reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

a no tak! zapomnialam! :zawstydzona/y: co za skleroza...

ja nadal wózka nie wybrałam, choc "fason" wiem jaki tylko dużo firm robi podobne - taka wielka landara na wielkich pompowanych i skretnych kołach i koniecznie z amortyzatorami inaczej nie da rady na mojej ulicy. cięzko czymkolwiek przejechac, zwłaszcza zimą. Ale mam czas, cos w koncu wybiore

reklama
dziewczyny, to jest wszystko co ja mam dla mojego maluszka:
S5003715.jpg kupione w lumpku 5zl za wszystko
poza tym nie mam kompletnie nic ani wozka ani mebelkow ani poscieli... jak patrze na to ile Wy juz macie to wpadam w panike. czas sie chyba ostro wziac za zakupy... najgorsze jest to ze juz prawie na 100% zdecydowalam sie na mebelki z ikei z serii LEKSVIK ale okazuje sie ze w tej chwili w zadnym sklepie nie jest dostepna komoda :szok: mam nadzieje, ze bedzie dostepna...

No to lipa. Ja tak kiedyś na stołki polowałam. Ale w końcu się pojawiły. Od razu po nie pojechałam. Trzymam kciuki za szybką dostępność

As wozek na dlugo Ci nie posluzy bo ma bardzo waskie oparcie, max 6 miesiecy i maluch Ci sie przestanie miescic;)

Co do poscieli to nie kupuje, rozek posluzy na pierwsze 1,5mies, pozniej juz bedziemy w PL wiec posciel bedzie zbedna, cienkie kocyki wchodza w gre a pozniej to juz sie okaze...

Ja ostatnio kupilam 20 pieluch tetrowych i 3 polspiochy i zaplacilam 115 zl!!!!!!!!! szok! jakbym miala w PL kupowac cala wyprawke to bym zbankrutowala.

Poza tym nic wiecej nie przygotowuje, jeszcze tyyyyyyyyle czasu zostalo! Przy Patryku pralam ok 34tyg, teraz tez nie ma sensu wczesniej.

As wozek na dlugo Ci nie posluzy bo ma bardzo waskie oparcie, max 6 miesiecy i maluch Ci sie przestanie miescic;)

Co do poscieli to nie kupuje, rozek posluzy na pierwsze 1,5mies, pozniej juz bedziemy w PL wiec posciel bedzie zbedna, cienkie kocyki wchodza w gre a pozniej to juz sie okaze...

Ja ostatnio kupilam 20 pieluch tetrowych i 3 polspiochy i zaplacilam 115 zl!!!!!!!!! szok! jakbym miala w PL kupowac cala wyprawke to bym zbankrutowala.

Poza tym nic wiecej nie przygotowuje, jeszcze tyyyyyyyyle czasu zostalo! Przy Patryku pralam ok 34tyg, teraz tez nie ma sensu wczesniej.
Ollena dla Kubusia miałam GRACO vojager air 6 i jeździł nim do 3 lat ,więc trochę dłużej niż 6 miesięcy...
Na fotkach widać oparcie z dwoma wkładkami .Ta pierwsza dla dla maluszka ,ta druga to dla starszego niemowlaka ,a pod spodem jest 3 prawidłowa ta od oparcia i po prawidłowym zdemontowaniu środka wózek jest naprawdę szeroki.;-)
Nie wiem gdzie kupowałaś pieluchy ,ale ja płaciłam po 2,49 za sztukę .
czyli niecałe 50 zł za 20 pieluszek .
Półśpiochy są w granicach 10 zł ,więc jakoś dużo zapłaciłaś :szok::szok::szok:
Jeśli chodzi o ubranka to wszystko na razie leży i czeka .
Na razie z praniem mi się nie spieszy...;-);-);-)

Ostatnia edycja:
Ollena co do wózka graco to się z tobą nie zgodzę, bo mam taki podwójny i mój Kuba jak miał 3 lata spokojnie się mieścił a jest naparwde kawał chłopa. Taki wózek właśnie starczy na bardzo dlugo.
Może wydaje Ci się wąski, bo ma na zdjęciu wkładkę dla niemowlaka

Edit:
As, a ja po twoim telefonie wczoraj to tak spanikowąlam, ze chcialam prać natychmiast :D

reklama
Ollena co do wózka graco to się z tobą nie zgodzę, bo mam taki podwójny i mój Kuba jak miał 3 lata spokojnie się mieścił a jest naparwde kawał chłopa. Taki wózek właśnie starczy na bardzo dlugo.
Może wydaje Ci się wąski, bo ma na zdjęciu wkładkę dla niemowlaka

Edit:
As, a ja po twoim telefonie wczoraj to tak spanikowąlam, ze chcialam prać natychmiast :D
Dokładnie o tym samym napisałam Ollenie w edycji posta na temat wózka. O tych dodatkowych wkładkach ,które ma GRACO.
:tak::tak::tak:
hahahah przecież mówiłam Ci ,żebyś nie panikowała.
Zadzwoniłam ,żeby Cię uspokoić .
U mnie trwało to dużo dłużej niż u Ciebie i dlatego tak się skończyło -jak się skończyło...:sorry::sorry:

Do góry