow Seahorse - Fisher Price Toys - Ocean Wonders

A oto moje dzisiejsze zakupy:
DSC09602.jpgDSC09603.jpgDSC09608.jpgDSC09609.jpgDSC09610.jpg
DSC09611.jpg

jeszcze sweterek robiony na drutach, ale schnie. Wszystko w bdb stanie za 18 zł.

Przejrzałam to co już mam i wyszło na to,że na 56 mam dwie czy trzy rzeczy, cała reszta na 62 albo 3-6 m-ca. Trzeba się zaopatrzyć w rozmiar 56.

Ostatnia edycja:
Body super! Szkoda, że mam taką ilość już w domu i bez sensu dokupić więcej :-(
Znalazłam śliczny rożek dla dziecka, tylko zastanawiam się, czy ta kokarda pasuje chłopakowi :-D **BABY-RAJ**ROŻEK Z FALBANKĄ -SZARFĄ *USZTYWNIANY (2084094386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wiem, że w taki powinnam zaopatrzyć się do szpitala (chyba, że się mylę...?). Co do łóżeczka, musimy jechać do znajomych je obejrzeć, ponieważ mamy obiecane od nich... Ja musiałabym dokupić tylko materacyk i jakąś ładną pościel, a zawsze to wyjdzie taniej, niż całe łóżeczko i te pieniążki można przeznaczyć na coś innego dla maluszka ;-)
ślczny ten rożek, myślę, ze chlopakowi jak najbardziej pasuje

annte
piekne zakupy i jaka korzystna cena

Joasia79 moge sie spytac,czy kolo Ciebie jest jakis sklep z zabawkami fisher price,np. toy r'us(o ile pamietam co ze sklepow zabawkowych w UK).Jestem ciekawa ile moze kosztowac wlasnie ten konik morski w zwyklym sklepie.No i oczywiscie jego przesylka.
Wszystko w granicach mozliwosci oczywiscie,ale np.jakbys przechodzila kolo zabawkowego i spojrzala,bylabym bardzo wdzieczna :tak:
Ocean WondersSoothe & Glow Seahorse - Fisher Price Toys - Ocean Wonders
Mam niedaleko toysrus oraz mothercare ale z tego co widzę online to nie maja tych koników. Home - Toys R Us - Britain's greatest toy store
Mothercare – Baby Clothes, Maternity Clothes, Prams, Pushchairs, Nursery Furniture, Car Seats, Toys & Babycare Essentials
sprawdzałam tez na ebayu ale widzę,że szału cenowego nie ma bo kosztuję z wysyłką prawie 20 funtów. Fisherprice Soothe & Glow Musical Seahorse Babies Bedtime Lullaby Toy Boy - Blue | eBay
Jak będę w jakimś sklepie z zabawkami-a będę na pewno jutro lub pojutrze bo szukam prezentów dla dzieciaków koleżanek to będę poamiętać aby się rozglądnąć za tym konikiem i sprawdzić cenę.

reklama
annte, swietne zakupki :)
ja dzisiaj rozmawialam z mama 1,5-rocznej dziewczynki i powiedziala mi zebym nie kupowala nic na 56. jej mala jak sie urodzila to miala 56cm i jak doszedl pampers to miescila sie tylko w 62cm. tak samo mowila o najmniejszych skarpeteczkach, ze ani razu nie zalozyla. ale to oczywiscie zalezy od tego jaki sie dzidzius urodzi.

Do góry