reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

wygladaja bardzo fajnie , u nas na staraczakach dziewczyny pisza ze jakos podobna do bodziakow z h&m ale ile w tym prawdy to nie wiem. dzis pojade i sobie kupie. ogolnie juz kiedys kupowalam bodziaki z biedronki i byly dobrej jakosci nic sie z nimi nie dzialo

reklama
Body super! Szkoda, że mam taką ilość już w domu i bez sensu dokupić więcej :-(
Znalazłam śliczny rożek dla dziecka, tylko zastanawiam się, czy ta kokarda pasuje chłopakowi :-D **BABY-RAJ**ROŻEK Z FALBANKĄ -SZARFĄ *USZTYWNIANY (2084094386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wiem, że w taki powinnam zaopatrzyć się do szpitala (chyba, że się mylę...?). Co do łóżeczka, musimy jechać do znajomych je obejrzeć, ponieważ mamy obiecane od nich... Ja musiałabym dokupić tylko materacyk i jakąś ładną pościel, a zawsze to wyjdzie taniej, niż całe łóżeczko i te pieniążki można przeznaczyć na coś innego dla maluszka ;-)

Kilolek - został drugi Franek - takie czasy, że niczym się nie przejmowali.

kiedyś kupowałam body z biedronki. takie w dwupaku - jedne były białe i drugie kolorowe. były z dobrego materiału, ale zatrzaski miały plastikowe, a jak wiadomo żelazko uwielbia plastik (zwłaszcza w przypadku mojej babci). kupiliśmy ich chyba z 10par na różne rozmiary i na prawdę jestem zadowolona. a jak Barti poplamił marchewką, to nie było tak przykro jak w przypadku drogich ciuszków:)

rożek śliczny i kolorek dobry dla chłopca - kokarda w niczym nie przeszkadza. w naszym szpitalu Maluszka trzymają zawiniętego w coś w stylu becika jakby sama poszewka. pieluszką owijają nóżki, a pożniej tą "poszewką" jak kopertą, zawiązują bandarzem - kiedy zobaczyłam to pierwszy raz, to zbladłam, że dziecko takie skrępowane, ale to podobno dobrze.. w domu był w zwykłym rożku i mógł poruszać rączkami - nie były przy ciałku, a i rożek poszedł w odstawkę po jakiś 2 tygodniach..

Ostatnia edycja:
Joasia79 moge sie spytac,czy kolo Ciebie jest jakis sklep z zabawkami fisher price,np. toy r'us(o ile pamietam co ze sklepow zabawkowych w UK).Jestem ciekawa ile moze kosztowac wlasnie ten konik morski w zwyklym sklepie.No i oczywiscie jego przesylka.
Wszystko w granicach mozliwosci oczywiscie,ale np.jakbys przechodzila kolo zabawkowego i spojrzala,bylabym bardzo wdzieczna :tak:
Ocean WondersSoothe & Glow Seahorse - Fisher Price Toys - Ocean Wonders

A oto moje dzisiejsze zakupy:
DSC09602.jpgDSC09603.jpgDSC09608.jpgDSC09609.jpgDSC09610.jpg
DSC09611.jpg

jeszcze sweterek robiony na drutach, ale schnie. Wszystko w bdb stanie za 18 zł.

Przejrzałam to co już mam i wyszło na to,że na 56 mam dwie czy trzy rzeczy, cała reszta na 62 albo 3-6 m-ca. Trzeba się zaopatrzyć w rozmiar 56.

Ostatnia edycja:
Body super! Szkoda, że mam taką ilość już w domu i bez sensu dokupić więcej :-(
Znalazłam śliczny rożek dla dziecka, tylko zastanawiam się, czy ta kokarda pasuje chłopakowi :-D **BABY-RAJ**ROŻEK Z FALBANKĄ -SZARFĄ *USZTYWNIANY (2084094386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wiem, że w taki powinnam zaopatrzyć się do szpitala (chyba, że się mylę...?). Co do łóżeczka, musimy jechać do znajomych je obejrzeć, ponieważ mamy obiecane od nich... Ja musiałabym dokupić tylko materacyk i jakąś ładną pościel, a zawsze to wyjdzie taniej, niż całe łóżeczko i te pieniążki można przeznaczyć na coś innego dla maluszka ;-)
ślczny ten rożek, myślę, ze chlopakowi jak najbardziej pasuje

annte
piekne zakupy i jaka korzystna cena

Joasia79 moge sie spytac,czy kolo Ciebie jest jakis sklep z zabawkami fisher price,np. toy r'us(o ile pamietam co ze sklepow zabawkowych w UK).Jestem ciekawa ile moze kosztowac wlasnie ten konik morski w zwyklym sklepie.No i oczywiscie jego przesylka.
Wszystko w granicach mozliwosci oczywiscie,ale np.jakbys przechodzila kolo zabawkowego i spojrzala,bylabym bardzo wdzieczna :tak:
Ocean WondersSoothe & Glow Seahorse - Fisher Price Toys - Ocean Wonders
Mam niedaleko toysrus oraz mothercare ale z tego co widzę online to nie maja tych koników. Home - Toys R Us - Britain's greatest toy store
Mothercare – Baby Clothes, Maternity Clothes, Prams, Pushchairs, Nursery Furniture, Car Seats, Toys & Babycare Essentials
sprawdzałam tez na ebayu ale widzę,że szału cenowego nie ma bo kosztuję z wysyłką prawie 20 funtów. Fisherprice Soothe & Glow Musical Seahorse Babies Bedtime Lullaby Toy Boy - Blue | eBay
Jak będę w jakimś sklepie z zabawkami-a będę na pewno jutro lub pojutrze bo szukam prezentów dla dzieciaków koleżanek to będę poamiętać aby się rozglądnąć za tym konikiem i sprawdzić cenę.

reklama
annte, swietne zakupki :)
ja dzisiaj rozmawialam z mama 1,5-rocznej dziewczynki i powiedziala mi zebym nie kupowala nic na 56. jej mala jak sie urodzila to miala 56cm i jak doszedl pampers to miescila sie tylko w 62cm. tak samo mowila o najmniejszych skarpeteczkach, ze ani razu nie zalozyla. ale to oczywiscie zalezy od tego jaki sie dzidzius urodzi.

Do góry